Nicko13 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Postanowilem zrobic prezent mojemu wychowawcy za to ze byl taki dobry dla mnie i zrobilem mu wyciszacz na dysk Materialy : Obudowa po CD Gąbka (dosyc twarda dobrze tlumi drgania) Wentyl 80mm bardzo cichy jakis stary,nasmarowany od nowa + kabel + molex,wentyl chodzi na 7v kawałek pudełka na cd Farba Motip czarny mat wszystko już miałem więc koszt = 0zl w tym wypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) korupcja?! :legal: Ogólnie całkiem nieźle Ci to wyszło i jeśli spełnia swoja role to GJ! ;) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) polak potrafi :P Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ładne, sprawdzałeś o ile spadną temperatury włożeniu dysku do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) napewno bedzie mu przyjemniej ;) moj samsung w tej obudowie z gorącego robi się letni więc jest git ;) dodatkowo obudowa nie tylko tłumi drgania ,ale jakby powiedzmy zamyka dźwięk w środku (nie wiem jak to nazwać fachowo :P brakuje tylko oplotu na kabelek od wiatraka i jakichś diodek w środku,ale na to już nie miałem czasu (prezent) Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Wygląda profesjonalnie :) Gratuluje umiejętności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ja takie tez chce... GOOD DZOP:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Kiedyś chciałem zrobić podobny projekt...nawet obudowa od rozwalonego cd-romu'u gdzieś leży ;) Powstał zamysł ale na tym się skończyło bo nie miałem już chęci na dokończenie mego dzieła. Widze jednak że ktoś się pokusił i znalazł chęci i zrobił takie "cuś". Gratuluje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 w sumie nic nowego.. wygląd taki sobie... dostałęś 5? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 nie bo to juz po koncu roku(i szkoły) i zostalismy przyjaciolmi :P ale w sumie ładnie mi wyszło i wiekszosci sie podoba więc spoX. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnC91 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Nice dobra robota wyszło ci to extra // pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 wyrazy uznania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Jak na ciebie Nicko to niezłe :) , gratuluję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Piekna robota Ty lizusie... :wink: Mi tez mozesz takie sprezentowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 :| co w tym pieknego to nie mam pojecia zwykly ........ wykonany case na dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 choć jeden nie popadł w zachwyt podobnie jak ja... :) Nie wiem czym tu się tak podniecacie :) Jest i już.. ładne.. no ok... ale żeby wielce gloryfikować to coś to wygląda jak podbijanie aukcji na allegro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Haha, i to wycisza dysk? A co tutaj jest takiego wyciszającego? Może i wytłumia drgania, które wprowadzały w rezonans budę, ale nadal słychać mieszanie dysku :D Mogłeś do środka wstawić sanki, bo teraz dysk będzie latał przy każdym przesunięciu komputera. Mogłeś się bardziej postarać i zrobic chociaż skrzynkę bitumiczną, bo można było położyć go po prostu na gąbce i dać nawiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 No nareszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 dysk w srodku nie lata jest mocowany na scisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Nicko a powiedz mi, bo ogladam te zdjecia i nie moge sie doszukac. Mianowicie jest wichura 80mm wiejaca od spodu na elektronike dysku tak? A gdzie to powietrze wtloczone do obudowy sie podziewa? Tzn ktoredy wylatuje cieple powietrze? Bo nie widze nic co mogloby pelnic role wylotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 z tyłu jest wylot a dysk mozna zamocowac i tak i tak,wklada sie jeszcze jeden kawalek gabki i skręca obudowe dowolnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 pełna kustomizacja :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 dokladnie mozna nawet zamontowac do gory nogami w kompie jak komu odpowiada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...