mattnick Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Przedstawiam zamysł zmodowania kompa: 1. Buda z drewna z 2x BIP II (wc mam juz zrobione) położonymi na przodzie za "siatką" maskującą z patyków (megalol) 2. Obrócenie MB o 90 st. tak, żeby wszystkie podłączenia był na górze 3. Wywalenie Power Reset i diodek kontrolnych na tył budy zapobiegające niekontrolowanemu wyłączaniu ich stopami 4. Założenie oplotów na kabelki od zasilacza, z którym na razie nie mam pomysłu co zrobić CZekam może na jakieś sugestie i w. korekty moich pomysłów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 kable od gory??? to ani nie wygodne ani nie ladne (tych nog juz nie polozysz na kompie ;)) ale ze z drewna buda to spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) nie kładę nóg na kompie :) btw. ma to swoje plusy. nie trzeba sie już czołgać po podłodze w poszukiwaniu jakiegoś wejście, wyjścia, wyłącznika itp Edytowane 9 Lipca 2006 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 btw. ma to swoje plusy. nie trzeba sie już czołgać po podłodze w poszukiwaniu jakiegoś wejście, wyjścia, wyłącznika itpAle będziesz się czołgał w celu włączenia kompa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 nie no jak wchodzę do pokoju to kompa mam obok drzwi...małe "kuc" i komp włączony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 XX wiek... kto teraz włącza kompa przyciskiem power? :lol: jak to ma być skrzynka na kompa to nic ciekawego.. ja tam preferuję przemyślane budy od początku do końca najlepiej trzymające się jakiegoś stylu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 XX wiek... kto teraz włącza kompa przyciskiem power?To może zdalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Co PelzaK preferujesz włączanie na pilota ? ? ? Do stylu to się zgadzam, nie można mieszać różnych koncepji w jednym modzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 nie no na pilota to znów zbyteczny imho gadżet... bo po co.. żeby panny wyrywać na komputer odpalany pilotem? :D Mojego kompa widać jakieś 30% jego powierzchni... reszta jest przysypana butelkami po zywcu*, ledwo widzę cdroma o power i resecie nie wspominając :D.. a kompa odpalam z klawikorda... poleceniem RUN :) po el0commodorsku :D * wodzie gazowanej :) zwykłej h2O, PS chce ktoś kupić 30 nakrętek od żywca.. za 10 jest do wygrania plecak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 jak mi sie zje ... zepsuł guzik to odpalałem śrubokrętem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 kolejny "gdybymod"? 3. Wywalenie Power Reset i diodek kontrolnych na tył budy zapobiegające niekontrolowanemu wyłączaniu ich stopami To jest hit miesiaca...masz niezbornosc ruchowa? IMHO pomysly to masz denne, zostaw w spokoju modowanie, nic dobrego z tego nei bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 jasne...najlepiej tak napisać. Masz to może w notatniku i wklejasz w każdy post o modzie ?? pozatym jakbyś przeczytał 1 post to wiedziałbyś co napisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Carl0s, czy ty musisz wszystkim pisac ze ich mody są do bani skoro nawet ich nie widziałes?? Przychamuj troche. Edytowane 12 Lipca 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 nie kolego NeoMagNeto. Ogolnie wyobraz sobie ze jesli ktos pokazuje cos naprawde wartosciowego, to potrafie sie tym zachwycic i pogratulowac efektow. Tutaj nie wydaje mi sie po prostu ze beda jakiekolwiek efekty, zapowiedzi "zrobie zajefajnego moda" widzialem juz tyle razy ze po prostu mam odruch bezwarunkowy. No i spojrz na to z dystansu - dlaczego pewni ludzie potrafia nie mowic o tym co maja zamiar zrobic, tylko to robia i ewentualnie chwala sie pozniej, a niektorzy od razu jak cos wymysla wala na forum... Zabys chociaz sie wysilil i namalowal na kartce/w paincie/gdziekolwiek co masz zamiar zrobic i wrzucil tutaj - to bylby powod do dyskusji. A tak - no sam pomysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Może i masz racje, ale zamiast odrazu zjechac kogos ze jego mod to shit, mozna mu poprost powiedziec co powinien zmienic w koncepcji moda i zachecic aby temat nie był dyskusja na temat moda ktorego nie ma. A dla autora topicu, to pomysł z tą mobo jest troche dziwny, bo ludzie starają sie ukryc kable, a ty je chcesz wystawiac na samą góre obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 nadal nie rozumiesz. Tu nie bylo zadnej koncepcji moda. Koncepcja moda to dlugo i doglebnie przemyslane zalozenia projektu, uwzgledniajace wszystkie szczegoly, od najmniejszej dzurki w blachach, po kolor lakieru. Tutaj mielismy 4 luzne mysli na zasadzie "mam pomysl co o nim myslicie". No to powiedzialem co o nim mysle. Przeciez: CZekam może na jakieś sugestie no to mu zasugerowalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Nie ma sie co oszukiwać, nasze forum zaroiło się ostatnio od gdybyModów. Wpełni popieram Carl0sa, tylko że mi sie nie chce już nawet postów pisać w takich tematach ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 po prostu Calr0s jest od brudnej roboty i wyraża opinię przynajmniej kilku userów w sposób dogłębny i prostym językiem :lol: Swoją drogą w moim modzie wyjścia mobo też są skierowane.. tzn będą :lol: ku górze... aczkolwiek schowane i lekko pod kątem :) Tylko że ja wykonałem przynajmniej z 10 rysunków i model 3D tego co zamierzam zrobić żeby sprawdzić czy to ma rację bytu.. a i tak okazało się już kilka razy że teoria != praktyka... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 "zrobie zajefajnego moda" pokaż mi to w moim tekście... pomysł z tą mobo jest troche dziwny, bo ludzie starają sie ukryc kable, a ty je chcesz wystawiac na samą góre obudowy. chodzi Ci o kable w postaci 3 kabli ?? monitor, słuchawki mikrofon...no tak...ale się bałagan zrobi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 chodzi Ci o kable w postaci 3 kabli ?? monitor, słuchawki mikrofon...no tak...ale się bałagan zrobi3 kabli? lool. u mnie jest conajmniej 10, dolicz jeszcze klawiature, myszke, drukarke i jeszcze kilka innych rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 nawet jeden wystajacy kabel to moim zdaniem o jeden kabel za duzo. Wyjasnij mi co Ci da takie ustawienie mobo? Co to ma na celu? Ulatwienie wtykania i wytykania kabelkow? Tak czesto mieszasz w kablach ze musisz miec je wyprowadzone na wierzch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Chyba, że bierze pod uwagę to, ze nie będzie mu się kurzyć karta graficzna, bo będzie ustawiona na pion, no i wentyl, co wieje lub wyciąga z tyłu budy może na kartę sypać, czyli niby lepsze chłodzenie, ale i tak nie podoba i się pomysł z kablami do góry... Wiem zawsze trochę mnie denerwowało jak Carl0s mnie jechał do podstaw albo innych, userów ale to, co ty zaprezentowałeś, no można nazwać modem.... Zmiana klawiszy ustawienie płyty,drew. Obudowa.... Ale to jest denne, żeby z góry ci kable wystawały... Skoro masz 3 kable to, po co chcesz je pokazywać? Btw. ma to swoje plusy. nie trzeba sie już czołgać po podłodze w poszukiwaniu jakiegoś wejście, wyjścia, wyłącznika itp No ja mam z tyłu tylko wyłącznik od katod i zasilacza, chociaż od katod planuje przenieść na przód... A po za tym, jeżeli masz tylko monitor i słuchawki z mikrofonem to, co tam chcesz szukać? Nie lepiej pociągnąć USB mic i sound na front panel?A po za tym ile razy w ciągu roku cos tam grzebiesz? A po za tym nie jest trudno trafić w jakiś gniazdo, bo nie od parady mają inne kształty... Jak nie chcesz się czołgać, żeby kabelek włożyć to będziesz się czołgał, żeby power wcisnąć? A co ty kompa stopami masarz , że wyłączasz niekontrolowanie? ... Ogółem po raz pierwszy w 100 % zgadzam się z Carl0sem. Mod musi być z pomysłem i przemyśleniem ( nie przytaczać mojego boku w highscreenie, bo tam tylko okno wyciąłem za szerokie) I na pewno nie będzie bardziej praktyczny od tego, co masz.. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...