Shakell Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Zestaw Komputerowy Procesor: Celeron 533 Mhz Karta Graficzna: Riva TNT2 32 MB Dysk Twardy: Maxtor 30 GB Pamięć: 128 MB SDRAM Napęd CD LG 52x Zasilacz 300 W Modem Płyta Główna Klawiatura, Myszka, Stacja Dyskietek, Karta Muzyczna Dodatkowo: Nagrywarka Asus 48x 24x 52x (niedziałająca, choć być może możliwa do naprawy) Używany ale w dobrym stanie cena: 100 zł Według mnie się opłaca. Kumpel mi to zaproponował ponieważ wiedział że potrzebuję kompa do programowania. W dodatku proca i kartę mogę sprzedać ponieważ mam wolne takie same. Według was opłaca się coś takiego? Druga sprawa - potrzebuję do tego taniego (najlepiej w okolicach 30 zł) monitorka do tego kompa. Liczy się dla mnie aby nadmiernie nie niszczył i nieobciążał wzroku gdyż będe przed nim naprawdę długo przesiadywał. Myślałem nad jakąś 15 z allegro. A co wy mi polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Za tą cenę spokojnie się opłaca, wiadomo, że demon prędkości to nie będzie, ale nawet mi by się przydało takie małe goofienkoo do nocnego ściągania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Bier poki jest.. Bo taka okazja moze sie juz nie powtorzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Za taką cene to nie lada okazja, tak jak wspomniał psychodeliczny fajny sprzęcik na nocny download :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Pisząc "najlepiej w okolicach 30 zł", to chyba jedno zero zgubiłeś. Jak masz zamiar dlugo przy nim siedzieć, to musi mieć te 100Hz w rozdzieczości, na jakiej będziesz pracował. Jeśli 800x600, to praktycznie pierwszy lepszy da radę. Jeśli zaś 1024x768, to już tak łatwo nie będzie. A ten komp nieziemska okazja. Sam bym brał bez zastanowienia taki. Od reki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 No ok to jak z tym monitorem. Ile muszę wydać i co kupić żeby nie zabić sobie wzroku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Rzuciłem okiem na Allegro i mało nie padłem. Ceny są niesamowite! Wygląda na to, że z tym 300PLN to lekko przesadziłem. Są tam przykładowo pół-profesjonalne monitorki (które kiedyś kosztowały majątek), za 100 PLN z hakiem (17 cali). DELL, IIYAMA, NOKIA. Chyba sam się skuszę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Dokłądnie ceny są takie że nawet nie oplaca sie sprzedawać monitora przy przejsciu np na lcd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 no ok ale ja nie potrzebuję pól-profesjonalnego monitora za 100 zł tylko czego tańszego nie niszczącego wzroku. Najlepiej 15 ale możliwa jest też jakaś 17 (wtedy ona poszłaby do rodzinnego kompa a ja wziąłbym sobie 15 która jest teraz do niego podpięta). Pliz podajcie jakąś dobrą aukcję! Albo chociaż modele które warto kupić w takiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Problem w tym, że większość 15-tek nie wyrabia na 100Hz w 1024x768. Jeśli chodzi o 17'', to Iiyama jest 119PLN, jest Siemens za 99PLN, HP za 120. Ceny zaczynają się od 39PLN, ale takie raczej bym omijał. Wg mnie za 65 już można się zastanawiać. Poczekaj na opinie innych użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 85 hz nie wystarczy?? i ewentualnie mogę przeciez pracować w 800x600 no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakra355 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 85 hz nie wystarczy?? i ewentualnie mogę przeciez pracować w 800x600 no nie? Uważam, że powinno wystarczyć te 85 Mhz. Po dłuższym czasie wcale nie powinieneś być zmęczony,a przy roździelczości 800x600 to wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 a co powiecie na coś takiego: monitorek czy ryski na ekranie mogą być bardzo uciążliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Monitor jest świetny, tylko te "ryski" dają do myślenia. Ja kupiłem kilka lat temu porysowany na środku telewizor 14''. Z daleka dało się oglądać, ale generalnie rzucało się to w oczy. Do tego gość zagrał troszkę nieładnie i zamiast zrobić fotke od przodu (aby było widać ryski), to zrobił pod kątem - czyli nic nie widać. Poproś go o fotkę od przodu w jak najlepszej jakości, aby było widać ryski. Sądząc jednak po stosunku ceny do klasy monitora, to te ryski są pokaźne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 a coś takiego? allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Krowa jak nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Recommended Resolution 1024 dots x 768 lines @ 118 Hz1 Źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...