FatAlbert Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 @kretfr masz wersje z SLI? mógbyś sfotografować mostek SLI i zamieścić tu fotke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 @kretfr masz wersje z SLI? mógbyś sfotografować mostek SLI i zamieścić tu fotke? Dam w poniedziałek, jak bede mial reszte sprzetu i wszysystko wypakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fecek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) witam ponownie Płyta po ok 6h pracy , padła , jedyne co widze to czarny ekran , płyta nie wydaje żadnych pisków -wentylatory się kręcą..........porażka W momencie padu proc brykał na 2500mhz....temp chipsetu nie przekraczała 50stopni.........(niebieski zalman + nawiew) pozdrawiam Płytę dostałem w piątek i mam dokładnie to samo. Miałem problemy z płyta bo komp się czasami restartował albo był tylko czarny ekran ale jakoś udało mi się zainstalować Winde wgrałem sterowniki i płyta się zrestartowała i kaput czarny ekran i identyczne objawy jak u ciebie. Wygląda to na jakiś felerny wypust, nawet nie zdążyłem pomyśleć o jakimkolwiek OC :mur: PS. Ja się mogłem nią nacieszyć tylko 3 godziny :wink: Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Fecek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Ile macie stopni na chipsecie w "stress" :?: Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ile macie stopni na chipsecie w "stress" :?: 55c-57c @ 4.5k rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie straszcie... wczoraj po podmiance ze SlotA chodziła przez 3h jak instalowałem stery i walczyłem z MBM5 (przy ładowaniu MBM5 mam PowerOFF) a dziś już 1h działa i temp. mam w okolicach 44oC na default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie straszcie... wczoraj po podmiance ze SlotA chodziła przez 3h jak instalowałem stery i walczyłem z MBM5 (przy ładowaniu MBM5 mam PowerOFF) a dziś już 1h działa i temp. mam w okolicach 44oC na default. Po co Ci MBM? Ten program nie jest aktualizowany od kilku lat. Zainstaluj sobie SmartGuardiana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 55c-57c @ 4.5k rpm. thx za info; u mnie 48-50 z nawiewem (HTT 350) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM2 maniak Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ile macie stopni na chipsecie w "stress" :?: Ja was nie rozumiem w biosie macie granice 80 stopni, u mnie ten wiatraczek nie jest wcale taki głosny mam w stresie max 55 stopni, a co do kombinowania z zalmanem niema sensu bo wiekszość kart nowych bedzie chaczyć o radiator zalmana Pozdrawiam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blokers Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 taa, na początku jest cicho, ale zobaczysz jak trochę pochodzi. będzie nie do wytrzymania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM2 maniak Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 taa, na początku jest cicho, ale zobaczysz jak trochę pochodzi. będzie nie do wytrzymania. Może i tak, macie jakiś pomysł dla osób które posiadają karte np. g7900 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Może i tak, macie jakiś pomysł dla osób które posiadają karte np. g7900 ? Sprawa była poruszana wiele razy, wystarczy się cofnąć w tył o pare stron lub zajrzeć do działu Chłodzenie Konwencjonalne. Dla posiadaczy GF7900 najlepszy jest Thermalright HR 05 SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM2 maniak Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Sprawa była poruszana wiele razy, wystarczy się cofnąć w tył o pare stron lub zajrzeć do działu Chłodzenie Konwencjonalne. Dla posiadaczy GF7900 najlepszy jest Thermalright HR 05 SLI. Zgadza się tylko wolałbym coś tanszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Radze się zapoznać z tematem Alternatywne chłodzenie DFI i innymi topicami na forum, zanim palniesz jakąś głupotę lub zadasz głupie pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Tez tak macie ze przy roznych dzielnikach pamieci roznie lataja :?: "667" pamieci chodza na 400(800) MHz CL 4-4-4-12-1T "400" 355(710) przy 1T nawet nie wejda do sytemu :mur: w przypadku 2T juz jest OKi :) wtedy to do okolo 880 MHz smigaja na roznych dzielnikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Po co Ci MBM? Ten program nie jest aktualizowany od kilku lat. Zainstaluj sobie SmartGuardiana.Bo chodzi z Samurize? Bo na Athlon XP nic więcej nie potrzebowałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 A SpeedFan nie chodzi z Samurize?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 A SpeedFan nie chodzi z Samurize??Chodzi ale wcześniej miałem MBM5 i trochę potrwało zanim zrezygnowałem ;PPPp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Bo chodzi z Samurize? Bo na Athlon XP nic więcej nie potrzebowałem? SG to program do płyt DFI wiec moim zdaniem to odczyty tego programu beda najbardziej wiarygodne ;) (no moze oprócz temperatury proca, do tego bedzie lepszy CoreTemp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) SG to program do płyt DFI wiec moim zdaniem to odczyty tego programu beda najbardziej wiarygodne ;) (no moze oprócz temperatury proca, do tego bedzie lepszy CoreTemp).No, jeśli VCore na poziomie 2.2V przy realnym 1.4v oraz odczyt 5V na poziomie 6.6V są wiarygodne... W tej chwili mam temp. proca z "coretemp plugin standalone" Samurize, temp. 1950Pro z SysTool, temp. chipsetu ze SpeedFan'a i temp. dysków ze "smart.dll" Samurize (ale chyba przejdę na SpeedFana - co za dużo dodatków to nie zdrowo). Edytowane 10 Grudnia 2006 przez dk75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 No, jeśli VCore na poziomie 2.2V przy realnym 1.4v oraz odczyt 5V na poziomie 6.6V są wiarygodne... Nie wiem czy wiesz ale napięcia mierzy się miernikiem... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 No, jeśli VCore na poziomie 2.2V przy realnym 1.4v oraz odczyt 5V na poziomie 6.6V są wiarygodne... Jakos nikt problemow z SG nie ma, ale ok, Twoja sprawa z czego korzystasz. Zresztą tak jak wspomniał piotralek napięcia najlepiej mierzyć miernikiem. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM2 maniak Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie wiem czy wiesz ale napięcia mierzy się miernikiem... :mur:Popieram, co do Smart Guardiana wyniki z miernika różnią się max 0,05v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 1. Jest mozliwe wrzucenie jakiegos niestandartowego dzielnika pamieci :?: (przydaly by sie choc jeszcze 600 i 733) :rolleyes: 2. Jest cos w stylu A64 tweaker pod AM2 :?: (teraz z pod OSu to nawet nie idzie sprawdzic alpha timing :mur: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 1. Jest mozliwe wrzucenie jakiegos niestandartowego dzielnika pamieci :?: (przydaly by sie choc jeszcze 600 i 733) :rolleyes: 2. Jest cos w stylu A64 tweaker pod AM2 :?: (teraz z pod OSu to nawet nie idzie sprawdzic alpha timing :mur: ) AD1. Kilka stron wstecz jest zmodowany bios, który z tego co pamietam udostępnia wiecej dzielnikow. AD2. Nie ma [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM2 maniak Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 AD1. Kilka stron wstecz jest zmodowany bios, który z tego co pamietam udostępnia wiecej dzielnikow. AD2. Nie ma [; Testowałeś ten bios grzesiu ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Testowałeś ten bios grzesiu ;) ? Właśnie, jak to z nimi jest? Bo sie o nich pisze, o malo kto testowal. Dzialaja? Stabline? Ciekawe? Ktos to sprawdzal? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Właśnie, jak to z nimi jest? Bo sie o nich pisze, o malo kto testowal. Dzialaja? Stabline? Ciekawe? Ktos to sprawdzal? :PRozmawialem z autorem, twierdził że bios wgrywał u siebie i działa :) Nie wiem jak wy ale ja to się boje wgrywać edytowany bios:( Fajnie, ale kogo to interesuje :blink: Post nic nie wnoszacy do dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Rozmawialem z autorem, twierdził że bios wgrywał u siebie i działa :) Ale musi to sprawdzic "nasz" czlowiek. Musze sobie zalatwic druga kostke z biosem, to wtedy sam zaczne bawic sie w edycje. Sa jacys chetni do aplikacji modowanego biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Ale musi to sprawdzic "nasz" czlowiek. Musze sobie zalatwic druga kostke z biosem, to wtedy sam zaczne bawic sie w edycje. Sa jacys chetni do aplikacji modowanego biosu? Autor to klami85 z tego forum ;) IMHO nie ma się co obawiać, ja nie wgrywałem biosu, bo zmiany nie są bardzo znaczące (najbardziej interesowałaby mnie zmiana timingow alpha). A jak mi wiadomo jestem na forum dyskusyjnym wiec moge opisywać swoje relacje na ten temat. Interesować bedzie napewno osoby które chca zmienić ten bios, a mają obawy Ale takim osobom nie pomoze post w ktorym piszesz, ze boisz sie wgrac bios :P Autor opisał zmiany w biosie kilka stron temu, post z 16 listopada z tego co pamietam. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...