ThRuSt Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) witam wszystkich mam problem z wyborem plyty, najbardziej mi zalezy na stabilnosci i wydajnosci !! podkrecanie na drugim miejscu czytalem troche o tym Asrocku ale nie jestem do konca pewnien czy to bedzie dobry wybor z kolei gigabyte to znana firma, robi dobre plyty (kilka sztuk posiadalem i nie mialem z nimi problemow) nie bardzo przekonuje mnie wynalazek chipset Uli :P czytalem ze niektorzy uzytkownicy mieli jakies problemy z grami, zwisy , winda sie dlugo ladowala etc, z kolei nforce3 jest juz sprawdzonym chipem tak jak nf2 czy nf4 i napewno nie ma z nim problemow!!! plyta tylko z AGP bo karty nie bede wymieniac prosze o szybka rade bo dzisiaj musze cos zamowic!!! oczywiscie obok plyty zamawiam AMD Athlon 3000+ Venice 939 :) najlepiej jakby wypowiedzieli sie uzytkownicy obu plyt !! z gory dzieki wszystkim i Pozdro :P Edytowane 25 Lipca 2006 przez ThRuSt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Bierz Asrocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ASRock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 a czy ten asrock ma port COM bo cos nie widze w specyfikacji plyty ?? akurat potrzebuje 1 port COM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 a czy ten asrock ma port COM bo cos nie widze w specyfikacji plyty ?? akurat potrzebuje 1 port COMTak ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Mam ten sam dylemat, ale jednak wezmę AsRock. Poczytałem FAQ, testy, opinie użytkowników i to do mnie przemówiło. Jest to bardzo udany model płyty. Co do ULI, hmmm no nie jest to zbyt przekonujące, ale trzeba samemu się przekonać jak działa w praktyce. Po wymianie Biosu na 2.20 można uzyskać niezłe osiągi OC przy dużej stabilności. Pyzatym dużą zaletą na tej płycie jest port AGP jak i PCI-e, co na przykład mi bardzo odpowiada, bo na razie nie będę wymieniał grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ja juz nie wiem co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :mur: bylem w sklepie w proline pytalem sie gostka to mi odradzil od razu, zreszta nawet nie bylo w centrali i trzeba by czekac ze 2tyg, poszlem do drugiego sklepu niby jest plyta, ale tak samo koles mi ja odradzil, ja tez bylem niezbyt przychylnie do niej nastawiony ze wzgledu na chipset Uli no i firme i dlatego wybiore raczej Gigabyte a co sadzicie o takiej plytce tez dosyc tania ~180zl - http://www.biostar.com.tw/products/mainboa...?name=NF325-A9# posiada ktos ten wynalazek? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) ja juz nie wiem co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :mur: bylem w sklepie w proline pytalem sie gostka to mi odradzil od razu, zreszta nawet nie bylo w centrali i trzeba by czekac ze 2tyg, poszlem do drugiego sklepu niby jest plyta, ale tak samo koles mi ja odradzil, ja tez bylem niezbyt przychylnie do niej nastawiony ze wzgledu na chipset Uli no i firme i dlatego wybiore raczej Gigabyte a co sadzicie o takiej plytce tez dosyc tania ~180zl - http://www.biostar.com.tw/products/mainboa...?name=NF325-A9# posiada ktos ten wynalazek? :P Gratuluję wyboru :mur: . Człowieku, słuchaj się takich dupków z serwisów dalej to sobie daruj to forum, bo "tamci" wiedzą lepiej. My mówimy Asrock, bo wiemy i mamy. Oni ściemniają, bo po pierwsze asrock to głównie producent low-endowych mobo, a po drugie chcą sprzedać coś, co zalega im na stanie... Bierz Asrocka. EDIT: I przydałoby się, żebyś sobie przypomniał trochę język polski. Edytowane 25 Lipca 2006 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) bylem w sklepie w proline pytalem sie gostka to mi odradzil od razu(...)tak samo koles mi ja odradzil http://www.biostar.com.tw/products/mainboa...?name=NF325-A9# posiada ktos ten wynalazek? :P to gratuluje sprzedawców i decyzji :mur: no zapewnie ten biostar będzie lepszy od asrocka :lol2: , ale tylko i wyłącznie pod względem ceny :lol: @psychodeliczny ubiegłeś mnie ;) Edytowane 25 Lipca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Hmmm zdecydowane nie, wg. to jeszcze gorsze od ASRocka (jako firma, nie jako model). A co do mobo: Wg. mnie płytę powinno się wybierać biorąc pod uwage wypowiedzi uźytkowników, a nie sprzedawcy (który zapewne chce opchnąć to co mu zalega (gdyż jest na to mały popyt/większość bierze coś lepszego). A z tego co mi wiadomo to akurat ten model ASRocka jest bardzo udany i chwalony. EDIT: Kurczę, dopiero trzeci :P Edytowane 25 Lipca 2006 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Hmmm zdecydowane nie, wg. to jeszcze gorsze od ASRocka (jako firma, nie jako model). A co do mobo: Wg. mnie płytę powinno się wybierać biorąc pod uwage wypowiedzi uźytkowników, a nie sprzedawcy (który zapewne chce opchnąć to co mu zalega (gdyż jest na to mały popyt/większość bierze coś lepszego). A z tego co mi wiadomo to akurat ten model ASRocka jest bardzo udany i chwalony. EDIT: Kurczę, dopiero trzeci :P Hah, refleks Panowie, refleks :lol: Bo po prostu krew mnie zalewa, gdy widzę jak tacy coś powiedzą i od razu są tró i pr0 dla zwykłego zjadacza chleba, no "bo on przecież jest ""informatykiem"", pracuje w sklepie komputerowym" (informatyk celowo ujęty w podwójny nawias). Czasami warto pokierować się swoim rozumem i opiniami użyszkodników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 LoL bierz asrock!! i nie marudz w kazdym sklepie ci powiedza ze to shit a tak nie jest! sluchaj ludzi ktorzy to mają i sobie cenią ten produkt! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 mamy ch*jowych politykow... to jakich mamy miec sprzedawcow w sklepach? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Btw. Kolega jakiś czas temu kupował mobo+proca (i dodatkowo ram), to jak poszedł do sklepu pc u nas na mieście z karteczką z zapisanymi dokładnie częściami (poleconymi przezemnie tj. Sempa 2800+ s.754 i K8NS) to jak zwykle słyszał wymądrzanie się sprzedawcy (który dopierno na słowa "Proszę pana, to są części polecne przez kolegą, który wiec co poleca i zna się na tym. Ma pan te części czy mam wyjść?", ucichł.) A co do tematu: Gdybym miał brać na dzień dzisiejszy to tylko ASRock (w tej cenie). Opinie użytkowników i testy tego mobo mówią za siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 wiekszosc uzytkownikow, ktorzy sie wypowiedzieli posiadaja Asrock'a, a co z uzytkownikami gigabyte'a skoro malo osob uzywa tej plyty albo jeszcze sie nie wypowiedzieli to sie nie dowiemy co ta plyta jest naprawde warta, a moze byc rownie dobra jak Asrock wg Was :unsure: jestem w stanie pominac jaka jest marka tej plyty, ale chipsetu juz nie !! niech mnie ktos przekona, ze ten chipset jest rownie dobry jak nforce, chyba ze tak nie jest :huh: mam pewne obawy co do tego wynalazku a wogole to w czym jest lepsza Asrock od Gigabyte'a oprocz tego ze Asrock ma bardzo duzy potencjal O/C ? (na PCI -X i SATA II mi nie zalezy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Właśnie różni się możliwościami O/C, a czym cie mamy przekonać tyle ludzi ci poleciło a ty dalej swoje, chyba że bym pracował w sklepie i powiedział ci że Asrock to pewnie bym cie tym przekonał bo jestem wielkim informatykiem bo siedze za ladą lol, kup gigabyte a później marudź że to nie działa lub coś innego po ostatnich przejściach z moim K8NS daruje sobie tą firme, po zapisaniu ustawień w biosie komp sie wyłączał, ciągle resety biosu. ULI bardzo udany chipset tani i przedewszystkim ogrom możliwości Edytowane 25 Lipca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Cóż mój sig więcej powie..... Spokojnie chodzi na 2,6GHZ (tylko po co mi taka prędkość?). Po różnych testach Office i Foobar2000 oraz GG wybór padł na 2,25GHZ Wiem Mega LOL Edytowane 25 Lipca 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No niestety większość ludzi ufa sprzedawcą, czyli mego pr0 znawcą. Ja będe brał AsRocka + Athlona 3000+. Btw. Od tego Bioster wolał bym juz Gigabyte :wink: Jak do tej pory spotkałem tylko jedną dobrą serwisantko-sprzedawczynię (tak jest, jest to kobieta) siedzi za ladą i cały czas śmigają na monitorku stronki z testami i nowinkami. Zawsze jak do niej pójdę wymieniamy swoje poglądy na temat firm i modeli przy doborze części. Fajne laseczka zresztą :P z nią bym się nie nudził :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Bierz AsRock'a, nawet sie nie zastanawiaj. Nie jestes przekonany? To sobie przeczytaj topic o tej plytcie glownej. Fajne laseczka zresztą :P z nią bym się nie nudził :P To na co czekasz? Do roboty ^%^. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Ja mam Gigabyte'a, ale gdybym mógł zamieniłbym go na Asrocka - oczywiście dokupiłbym proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 wzielem jednak ASrocka i teraz sie bawie :P i teraz pytanie 1. jaki polecacie najlepszy BIOS do krecenia? ja mam oryginalnie wersje 2.10 (05/29/06) 2. patrzylem w biosie i nie widze opcji HT Ratio, a moze jestem slepy? 3. czy w biosie jest blokada PCI/AGP na 66Mhz 4. Czy da rade ustawic botowanie z Flash USB? z tego co widzialem to byla mozliwosc z HDD, CDROM oraz FDD i nic wiecej, troche malo mozliwosci a moze sie myle ? pamietam na starej plycie mialem chyba z 6 opcji wyboru poradzcie cos bo dopiero nie dawno zlozylem kompa i mam zamiar sie pobawic w jakies lekkie O/C :) moj proc to seria DH-E6 a wiec chyba ten slabszy do krecenia? ile moge z niego wyciagnac? z gory thx for all :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 wiec powiedz jaki masz komp? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) wiec powiedz jaki masz komp? :) moj komp to: ASRock 939Dual-SATA2 AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+ Venice seria (Seria DH-E6) Memory Dual DDR 2*512MB 400Mhz Kingston CL 2.5-3-3-8 - ale na kosciach Promosa wiec moze byc nie zaciekawie :P ATi RAdeon 9500@9700 HDD - WD Caviar 80GB 7200 8MB Sound - Yamaha Fortron FSP350-60MDN i to na tyle :P Edytowane 27 Lipca 2006 przez ThRuSt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 powiedz czy widziesz roznice wydajnosci? a64 3000+ kontra duron 2.2GHz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) wiekszosc uzytkownikow, ktorzy sie wypowiedzieli posiadaja Asrock'a, a co z uzytkownikami gigabyte'a skoro malo osob uzywa tej plyty albo jeszcze sie nie wypowiedzieli to sie nie dowiemy co ta plyta jest naprawde warta, a moze byc rownie dobra jak Asrock wg Was :unsure: jestem w stanie pominac jaka jest marka tej plyty, ale chipsetu juz nie !! niech mnie ktos przekona, ze ten chipset jest rownie dobry jak nforce, chyba ze tak nie jest :huh: mam pewne obawy co do tego wynalazku a wogole to w czym jest lepsza Asrock od Gigabyte'a oprocz tego ze Asrock ma bardzo duzy potencjal O/C ? (na PCI -X i SATA II mi nie zalezy) Poczytaj testy. Uli dorównuje NF4 ultra. Zajrzyj tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147 Wszystko o Asrock Dual Sata2 Edytowane 27 Lipca 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Poczytaj testy. Uli dorównuje NF4 ultra. Zajrzyj tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147 Wszystko o Asrock Dual Sata2 troche czytalem wczesniej ale wyrywkowo :razz: z deka troche tego jest i za bardzo nie chce mi sie czytac :P chociaz odpowiedzcie na moje pytania to Wam duzo nie zajmie :P a jesli chodzi czy widac roznice pomiedzy starym a nowym procem to narazie lepiej chodzi gra FIFA WC 2006 co i tak ma male wymagania ale chodzi lepiej a sam system chodzi podobnie ale to pewnie dlatego ze nie zainstalowalem od nowa tylko leci na starym :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Odpal;il sie stary system? mi za ch*** po zmianie mobo nie chcial startowac :D pocztytaj w topicu o asrock dual sata 2 tam n apewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Odpal;il sie stary system? mi za ch*** po zmianie mobo nie chcial startowac :D pocztytaj w topicu o asrock dual sata 2 tam n apewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania hhee odpalil o dziwo, sam bylem zdziwiony :lol2: a co do pytan to postaram sie poczytac ale chyba nie dzis bo mnie oczy troche napieraja :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Odpal;il sie stary system? mi za ch*** po zmianie mobo nie chcial startowac :DNie Tobie 1 ;) ze zmiana proca nie miałem problemów, ale po zmianie mobo reakcja był a zerowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...