Skocz do zawartości
Nicko13

Hdd Case

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowilem zrobic prezent mojemu wychowawcy za to ze byl taki dobry dla mnie i zrobilem mu wyciszacz na dysk

Materialy :

Obudowa po CD

Gąbka (dosyc twarda dobrze tlumi drgania)

Wentyl 80mm bardzo cichy jakis stary,nasmarowany od nowa + kabel + molex,wentyl chodzi na 7v

kawałek pudełka na cd

Farba Motip czarny mat

wszystko już miałem więc koszt = 0zl w tym wypadku

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korupcja?! :legal:

Ogólnie całkiem nieźle Ci to wyszło i jeśli spełnia swoja role to GJ! ;)

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno bedzie mu przyjemniej ;)

moj samsung w tej obudowie z gorącego robi się letni więc jest git ;)

dodatkowo obudowa nie tylko tłumi drgania ,ale jakby powiedzmy zamyka dźwięk w środku (nie wiem jak to nazwać fachowo :P

brakuje tylko oplotu na kabelek od wiatraka i jakichś diodek w środku,ale na to już nie miałem czasu (prezent)

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś chciałem zrobić podobny projekt...nawet obudowa od rozwalonego cd-romu'u gdzieś leży ;)

Powstał zamysł ale na tym się skończyło bo nie miałem już chęci na dokończenie mego dzieła.

Widze jednak że ktoś się pokusił i znalazł chęci i zrobił takie "cuś". Gratuluje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

choć jeden nie popadł w zachwyt podobnie jak ja... :) Nie wiem czym tu się tak podniecacie :) Jest i już.. ładne.. no ok... ale żeby wielce gloryfikować to coś to wygląda jak podbijanie aukcji na allegro :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, i to wycisza dysk? A co tutaj jest takiego wyciszającego? Może i wytłumia drgania, które wprowadzały w rezonans budę, ale nadal słychać mieszanie dysku :D

Mogłeś do środka wstawić sanki, bo teraz dysk będzie latał przy każdym przesunięciu komputera. Mogłeś się bardziej postarać i zrobic chociaż skrzynkę bitumiczną, bo można było położyć go po prostu na gąbce i dać nawiew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicko a powiedz mi, bo ogladam te zdjecia i nie moge sie doszukac. Mianowicie jest wichura 80mm wiejaca od spodu na elektronike dysku tak?

A gdzie to powietrze wtloczone do obudowy sie podziewa? Tzn ktoredy wylatuje cieple powietrze? Bo nie widze nic co mogloby pelnic role wylotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi