Skocz do zawartości
NFS

Problem Z Grafika, Prosba O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu gdy gram pojawia mi sie taki oto komunikat:

Problem report

The NVIDIA System Sentinel is reporting that the NVIDIA-powered graphics card is not receiving sufficient power.

To protect your hardware from potential damage or causing a potential system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations.

Karte przeczyściłem, slot AGP takze , zasilanie podpiete...

Po komunikacie gry strasznie mulą.

Komp: P IV 3 Ghz, ASUS P4P800 E-Deluxe, 2 x 256 mb RAM, Asus V 9950, seagate 120 GB,DVD-RW,Chieftec 360 W..

Według mnie to wina zasiłki ale moze jest jakas inna przyczyna?

w najblizszym czasie chce wymienic co nieco wiec chyba kupie na poczatek tagana 480 W...

Prosze o pomoc

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzilem zasilanie i okazalo sie ze dysk i grafika byly podlaczone do jednego molexa z dodatkowym wyprowadzeniem... teraz zmienilem to, dysk jak i grafika maja oddzielne zasilanie ale to niestety nie dalo efektow i gry dalej wywalaja do windy po 2-3 min od odpalenia :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość h2opolomatti

Możliwe przyczyny:

- zasilacz jest za słaby/uszkodzony

- uszkodzona jest płyta główna

- uszkodzona jest karta

- trzeba podłączyć dodatkowe zasilanie do karty (bez tego karta teoretycznie nie powinna startować)

Hym...... ciezka sprawa. Serwis Cie czeka ;) Wymień zasiłke jak najszybciej może to cosik pomoże;/ PoZdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym...... ciezka sprawa. Serwis Cie czeka icon_wink2.gif Wymień zasiłke jak najszybciej może to cosik pomoże;/ PoZdr

wymiana zasilki dobra na wszystko.... ludzie bez przesady!!!!

wymiana moze pomoze moze nie - najpierw moze by tak zmierzyc napecia przed zmana? moze to wcale nie jest wina zasilki

najlepej by bylo miec drugiego kompa, pzelozyc grafe do niego i wtedy by bylo widac czy wina grafy czy trzeba szukac innej przyczyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

czytałem kiedyś , ze ktos na forum mial podobny problem, wyjal karte , przeczyscil ja, port , molexa zmienil i dzialalo B-)

postanowilem zrobic dokladnie to samo-----> przeczyscilem karte , molexa, zlacze dla karty, podlaczylem i od paru dni jest wszystko OK :-P

tak czy inaczej kupuje TAGANA 480 bo niedlugo szykuje sie mocniejszy sprzet B-)

dzieki wam jak i forum kolejny klopot z glowy Wielkie THX :)

Edytowane przez NFS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi