koti Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Kupiłem dzisiaj TwinMOS Dual Channel Kit 2x256. Kupiłem ze względu na cenę, bo za 130zł. Duala i tak mieć nie będę na tej płycie. Chodzi mi o awaryjność, bo jedni są zadowoleni z tych kostek, a innym nie działa zbyt dobrze. Podobno są czasem problemy z NF2, ale nie mam się wtedy co martwić, bo moja płyta jest 2 technologie za NF2 ;) Pamięci przechodzą normalnie memtesta, ale jak jest z tą wieczystą gwarancją? Serwis normalny, czy robią problemy? Edit: Mają pracować zamiast elixira z podpisu w moim kompie. Jeżeli będzie konflikt ze spectekiem to pójdą do kompa brata i mają działać z elixirem 256mb. Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez koti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Róznie bywa z awaryjnością jak trafiłes na dobra serię na kosciach MTeca to niepowinno byc tak źle i jeszcze pokręcisz trochę ja mam ( jak z podpisu ) i jestem zadowolony gwarancja podobno wieczysta ale niektóre serie miały tylko 24miechy :cry: z tego co pamietam to podobno na Abicie Nf7 były problemy i na niektórych kiepskich płytach nawet sie paliły po włożeniu :blurp: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Fajne gadacie glupoty. Na NF7 z twinmosami zlozylem sporo kompow i jakos nigdy nie mialem problemow. Moze zaczniemy od tego ze udacie sie do szukajki i poczytacie o tym czym jest wieczysta gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) ... Pamięci są najmniej awaryjnym podzespołem w kompie - bez róznic czy to TM czy geil czy pat. czy hiper-super delux - dlatego gwarancja wieczysta. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Wieczysta gwarancja. Buhahahahahaha i co beda sprawdzali kto kupil pamieci i kiedy zmarl aby usunac je z bazy?? Wieczysta gwarancja oznacza ze macie gwarancje na tyle ile produkowane sa dane pamieci + rok. Wiec jezeli jutro zaprzestana ich produkcji to macie roczna gware. Jasne?? A najsmieszniejsze jest to ze zmienia jedna litere w nazwie i jest to juz nowy model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Szczerze, to nie wiem jakie mam kości, ale i tak nie podkręce. Powód? Płyta główna obsługuje góra 266mhz ;) Ogólnie jest stabilnie, 12 godzin bez zwiechy, a memtest przechodzi ok. Mogę sprawdzić jakie mam kości, ale nie zrobiłem tego od razu bo jest plomba na tych kościach, gdzie nie ma naklejki twinmosa. Jeżeli to pomoże to pamięć jest jednostronna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 mozesz jeszcze je przejechac Gold Memory, wylapuje wiecej bledow niz memtest (zwlaszcza bledy w dualu), Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tribal Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Niby najmniej awaryjny alement a jednak dzis wlasnie zaniosłem jedną kość na serwis gwarancyjny, powodowała dziwne problemy ktore bardziej wskazywaly na zasilacz lub płyte... pytałem o nie w tym wątku ( rstarty, zwiechy, wreszcie zero reakcji komputera): http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=210365 Był to ddr2 512mb dwustronna na M-tec...dobrze ze mam druga sprawna:) i dobrze ze w ramach gwarancji wymieniają na nowa bez czekania 2 tyg:)(podobno bo jutro mam odebrac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja mam obie kości mtec'i. Jedna ma już chyba ze dwa lata a druga prawie pół roku. Obie działają dobrze, ale jest problem z tą starszą, te złote styki (dwa) zrobiły sie srebrne, wygląda jak nadpalenie czy coś ale działają dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Wieczysta gwarancja. Buhahahahahaha i co beda sprawdzali kto kupil pamieci i kiedy zmarl aby usunac je z bazy?? Wieczysta gwarancja oznacza ze macie gwarancje na tyle ile produkowane sa dane pamieci + rok. Wiec jezeli jutro zaprzestana ich produkcji to macie roczna gware. Jasne?? A najsmieszniejsze jest to ze zmienia jedna litere w nazwie i jest to juz nowy model LoL Przecież o tym mówie pojęcie "wieczysta" tak mi się powiedziało bo i tak pisze na karcie gwarancyjnej niżej "że jest to okres w który produkowane są pamięci" (nie wiem skąd wziełeś ten rok) co nie zmienia faktu, ze jest to najmniej awaryjny element w kompie ;/ Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Mam 2 x 256 TwinMOS'a na kościach MTec'a. Kości mają 1.5 roku. Ostatnio coś się dziwnego działo z kompem (nie przechodził SuperPI 1M) więc wziołem MemTEST 86 i dawaj, testujemy. Po ~30 minutach (2 pass) łączna liczba błędów wynosiła 19251. Z braku czas przetestowałem tylko obie kości naraz, na testy pojedyńczych modułów muszę znaleść czas. Jak interpretować ten wynik? Nie znam się ale chyba jest tragicznie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 LoL Przecież o tym mówie pojęcie "wieczysta" tak mi się powiedziało bo i tak pisze na karcie gwarancyjnej niżej "że jest to okres w który produkowane są pamięci" (nie wiem skąd wziełeś ten rok) co nie zmienia faktu, ze jest to najmniej awaryjny element w kompie ;/ Przeczytaj jeszcze raz co napisalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Wszytkie 3 pamiątki po 512 MB są na kościach mtec'a.Dwie pierwsze mają również gdzieś po 1.5 roku ,a ta co ostatnio dokupiłem na allegro (za 69 zeta ) ma nawet ze dwa lata. Testowałem memtestem jeszcze dzisiaj po tym jak przeczytałem ten temat. Zero błędów. Edytowane 2 Września 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Mógłby się ktoś wypowiedzieć, kto zna się na kościach lepiej niż ja, czy wynik, 19251 błędów w MemTEST 86 to bardzo zły wynik :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Tak, bo memtest86 to stosunkowo "lajtowy" test. Dla przykladu Prime 95 potrafi wywalac bledy na kompie, ktory przeszedl 3 godziny memtesta... Ja mialem TwinMOSa na mTec'ach CADT i padly mi po niecalym roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 No to by się reguła potwierdziła. Przetestowałem dziś osobną każdą z dwóch kości (CADT i AADT) i co się okazało. MemTEST'a przechodzi bezbłędnie tylko AADT. SuperPI, 1M i 16M przechodzą obie ale dobiero zabawa w przekładanie kościami w slotach sprawiła, że SuperPI przechodzą razem (dual). Czas pomyśleć o jakich nowych pamiątkach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) ja na swoje twinmosy nigdy nie narzekałem...a wiecznie chodziły przynajmniej na 255MHz [3.3V]... jeśli na kościach pisze MTec to można spać spokojnie //EDIT ... kości stare jak świat bo bh-6... i to jeszcze z drugiej ręki .. Edytowane 9 Września 2006 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Tak, tylko tu jest mowa o MTecach na Powerchipach (AADT, CADT, KADT) - a z ich trwałością bywa różnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Witam. Wiem, ze to stary temat, ale dla jesli ktos by przegladal napisze cos o moich pamieciach Twinmos na kosciach Mtec'a. W kompie mialem 3 kosci 1xTwinmos(mtec0 256mb, 1xtwinmos(mtec) 512mb i 1x 256 kingston. Po roku pracy (pamieci pracowaly na 233mhz), Twinmosy poszly do smieci. Kingston dalej dziala, ale na zanizonych taktowaniach. Wszystkie pamieci to 400mhz 2.5cl z serii value. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...