Skocz do zawartości
.Melon

Komp Nie Chce Sie Odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam problem z kompem.Jako iż w tym temacie jestem calkowicie zielony,zwracam się z problemem do was.Wlączam kompa,lecą jakieś napisy,potem pokazuje się coś takiego:

NVIDIA Boot Agent 201.0462

Copyright © 2001-2004 NVIDIA Corporation

Copyright © 1997-2000 Intel Corporation

PXE-E61: Media test failture, check cable

PXE-M0F: Exiting NVIDIA Boot Agent.

Boot from CD:

Boot from CD:

DISK BOOT FAILTURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

To wszystko.Nie wiem co mam robić,wszystko zaczęlo się od tego że komp zawiesil się w Day of Defeat:Source,zresetowalem go no i już się poprawnie nie wlączyl tylko wyświetlają się te napisy.

Proszę o szybką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisze ladnie brak dysku systemowego ;) sprawdz podlaczenie dysku i podlacz go ponownie i raczej topic ma zly temat ;] komp sie odpala tylko os nie wstaje ;]

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włóż do napędu dysk Windowsa, przy pierwszym wyborze zaznacz instalacje nowego systemu, przy nastepnym naprawę. Godzinka z życiorysu wyjęta, ale masz naprawiony system. Powinien być w dokładnie takim stanie jak przed zwisem. Masz zapewne uszkodzony boot. Pewnie by wystarczył fdisk, ale nie chce mi się tego tłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tam samo po resecie BIOSU.

Spowodowane jest to tym iż nalezy ustawić KOLEJNOSC bootowania dysków jeśli masz więcej niż jeden. W defaulcie zawsze ustawia mi się pierwszy ten który jest IDE a później SATA. Skoro mam system na sata, a on próbuje zbootować z IDE to wlasnie wywala disk boot agent. Poza tym na początku gdzie naciskasz DEL zeby wejsc o biosu, mozesz tez nacisnac ESC zeby wybrac urzadzenie z którego ma zbootować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to czasem na 2 kompie. Wyjmuje sieciowke, wlaczam kompa, zanim zastartuje win to go wylaczam, wkladam sieciowke i dziala.

Inaczej mozna wylaczyc Wake On Lan, albo bootowanie z sieci, ale w biosie na kompie brata nie da się tego zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi