expi Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Witam! Mam problem, ponieważ w niektórych grach po włączeniu wyświetla się biały obraz i nic nie da się zrobić. Jest jakieś na to lekarstwo? Jak dotąd działo mi się tak w Monster Garage, RTCW: Enemy Territory i FS 2004. Byłem ucieszony, że dostałem FS 2004, a tu klapa. THX! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 sprawdz na innych sterach.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 JAką masz Graficzną kartę ? Bo jeżeli nie masz odpowiedniego pizel shadera to będzieesz miałbiały ekran, albo być może to od sterów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Dzięki, ale rozkminiłem ten problem. Gram na częstotliwości 70 Hz... zmieniłem na 60 Hz i chodzi bez problemu. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 [ot] To zabojstwo dla oczu jezeli ciagniesz to na CRT ale to twoja sprawa[/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 a jaka musi byc szybkosc odswiezania na lcd zeby bylo ok? im mniej to lepiej czy odwrotnie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Dla LCD to producent podal w instrukcji rozdzilczosc oraz odswiezanie w ktorej powinien on chodzic caly czas podczas swojej pracy ! @ orgiusz - jaka masz pewnosc ze expi nie ma LCD ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 aha. no to fajnie <_< tylko ze jak sie nie ma manuala. ehh. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 tazikk A umiesz czytac ze zrozumieniem? tsgs2 Uzyj strony producenta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 [ot] To zabojstwo dla oczu jezeli ciagniesz to na CRT ale to twoja sprawa[/ot] Mam LCD... ;) Ale na ogół pracuję przy 70 Hz. Tylko kiedy włączam którąś gierke, która nie działała to odpalam na 60 Hz. Orgiusz: Racja... 60 Hz nawet na LCD czytając jakieś teksty męczy i psuje oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) a czy mozna ustawiac na lcd mniejsze odswiezanie niz standardowo? :| czy to nie psuje monitora? i gdzie takie cos sie ustawia na sterownikach omega? pozdro! Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez tsgs2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 chyba raczej większe jeżeli już... teoretycznie monitor obsługuje odświeżanie do jakiegoś progu, ale powyżej tej normy też powinien działać, jednak to może skrócić jego żywotność. im wyższa częstotliwość odświeżania tym lepiej dla zdrowia. ppm na pulpit>właściwości> ustawienia>zaawansowane>monitor tam masz możliwośc zmiany częstotliwości odświeżania monitora na sterownikach omega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 @ orgiusz - Mam LCD... icon_wink2.gif ! Jeszcze cos chcialbys powiedziec cwaniaku ? Moze ty naucz sie czytac ! W zadnym poscie nie napisal ze ma CRT ! Wiec nie cwaniacz ! To ze masz admina to nie znaczy ze jestes najmadrzejszy ! Wiem ze za tego posta bede mial ostrzezenie / bana na 2 tyg / perma ale mam to gdzies ! Po prostu niektorzy moderatorzy na tym forum doprowadzaja mnie do pasji ! M.in. Orgiusz ! To juz nie pierwsza moja sprzeczka z nim ! Mozliwe ze juz tu nie wroce ( ban/perm ) , ale trudno ! znajde inne forum gdzie moderatorzy sa bardziej kulturalni ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 tazikk A umiesz czytac ze zrozumieniem? Zgodzę się w 100%. Kolego tazikk: Chyba coś ci się pomyliło. Przeczytaj jeszcze raz, kto napisał, że ma lcd. Chyba to nie był Orgiusz. ;-) I Edytuj tego posta zanim sobie narobisz problemów. Nawet jeśli orgiusz napisałby, że ma lcd, to co w tym cwaniackiego? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) [OT] tazikk'owi chyba chodzilo o to: Mam LCD...EDIT: 10 post w tym temacie ;) ale widze ze Orgiusz napisal to, ze nie wiadomo czy ma LCD przed tym jak autor sie wypowiedzial na ten temat, wiec nie wiem o co pretensje tazikk'a :? moderacja czasem mnie tez denerwuje (;)) ale bledy - rzecz ludzka, i nie trzeba sie o nie klucic.... [/OT] Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Dzieci nie czytac. :evil: @tazzik » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ja [ciach!]e. Musze zacytowac siebie zeby dotarlo. Nawet uzyje taga [b ] i [size =4] [ot] To zabojstwo dla oczu jezeli ciagniesz to na CRT ale to twoja sprawa[/ot] Dotarlo? Dziekuje. Skonczmy to [ot] zanim jeszcze bardziej sie skompormitujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Bez komentarza ! Sysak ja nie zamierzam niczego edytowac ! Rafifeo no wlasnie o to mi chodzi , ze orgiusz napisal ze 60 Hz to zabojstwo dla oczu dla CRT Ale nikt tu nie wspomnial ze chodzi o CRT ! A 60 Hz dla LCD to ideane odswiezanie ( jesli mozna tu mowic o odswiezaniu ) , bo np orgiusz polecilby 85 Hz , expi by tak zmienil ( bo w koncu mu moderator proponowal ) i by mu sie LCD posypalo to kto za to by odpowiedzial ?? Moze najpierw ustalajmy fakty a pozniej doradzajmy ! To tak jakby orgiusz polecil Catalysty do karty graficznej nVidii ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jeb w mur. :mur: Tazikk, Orgiusz stwierdził że jeżeli autor ma CRT to te odświerzanie jest zabójstwem dla oczu. Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to co ty na forum robisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Umiem czytac , ale znam tez osoby ktore nie widza roznic miedzy LCD a CRT ! W sensie nie znaja nazewnictwa ! I to ze ktos mu powie ze ma CRT ( mimo ze np ma LCD ) to on jest w stanie w to uwiezyc ! I zmienilby sobie odswiezanie bez wahania !! Np kuzynek do niedawna uwazal ze komputer to monitor... Wystarczy ze ktos by napisal mu jak zmienic odswiezanie na 85 Hz ( krok po kroku ) i zmienilby , dla LCD to moze byc zabojstwem a nie dla oczu ! Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 OMFG. Jeśli korzysta z purepc, czyli forum o overclockingu, to podejrzewam, że jego wiedza umożliwia mu odróżnienie LCD od CRT. BTW. Jakbyś nie wyjaśnił, że chodzi ci o to, że ktoś może nie widzieć różnicy między CRT, a LCD, to do tej pory nie wiedziałbym o co ci chodzi... :lol: Z mojej strony EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Od kiedy forum PurePC jest forum o O/C :| Ja tu widze pare dzialow o O/C a reszta jest o wszystkim innym... Ale dobra , mniejsza z tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...