kszonek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 /ot mach82: z jakiego serwisu jestes? /ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 ale ten test by nie pokazał przewagi 975 na 965 lub odwrotnie, tylko by pokazał jaka jest różnica między procesorami z 2MB i 4 MB cache. Z tego co widziałem, to Gigabyte DQ6 jest nieco wydajniejsze od intela XBX975 - testowałem na E6700ES. Za jakieś dwa dni powtórzę testy na asusie P5W DH DLX (975x) wraz z E6400 i zobaczę jak sie przedstawia wydajność tej płytki w stosunku do P5B DLX i DQ6. Różnice są naprawdę marginalne. Wydajność DQ6 i P5B przy tym samym zegarze jest identyczna.co inego miałem na mysli a co inego napisalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 /ot mach82: z jakiego serwisu jestes? /ot in4, ale pod innym nickiem. Można mnie również w unsecie spotkać na grupach sprzętowych. Mam nadzieję że nie zostanę wywalony za inną "przynależność partyjną" :-P W każdym bądź razie kocham wszystkie serwisy konkurencyjne :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 in4, ale pod innym nickiem. Można mnie również w unsecie spotkać na grupach sprzętowych. Mam nadzieję że nie zostanę wywalony za inną "przynależność partyjną" :-P W każdym bądź razie kocham wszystkie serwisy konkurencyjne :rolleyes:a jaki masz nick? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 a jaki masz nick?wejdź na stosowną stronę i poszukaj w dziale redakcja - na pewno znajdziesz B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 in4, ale pod innym nickiem. Można mnie również w unsecie spotkać na grupach sprzętowych. Mam nadzieję że nie zostanę wywalony za inną "przynależność partyjną" :-P W każdym bądź razie kocham wszystkie serwisy konkurencyjne :rolleyes: tak tylko pytalem ;) nie zamierzam Cie wywalac bo madrze gadasz (czasami :lol: ) i ciekaw bylem skad cie przywialo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Panowie bo juz mi sie miesza jaką płye polecacie na i975 . Moze warto z zagranicy cos sprowadzic bo mam taką mozliwość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Panowie bo juz mi sie miesza jaką płye polecacie na i975 . Moze warto z zagranicy cos sprowadzic bo mam taką mozliwość na i975 imo asus ;) jezeli dostaniesz ws to milo, a jak nie to tanszego p5wdh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) pytanie, ktore moze nie calkiem pasuje do tematyki topica: kazda nowa plyta musi miec a arczej powinna meic zaplombowane/zaklejone pudelko??? Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ja już dziękuje bardzo za ASRocka. :] Mody działają - to fakt. Ale gdy zmierzyłem napięcie miernikiem to gdy tylko przyłozyłem do mosfetu to poszła iskra i mobo razem z nią... Może i to przezemnie się stało ale na innych płytach jakoś nie było takiego problemu. No cóż. Siedzimy na Asusie... jak już ktoś powiedział... "do Intela tylko Asus" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ja już dziękuje bardzo za ASRocka. :] Mody działają - to fakt. Ale gdy zmierzyłem napięcie miernikiem to gdy tylko przyłozyłem do mosfetu to poszła iskra i mobo razem z nią... Może i to przezemnie się stało ale na innych płytach jakoś nie było takiego problemu. No cóż. Siedzimy na Asusie... jak już ktoś powiedział... "do Intela tylko Asus" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja już dziękuje bardzo za ASRocka. :] Mody działają - to fakt. Ale gdy zmierzyłem napięcie miernikiem to gdy tylko przyłozyłem do mosfetu to poszła iskra i mobo razem z nią... Może i to przezemnie się stało ale na innych płytach jakoś nie było takiego problemu. No cóż. Siedzimy na Asusie... jak już ktoś powiedział... "do Intela tylko Asus" :P "może"? :lol: żeś zwarcie zrobił i tyle, ale swoją drogą nie wiem jak to mozliwe, co żes za zasilacz mial? Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 "może"? :lol: żeś zwarcie zrobił i tyle, ale swoją drogą nie wiem jak to mozliwe, co żes za zasilacz mial? Zwarcie zwarcie ;) zasilacz - cooler master i-green 500w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Rece Ci sie trzesa.. trzeba bylo walnac setke przed pomiarami :D przylozyles do siebie sondy i zwarlo i poszly kosmos prady :D ja tak kiedys na radku 9550 zrobilem jak mierzylem napiecie na pamieciach... zrobil sie restart ale nic sie nie pojaralo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Rece Ci sie trzesa.. trzeba bylo walnac setke przed pomiarami :D przylozyles do siebie sondy i zwarlo i poszly kosmos prady :D ja tak kiedys na radku 9550 zrobilem jak mierzylem napiecie na pamieciach... zrobil sie restart ale nic sie nie pojaralo :D No to miałeś szczęście. Mi się zrobiło to za 2 razem. Kilka razy było ok. Potem poszła iskra- stres nie samowity :) ale komp działa. Jeszcze raz, iskra- i już mb nie wstało. Czekam teraz na nową bądź na telefon że mi jej nie wymienią :] Ale przynajmniej dowiodłem że vmody działają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 a po co ci te V-mody - skoro mobo nie wstaje powyzej 300mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 a po co ci te V-mody - skoro mobo nie wstaje powyzej 300mhz ?Już pisałem po co... To Vmod - do podniesienia V na procku i ramie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Już pisałem po co... To Vmod - do podniesienia V na procku i ramie. ale po kij wyzsze vcore, skoro plyta sie konczy z fsb............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 ale po kij wyzsze vcore, skoro plyta sie konczy z fsb............. No przecież są inne procesory niż Conroe :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 kto mowil, ze tuning-komp ubije mobo, bo szukam wrozki na pol etatu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zaczyna w kazdym bądź razie nieźle :lol: . Daję tej płycie tydzień.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 kto mowil, ze tuning-komp ubije mobo, bo szukam wrozki na pol etatu :D A no ktoś mówił :) Oj chłopaki :P Każdemu może rączka troche drzeć. Przestańcie się pastwić :P Zaczyna w kazdym bądź razie nieźle :lol: . Daję tej płycie tydzień.... Której? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Aż nie mogłem w to wierzyć. Hehehe normalnie zgadł :D Wiśnia666. GRATULACJE !! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2231141 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Hehe Dejavu a pod spodem pare postow nizej moje pytanie po co mu mody skoro conroe i tak tyle zrobi bez podnoszenia napiecia (powtorzone przed chwila dwa razy ;) ) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Powiem: A nie mówiłem :lol: dobra chłopaki, komu coś wywróżyć? Nie wiesz ile pójdzie procek, ram albo mobo pisz do wisnia666 on jest wróżką :lol: Niemiec, co ci wywróżyć :P Tuning-komp zrobiłeś zwarcie i nie zwalaj na asrocka:P Napewno też zasilacz trochę pomógł płycie w zejściu z tego świata ;) Poza tym czekam na biostara T-force, szkoda, że narzazie go nie przetestuje z c2d, ale już będę składam kasę na niego. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Nie zwalam :P :P Psu raczej nie pomogło ;) ... ale któż to może wiedzieć... tylko wiśnia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Kończąc oftopy - dziś przyszedł nowy Chip - tam pod C2D do OC polecają Abita AW8D. wg. Chipa cena 685zł na 975X, biorąc pod uwagę że ceny podawane w Chipie są zwykle zawyżone może okazać się to atrakcyjna propozycja. P.S. zaraz w Necie poszukam jakiś info na temat tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Kończąc oftopy - dziś przyszedł nowy Chip - tam pod C2D do OC polecają Abita AW8D. wg. Chipa cena 685zł na 975X, biorąc pod uwagę że ceny podawane w Chipie są zwykle zawyżone może okazać się to atrakcyjna propozycja. P.S. zaraz w Necie poszukam jakiś info na temat tej płyty. AW8D nie dziala z C2D, nie ma VRM11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 kolejny raz czip pokazal, ze jest pr0 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jak im uchodzi na sucho wypisywanie takich głupot... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...