yeyoo Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 witam, jutro lub w nastepnym tygodniu chcialem sobie zamowic nowy zasilator- tagana380w B-) co to ma wspolnego z tematem ?? kazdy (chyba;) wie ze tagan posiada dwa wentyle 80mm ktore strasznie wolna sie kreca a co sie z tym wiaze slabiej wyciagaja cieple powietrze (np w porownaniu z moim obecnym enermaxem ktory ma 92 od dolu...) jestem przekonany ze jak wrzuce tego tagan to bedzie goraco :oops: trzeba wiec dorzucic kilka wentyli ktore poprawia obieg powietrza w budzie. niestety moge wrzucic jedna 80'tke na tyl, dwie na przod i cos na plexe <_< czy bedzie dobrym roziazaniem jezeli na plexe zarzuce 120'stke ktora wciaga powietrze do budy, a z tylu wentyl bedzie wyciagal ? a moze odwrotnie pokabinowac ?? jakies rady ?? :wink: pozdrawiam - kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 było 100 razy... Im więcej chłodnego do środka tym lepiej, jak ci nie przeszkadza chałas to zamontuj wszystko co możesz, ale licz się z większą ilośią kurzu. Ale wystarczającą wentylację zapewnia 120 z przodu i z tyłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) fajnie tylko ze nie moge wrzucic 120'stek z przodu i tylu.. gdybym mogl to bym tego nie pisal <_< Edytowane 6 Lipca 2006 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Hmm gdybys troche przejzal dzial Chlodzenie konwencjonalne znalazlbys linka do arta w ktorym jest pokazane jak wentyle wplywaja na temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 I nie wiem skad poroniony pomysl ze "bedzie goraco"? hehe litosci, myslisz ze producent taki jak Tagan nie przetestowal swojego sprzetu pod katem temperatur? Z praktyki wiem ze poprawianie po dobrym producencie moze tylko zaszkodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 ja wszystko poprawiam po producencie (oprucz Lian-Li) i zawsze sie cos znajdzie wracajac do wentyli duzo zalezy jakie masz chlodzenie na procku (tzn np pentagram nieco rozni sie od np jakiejs wiezy), noi czy na grafie tez zalezy ci aby zejsc z temp, napisz cos wiecej, jak z okablowaniem alemozna by zastosowac slabo krecoce sie wentyle z przodu i 120 z boku na plexi + wyciagajaca 80mm mocniejsza z tylu ... wiecej szczegolow potrzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 czy mi się tylko wydaje czy tagany mają montowane wiatraxy z regulatorem obrotów? Jak w mojej budzie robi się ciepło to NEOTEC po prostu przyspiesza wiatrak i jest kul :). Myślę że tagan też to potrafi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Hmm poprawcie mnie jezeli sie myle - cieplo nie przeklada sie na obciazenie PSU. Dopiero po pewnym czasie gdy temp NB i CPU skoczy wiatraki w zasilce przyspiesza ( czyli zlapia gorace powietrze z wnetrza budy ) :unsure: Czyli pozostaje kwestia testow nowej zasilki w starej obudowe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Nawet jesli ten tagan nie ma kontroli obrotow, to skad pewnosc, ze te dwa wiatraki 80mm co "tak wolno sie kreca", nie beda mialy lepszej wydajnosci od twojego jednego 92mm? Jakies dane technicze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) moja buda -straszny zal :x tracer diablo silver myslalem zeby kupic nowa ale naprawde to szkoda mi kasy <_< jezeli chodzi o coolera to mam pentaka 80-alcu.. wszystkie kable ladnie ulozone, tak ze nie wystaja. Edytowane 7 Lipca 2006 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 rzeczywiscie, popisales sie znajomoscia danych technicznych posiadanego sprzetu. I zeby ten twoj konfig to byl jakis wybitnie grzejacy sie, to moglbys miec watpliwosci, ale tak, to sorry, zawracanie [gluteus maximus] i gdybanie "co bedzie jak zrobie tak a tak...". IMHO najpierw zamow zasilacz, zamontuj i dopiero martw sie o tempy. Moim zdaniem nie odczujesz roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 w idlu 45' .. <_< na cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 I? 16PLN i masz ceramique. Do tego s2kctl ( softwareowe chlodziwo ) i 80mm na tyl. Wiecej imho nie trzeba :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 mam AS5.. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...