futureman Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Czasami mi się zdarza że podczas chodzenia komputera zatrzymie się dysk na sekundę czy 2 czy 3 i na nowo się włącza, zastanawia mnie czy to jest normalne i czego to może być przyczyna ? dysk firmy WD W czasie kiedy dysk się wyłączy komputer przestaje reagować czyli nic się nie dzieje tak jakby się zawiesił a jak dysk się włączy to od razu wszystko jest w porządku raz się nawet podczas instalacji gry tak stało no i gra się bez problemu i bez błędów zainstalowała tylko w momęcie kiedy dysk się wyłączył przestało na tą chwilę instalować grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam Jak masz gware na dysk to natychmiast do serwisu. dysk nie ma prawa sie wylaczac podczas pracy windowsa, chyba ze masz jakies dziwne ustawienia w opcjach zasilania. sprawdz w panelu sterowania--> opcje zasilania i daj nigdy na wylaczanie HDD. jesli nie pomoze to serwis. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Niektóre WD tak maja. Mój tez tak ma, a dziala od ponad 5 lat( a od kilku miesiecy chodzi praktycznie bez przerwy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 natychmiast do serwisu Powoli...moze to byc mechanika, ale ja poczatek sprawdzilbym napiecia zasilacza.Wiec wez miernik i sprawdz zasilacz.A potem zobaczymy co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 w windowsie mam wyłączone wyłączanie zasilania dysków więc dysk nie powinien się zatrzymywać ale mam zasilacz codegena już ze 2 lata i myślę, że przydało by się właśnie ten zasilacz wymienić na coś firmowego bo pozostałe części już wymieniłem na firmowe i nie ma problemów z nimi zresztą poza tymi zachowaniami dysku żadnych innych problemów z dyskiem nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kit44 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ja mam to samo tez WD na SATA ale to prawie na 100% wina zasilacza Dlatego ze mam tez 9800Pro i jak włacze np gre i automatycznie właczy i sie OC to wtedy sa takie jazdy - w momencie kiedy ustawie OC na default to jest OK - czyli poprostu brakuje prądu Wiec wystarczy kupic jakis dobry zasilacz - ja mam codegena czy innego megabajta (wiem wiem [ciach!]o jakich mało) wiec i tak mialem wymieniac i poprostu juz nie wytrzymuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 ale mam zasilacz codegena już ze 2 lata i myślę, że przydało by się właśnie ten zasilacz wymienić dokladnie tak :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Sorry za OT ale panowie takie zasilacze są od początku do wymiany. Ja miałem 2 codegeny niegdyś w którym jeden pał po ponad 2 tygodniach. Megabajt 350W padł po roku i zabrał przy okazji Durona 1ghz Zasilacz tak czy siak do wymiany. Ale nie dziw się jak ten WD dalej tak będzie się wyłączać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Sorry za OT ale panowie takie zasilacze są od początku do wymiany. Ja miałem 2 codegeny niegdyś w którym jeden pał po ponad 2 tygodniach. Megabajt 350W padł po roku i zabrał przy okazji Durona 1ghz Zasilacz tak czy siak do wymiany. Ale nie dziw się jak ten WD dalej tak będzie się wyłączać. he he sam bym tego lepiej nie napisal :) wystarczy w jedna lape zaladowac np.fortrona a w druga jakiegos codegena gdyby to oceniac wagowo to z jednego fortrona mozna by zlozyc ze 3 codeszity... :wink: (i pewnie daloby rade :razz: ) Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez simic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...