Skocz do zawartości
konrad__2004

Aquael 650 -przerobka Na Inline

Rekomendowane odpowiedzi

Misyo - jak masz takie posty pisać to usuń konto i nie pokazuj się tutaj, ok?

Przeróbka polega na uszczelnieniu nakręcanej pokrywy od wirnika i wklejeniu króćća wlotowego. Jak rozłożysz pompkę to na 100% zorientujesz się gdzie i co. Dużo roboty z tym nie ma, przeróbka jest banalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ konrad__2004

Przeróbka nie jest trudna, tak jak pisał wyżej Puma[JFK]. Króciec + uszczelnienie wszelkich szczelin od przodu. Ja wkleiłem też na górze (wylocie) króćca. Użyłem do uszczelnienia poxipolu (nie bezbarwnego, ale siwego). Dobry jest ponoć też distal.

Ale ja na twoim miejscu poszukał bym wpierw na forum zdjec, opisów przerobionej pompki i tym sie posiłkować. Ja sam tak robiłem i znalazłem to czego szukałem... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź tak mądra jak pytanie. Ot tyle.

A Ty Puma jak masz coś do mnie lub Ci sie cos nie podoba to proszę pisz na priva. Nie życze sobie takich uwag publicznie...

Rozwijając wątek... jestem 100% zagorzałym przeciwnikiem zarówno aquaszuta i aquaela. Rozpisywać się nie będe bo już nie raz na forum o tym pisałem. I nigdy nie polece nikomu żadnego produktu tych producentów. Dlatego zanim ją zawalisz całą klejem zastanów się czy nie lepiej wystawić ja na allegro, dorzucić 20pln i wsadzić coś co może nie da CI super ciszy i ciśnienia.. ale po prostu będzie chodzić. EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź tak mądra jak pytanie. Ot tyle.

A Ty Puma jak masz coś do mnie lub Ci sie cos nie podoba to proszę pisz na priva. Nie życze sobie takich uwag publicznie...

A niektorzy sobie nie zycza nabijania postow, w dodatku bezsensownych postow (nie wiem czy czytales regulamin)...

konrad_2004: jak mozesz, to zrob foty pompki...

przyda sie innym osobom, ktore beda zainteresowane takim rozwiazaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś spotkało mnie to samo

Zamiast At-305 do układu wszedł PFN650.

Jest ciszej i tak samo wydajnie jeśli chodzi o tempy procka.

Do wlotu świetnie nadaje się króciec choinka 1/2", na wylocie nie dałęm nic bo świetnie pasuje do węża 10/13.

Chwila klejenia (epoxy dragon metal) sporo czekania i gotowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam do przeróbki na inline bardzo dobrze nadaje sie Aquashut 650 wystarcza dwa oringi pod pokrywe (są tam małe wyciecia jakby miały do tego służyć ) i już jest szczelna mam tak już od 2 lat :) z dwoma blokami i śmiga wyśmienicie przedewszystkim cicho :P:P:P był już atman 305 był hydor l20 była także cooltek z reality na 12V , był.... aqua dobrze zrobiona jest niezastąpiona reszta poszla na sprzedaż . ja mam ja zintegrowana z rezem jast mój post na tweaku jak to wyglada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta pompka może pracować na boku? Pasowałoby mi to do układu wężyków.

Bardzo głośna jest? Zagłuszy wiatraczek puszczony na 7V? A taki na 12? Pytam, bom nabył "bezgłośną pompkę CPC", która jest tak bezgłośna, że zagłusza nawet pracujące na pełnych obrotach DVD. Nigdy więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1/4" pasuje czy jakieś mniejsze zastosowałeś np. 1/8"

Jakieś specjalne przeróbki w celu zamontowania króćców były potrzebne? oprócz uszczelnienia rzecz jasna :P

Wypatrzyłem taką w Castoramie za około 40zł i się zastanawiam bo na Allegro można troszkę drożej Hydora dostać 20 lub 30 zależy od szczęścia :)

Edytowane przez macias84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pfn 1100 i musze stwierdzić niestety po zmianie węży na 8/10 pompka stała się głośniejsza.. tzn nie jest aż tak tragicznie ale w nocy daje o sobie znać...coś jakby samochód stał z włączonym silnikiem 20m od bloku :) nie jest źle ale ja ją zmienię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z wydajnością pompki Aquaela 650?

aktualnie mam w planach

1. Cube 2 Extreme

2. Nagrzewnica Kadet

3. Cube GPU

4. Rezerwuar X4Pro 5,25"

Wszystko na wężykach 8/12mm i złączkach SM8/10

Zastanawiam się czy pompka dałaby radę pociągnąć jeszcze jeden bloczek na NB jednak nF4-4x na Epoxie grzeje się dość poważnie z założonym Zalmanem niebieskim o ile nie da się nawiewu na niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi