Skocz do zawartości
JacekN8

Dfi Infinity Nf Ultra Ii-m2 - Pierwsze Dfi Pod Am2

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie

Płyta po ok 6h pracy , padła , jedyne co widze to czarny ekran , płyta nie wydaje żadnych pisków -wentylatory się kręcą..........porażka

W momencie padu proc brykał na 2500mhz....temp chipsetu nie przekraczała 50stopni.........(niebieski zalman + nawiew)

pozdrawiam

Płytę dostałem w piątek i mam dokładnie to samo. Miałem problemy z płyta bo komp się czasami restartował albo był tylko czarny ekran ale jakoś udało mi się zainstalować Winde wgrałem sterowniki i płyta się zrestartowała i kaput czarny ekran i identyczne objawy jak u ciebie. Wygląda to na jakiś felerny wypust, nawet nie zdążyłem pomyśleć o jakimkolwiek OC :mur:

PS. Ja się mogłem nią nacieszyć tylko 3 godziny :wink:

Edytowane przez Fecek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie straszcie... wczoraj po podmiance ze SlotA chodziła przez 3h jak instalowałem stery i walczyłem z MBM5 (przy ładowaniu MBM5 mam PowerOFF) a dziś już 1h działa i temp. mam w okolicach 44oC na default.

Po co Ci MBM? Ten program nie jest aktualizowany od kilku lat. Zainstaluj sobie SmartGuardiana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile macie stopni na chipsecie w "stress" :?:

Ja was nie rozumiem w biosie macie granice 80 stopni, u mnie ten wiatraczek nie jest wcale taki głosny mam w stresie max 55 stopni, a co do kombinowania z zalmanem niema sensu bo wiekszość kart nowych bedzie chaczyć o radiator zalmana Pozdrawiam :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i tak, macie jakiś pomysł dla osób które posiadają karte np. g7900 ?

Sprawa była poruszana wiele razy, wystarczy się cofnąć w tył o pare stron lub zajrzeć do działu Chłodzenie Konwencjonalne. Dla posiadaczy GF7900 najlepszy jest Thermalright HR 05 SLI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak macie ze przy roznych dzielnikach pamieci roznie lataja :?:

"667" pamieci chodza na 400(800) MHz CL 4-4-4-12-1T

"400" 355(710) przy 1T nawet nie wejda do sytemu :mur: w przypadku 2T juz jest OKi :) wtedy to do okolo 880 MHz smigaja na roznych dzielnikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo chodzi z Samurize? Bo na Athlon XP nic więcej nie potrzebowałem?

SG to program do płyt DFI wiec moim zdaniem to odczyty tego programu beda najbardziej wiarygodne ;) (no moze oprócz temperatury proca, do tego bedzie lepszy CoreTemp).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SG to program do płyt DFI wiec moim zdaniem to odczyty tego programu beda najbardziej wiarygodne ;) (no moze oprócz temperatury proca, do tego bedzie lepszy CoreTemp).

No, jeśli VCore na poziomie 2.2V przy realnym 1.4v oraz odczyt 5V na poziomie 6.6V są wiarygodne...

W tej chwili mam temp. proca z "coretemp plugin standalone" Samurize, temp. 1950Pro z SysTool, temp. chipsetu ze SpeedFan'a i temp. dysków ze "smart.dll" Samurize (ale chyba przejdę na SpeedFana - co za dużo dodatków to nie zdrowo).

Edytowane przez dk75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, jeśli VCore na poziomie 2.2V przy realnym 1.4v oraz odczyt 5V na poziomie 6.6V są wiarygodne...

Jakos nikt problemow z SG nie ma, ale ok, Twoja sprawa z czego korzystasz. Zresztą tak jak wspomniał piotralek napięcia najlepiej mierzyć miernikiem. EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jest mozliwe wrzucenie jakiegos niestandartowego dzielnika pamieci :?: (przydaly by sie choc jeszcze 600 i 733) :rolleyes:

2. Jest cos w stylu A64 tweaker pod AM2 :?: (teraz z pod OSu to nawet nie idzie sprawdzic alpha timing :mur: )

AD1. Kilka stron wstecz jest zmodowany bios, który z tego co pamietam udostępnia wiecej dzielnikow.

AD2. Nie ma [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, jak to z nimi jest? Bo sie o nich pisze, o malo kto testowal. Dzialaja? Stabline? Ciekawe? Ktos to sprawdzal? :P

Rozmawialem z autorem, twierdził że bios wgrywał u siebie i działa :)

Nie wiem jak wy ale ja to się boje wgrywać edytowany bios:(

Fajnie, ale kogo to interesuje :blink: Post nic nie wnoszacy do dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawialem z autorem, twierdził że bios wgrywał u siebie i działa :)

Ale musi to sprawdzic "nasz" czlowiek. Musze sobie zalatwic druga kostke z biosem, to wtedy sam zaczne bawic sie w edycje. Sa jacys chetni do aplikacji modowanego biosu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale musi to sprawdzic "nasz" czlowiek. Musze sobie zalatwic druga kostke z biosem, to wtedy sam zaczne bawic sie w edycje. Sa jacys chetni do aplikacji modowanego biosu?

Autor to klami85 z tego forum ;) IMHO nie ma się co obawiać, ja nie wgrywałem biosu, bo zmiany nie są bardzo znaczące (najbardziej interesowałaby mnie zmiana timingow alpha).

A jak mi wiadomo jestem na forum dyskusyjnym wiec moge opisywać swoje relacje na ten temat. Interesować bedzie napewno osoby które chca zmienić ten bios, a mają obawy

Ale takim osobom nie pomoze post w ktorym piszesz, ze boisz sie wgrac bios :P Autor opisał zmiany w biosie kilka stron temu, post z 16 listopada z tego co pamietam.

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi