NFS Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Witam Od jakiegoś czasu gdy gram pojawia mi sie taki oto komunikat: Problem report The NVIDIA System Sentinel is reporting that the NVIDIA-powered graphics card is not receiving sufficient power. To protect your hardware from potential damage or causing a potential system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations. Karte przeczyściłem, slot AGP takze , zasilanie podpiete... Po komunikacie gry strasznie mulą. Komp: P IV 3 Ghz, ASUS P4P800 E-Deluxe, 2 x 256 mb RAM, Asus V 9950, seagate 120 GB,DVD-RW,Chieftec 360 W.. Według mnie to wina zasiłki ale moze jest jakas inna przyczyna? w najblizszym czasie chce wymienic co nieco wiec chyba kupie na poczatek tagana 480 W... Prosze o pomoc Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Możliwe przyczyny: - zasilacz jest za słaby/uszkodzony - uszkodzona jest płyta główna - uszkodzona jest karta - trzeba podłączyć dodatkowe zasilanie do karty (bez tego karta teoretycznie nie powinna startować) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 sprawdzilem zasilanie i okazalo sie ze dysk i grafika byly podlaczone do jednego molexa z dodatkowym wyprowadzeniem... teraz zmienilem to, dysk jak i grafika maja oddzielne zasilanie ale to niestety nie dalo efektow i gry dalej wywalaja do windy po 2-3 min od odpalenia :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Możliwe przyczyny: - zasilacz jest za słaby/uszkodzony - uszkodzona jest płyta główna - uszkodzona jest karta - trzeba podłączyć dodatkowe zasilanie do karty (bez tego karta teoretycznie nie powinna startować) Hym...... ciezka sprawa. Serwis Cie czeka ;) Wymień zasiłke jak najszybciej może to cosik pomoże;/ PoZdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Hym...... ciezka sprawa. Serwis Cie czeka icon_wink2.gif Wymień zasiłke jak najszybciej może to cosik pomoże;/ PoZdrwymiana zasilki dobra na wszystko.... ludzie bez przesady!!!! wymiana moze pomoze moze nie - najpierw moze by tak zmierzyc napecia przed zmana? moze to wcale nie jest wina zasilki najlepej by bylo miec drugiego kompa, pzelozyc grafe do niego i wtedy by bylo widac czy wina grafy czy trzeba szukac innej przyczyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Można też podłączyć pożyczony zasilacz na jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Radzę sprawdzić molexa na karcie. U mnie było podobnie - nie stykał dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Witam czytałem kiedyś , ze ktos na forum mial podobny problem, wyjal karte , przeczyscil ja, port , molexa zmienil i dzialalo B-) postanowilem zrobic dokladnie to samo-----> przeczyscilem karte , molexa, zlacze dla karty, podlaczylem i od paru dni jest wszystko OK :-P tak czy inaczej kupuje TAGANA 480 bo niedlugo szykuje sie mocniejszy sprzet B-) dzieki wam jak i forum kolejny klopot z glowy Wielkie THX :) Edytowane 19 Lipca 2006 przez NFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...