Skocz do zawartości
adamlop

Galaxy 7300gt Czy Galaxy 7600gs

Rekomendowane odpowiedzi

Niedlugo bede zmienial swojego 9700pro

Moja uwage skupily:

Galaxy 7300GT 256mb 1.2ns ~400zł

Galaxy 7600GS 256mb 1.2ns ~600zł

Oczywiscie obydwie mam zamiar poddac OC.

Moje pytanko, czy warto doplacac te 200zl czy rzeczywiscie roznice w grach beda az tak powalajace ?

Najlepiej jakby ktos mial 7300gt i 7600gs i na podstawie tego powiedzialby mi czy jest ogromna roznica w grach.

Pozdro

PS. Czytalem wiele testow, ale nadal nie moge sie zdecydowac, a 200zl na ulicy nie lezy.

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Eeee te ceny dobrze wpisales? Chyba chodzi ci o 7600gs anie 7300gs za 600zl

Do 600 zl bierz to http://allegro.pl/item111296044__galaxy_76...mhz_zalman.html

7300gt ma 8 potokow, 7600 gs ma 12.

roznicy ogrmonej nie bedzie, ale jednak mysle ze warto troche doplacic.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba wpisal dobrze :>

ales sie popisał panie adminie w pierwszym poście jest błąd radze go jak najszybciej poprawić żeby nikt nie pomyślał ze 73 gs na tzw. 4 potokach i 64 bitach jest cokolwiek wart - kiedy w rzeczywistości nie dogania 9550 :lol: :lol:

adamlop

daj znac jak bedziesz radzia upłynniał - na jakich memkach ?

czy ja kiedykolwiek powiedziałem że to co tam jest w 1 poście jest dobrze ? JOnathan nie obiłeś piłeczki o NIE :]

Edytowane przez kvasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. A wiec tak. Rónice w wydajności tych kart nie są duże moim zdaniem. Jest to ok 2000pkt (chociaż zależy to od OC) w 3dmarku 03.

7300gt od galaxy (1,2) może po oc dojść do 12,5k w 3dmark03 a 7600gs tez od galaxy (1,2) idze po oc ponad 15k w 3dmarku 03. Oczywiście to nie są graniczne mozliwości kart, ale są to wyniki po niezłym oc (na zalmanach). Więc trudno powiedzieć. Moim zdaniem jak masz już 400 zł i cieżko bedzie z kolojnymi 200 to bierz 7300gt. Różnica w wydajności nie jest aż tak znacząca. Jeżeli jedna bedziesz miał 570 zł to polecam Ci coś takiego: Galaxy 7600gt (zalman 1,2).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

smarki smarkami ;]

w grach powinienes odczuc roznice 'poziomu' tych dwoch kart ;]

wg mnie jesli masz te 600zl to kup 76gs od Galaxy :) nie pozalujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w grach roznica jest bardzo duza...

tu masz porownanie Galaxy 7300gt vs 7600gs: http://www.guru3d.com/article/Videocards/355/2/

@piotralek

a co to za roznica Galaxy 7600gs to praktycznie 7600gt (i to nawet z lepszym chlodzeniem)

P.S

dodam od siebie, ze juz dosyc dobrze wykrecony 7300gt 6xx/16xx ma wydajnosc jak stockowy 7600gs 500/1400

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie chodzilo o 7600gs, kasy na razie niemam, zalezy za ile pojdzie moj 9700pro i do tego bede doplacal. Chodzilo mi glownie o te 200zl dopłaty bo nie ukrywam ze dysk by sie nowy przydal :D

DarkArrow - dzieki za linka o to mi chodzilo :D

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jesli jest Ci zal wydac te 200 zl wiecej to wez wtedy 7300gt...

grafa po oc 6xx/16xx bedzie tak samo dobra jak stockowy 7600gs 500/1400, a to tez nie jest taka mala wydajnosc (na dzien dzisiejszy do wiekszosci gier wystarcza)

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi glownie o te 200zl dopłaty bo nie ukrywam ze dysk by sie nowy przydal

To bierz 7300GT wtedy ,,obie strony,, będa zadowlone, będzie nowa karta i nowy dysk co prawda jest troche różnica między 7300GT a 7600GS aczkolwiek jeżeli chcesz równiez nowy dysk bo weź 7300GT i też będziesz zadowolony

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 200 złoty to jest dużo. Kup 7300GT (ja zapuściłem ostatnio FEAR, Serious II, Age 3, FarCry 1.33, Tomb Raider Legend)

Wszystkie gry w 1024 detale na full (bezn Anizo i bez Shadows lub na Medium) i wszystko chodzi z frapsem od 30 w górę. Tylko w moim wypadku doczytywanie, za mało pamięci RAM.

Za 200 złoty, kupu jedną podstawową rzecz (albo raczej dopłać). Dysk twardy, nowy i szybki, przecież to podstawa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie gry w 1024 detale na full (bezn Anizo i bez Shadows lub na Medium) i wszystko chodzi z frapsem od 30 w górę.

No i tu sie pojawia nowy problem bo mam 21" i chcialbym grac w 1280x1024 jak do tej pory, ale radziu juz nie daje rady w nowosciach

Za 200 złoty, kupu jedną podstawową rzecz (albo raczej dopłać). Dysk twardy, nowy i szybki, przecież to podstawa :)

Wolny i stary to moj Maxio nie jest, a zmienial bede tylko z powodu 80gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi