Skocz do zawartości
Shakell

Jak Podłączyć Do Kompa Siemensa Ax72

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Właśnie próbuję podłączyć do komputera siemensa ax72 przy pomocy kabelka usb do siemensa A65. Czy ktoś z was wie jak to zrobić?? próbowałem już Siemens Mobile Control i jakiegoś ViSie. Zaden z nich nie widzi podłączone do kompa komórki.

Co robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie. Właśnie próbuję podłączyć do komputera siemensa ax72 przy pomocy kabelka usb do siemensa A65. Czy ktoś z was wie jak to zrobić?? próbowałem już Siemens Mobile Control i jakiegoś ViSie. Zaden z nich nie widzi podłączone do kompa komórki.

Co robić?

A jesteś pewien, że ten kabelek pasuje do Twojego telefonu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod usb to są przewaznie wszystko te same kable, bo to jest to smo wejście(używane w siemensach bodajze od serii 40 w góre) mi dziala na jednym kablu s55, cx65, cf62 , c75... tylko ze ja mam porządny kabel siemensa za ktorego kiedys zaplacilem 70zł (głupi byłem :P) ale trzyma siej uz ladnych pare lat i wszystko bez problemów sie z nim łączy. Teraz takie kable mozna za 15 zł kupić na allegro (mój ma przeźroczysty kabel , tzn tą gume, izolacje przeźroczystą) na allegro często mozna trafić kable które... są domowej roboty... po prostu schematy są w sieci wszędzie i każdy może zrobić taki kabel jeśli ma troche zapału i potrzebne części. Daltego trafiają sie też kable gorszej jakości.

Oczywiście to moze wcale nie być wina kabla... mozesz miec też np. uszkodzone usb, albo zainstalowane jakies urządzenia, które "rezerwują" dany port.

kiedy kabel działa to system windows xp powinien wykryć telefon jako modem gprs, zanim zainstalujesz jakiekolwiek sterowniki.

PS. oczywiście kable pod com nie pasują do wszystkich modeli bo jest ich kilka wersji... ale pod usb imo każdy powinien wykryć telefon.

Edytowane przez mickey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi