Ant3k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Pomocy!! Mam plyte Gigabyte K8NS rev. 1.0 Semprona 3000+ Gigabyte Radeon 9550 Twinmos 2x256MB Elixir 256MB Modecom 300 i 350w na tym sprzecie w roznej konfiguracji plyta sie uruchamia, ale nie slychac zadnego pisku (buzzer podpiety prawidlowo) i teraz tak: plyte odpalilem 2 razy. raz nawet po biosie chodzilem, sprawdzalem temperaturke, wiec procesor OK, ramy 100% ok bo na nich pracuje, podobnie jak grafika i zasilacze. resetowalem CMOS - poprzez zworke (kilka sekund zwarte) i wyjeciem baterii na kilka minut. nic nie pomaga, dociskalem takze pamieci, tez nic. plyta w/g producenta obsluguje moj procesor, chlodzenie mam dobre. prosze o pomoc !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Mam ten sam problem. Jedyną różnicą jest to że jeden ram mam zamiast twinmosa apacera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 sproboj z jedna koscia pamieci bo 3 dwustronnych moze nie obslugiwac w ddr400 a jezeli nie ma zadnych oznak pradowych (swiacace diody itp) to mogla poleciec zasilka zwaszcza ta 300 modecoma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 sproboj z jedna koscia pamieci bo 3 dwustronnych moze nie obslugiwac w ddr400 a jezeli nie ma zadnych oznak pradowych (swiacace diody itp) to mogla poleciec zasilka zwaszcza ta 300 modecoma I nie mam zadnych oznak, zero reakcji, potem zmieniłem zasilacz nadal nie działa i ju z nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 zmieniles z 300 modecoma na 350 modecoma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 wyjmij elixiry i pozycz zasilke od kumpla;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Dostałem odpowiedź od Gigabyte'a: Najprawdopodobniej posiadana przez Pana płyta główna uległa uszkodzeniu. Proszę zgłosić usterkę płytyw miejscu zakupu, płyta zostanie przekazana na nasz serwis gdzie problem postaramy się rozwiązać. Gdy dotykam miernikiem ramków i kondensatorów czy jak to się nazywa to jest napięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 jesli ta pierwsza zasilka sie sypnela to mozliwe ze plyta tez padla lec do serwisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Zacznij lepiej od pożądnego dociscnieca ramu.. ten typ tak ma. Czesto po rozlozeniu kompa mobo nie chciala startowac z nie wyjasnionych przyczyn, dopiero porusczanie kosaciami w slotach i dobre ich docisniecie dawało rezultat. edit: ale wydaję mi się ze jakbyś poszukałw temacie od tej mobo to być doszedl do podbnych wniosków ;) Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Chyba lece oddac tą płytę. Tylko zastanawiam się jakim cudem ant3k ma ten sam problem, może jakaś wada fabryczna tych płyt skoro sypią się w ty m samym czasie. <_< Nie wiecie jak to jest z GB?? Ile trzeba czekac na wymiane?? Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Kowalek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja jakieś 2 tygodnie temu kupiłem K8NS ale rev. 2.0 - brak jakichkolwiek problemów. I po co się w 1.0 pakowałeś ? ;) Edit : To było do Antka :P Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ja jakieś 2 tygodnie temu kupiłem K8NS ale rev. 2.0 - brak jakichkolwiek problemów. I po co się w 1.0 pakowałeś ? ;) Ja mam 2.0 w tamtym kompie, taką jak ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 co Wy gadacie. jak mogla plyta pasc jak napiecie daje? procesor sie grzeje ale nie moze odpalic. zasilki sa obie OK, ramy nie sa dwustronne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 I po co się w 1.0 pakowałeś ? ;) Edit : To było do Antka :P Przeciez rev 1.0 jest lepsza :P Nie zawsze co nowsze to lepsze. rev 1.0 i 1.1 majaą regulację napięcia proca do 1,85V regulacje napięcia szyny htt oraz chipsetu. I zazwyzcaj osiągają większe htt. Pozatym dają stabilnijsze napięcie ze względu na lepszą sekcję zasilania. Miałem najpierw rev 2.0 ale szybko się jej pozbyłem i kupiłem 1.0. Także v.e.n.o.m myśl co piszesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 To, że płyta daje napięcie i "się grzeje" nie znaczy ze jest sprawna. W moim przypadku tak jest ale gosc w sklepie mi powiedzial ze jeszcze dzisiaj mi wymienią to płytkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Nie wiecie jak to jest z GB?? Ile trzeba czekac na wymiane?? Na wymiane raczej nie licz, chyba ze płyta padła na amen inaczej będą sie starali naprawić bo jest taniej. Sam tak miałem z kartą graficzną, tu polutowali tam polutowali i odesłali spowrotem (szkoda tylko, że zapomnieli kołków od chłodzenia założyć), tak to już jest jak serwisy więkzych firm są w Polsce, bo tylko u nas patrzą na wszystkim zaoszczędzić, a gdzieś czytałem, że większośc firm po prostu wymienia nie działający sprzet na nowy... Imho Gibabyte to jeden z gorszych serwisów z jakimi miałem do czynienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Przeciez rev 1.0 jest lepsza :P Nie zawsze co nowsze to lepsze. rev 1.0 i 1.1 majaą regulację napięcia proca do 1,85V regulacje napięcia szyny htt oraz chipsetu. I zazwyzcaj osiągają większe htt. Pozatym dają stabilnijsze napięcie ze względu na lepszą sekcję zasilania. Miałem najpierw rev 2.0 ale szybko się jej pozbyłem i kupiłem 1.0. Także v.e.n.o.m myśl co piszesz ;)Wiem o tym. Chodziło mi o to że być może w 2.0 nie miał by problemów - tak jak ja ;) Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 wszyscy doskonale wiedza ze 1.x jest lepsze niz 2.x ale czy jest ktos w stanie mi pomoc? a moze ramy zle wkladam? gdzie trzeba dociskac? ja dociskam na koncach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 A masz na gwarancji płytkę to ją odeślij. Ja już próbuje bardzo długo sobie poradzic ale nadal nie działa :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 A masz na gwarancji płytkę to ją odeślij. Ja już próbuje bardzo długo sobie poradzic ale nadal nie działa :unsure:I co Ant3k?? Wymieniłeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ta płyta to shit i pewnie padła bez powodu. Sam kiedyś zabiłem k8ns-a kolegi. Testowałem potencjał o/c moich hynixów d43. Ustawiłem im niesamowicie wysoką wartość 400mhz przy timingach 2,5 3 3 11 zapisałem ustawienia biosu i już nic nie zobaczyłem na ekranie monitora. ;-) To zapewne była wina tamtych jakże wyżyłowanych ustawień pamięci. Płytę w ekspresowym tempie jednego miesiąca wymieniono w ramach gwarancji, tak jak nakazuje tradycja serwisu Gigabyte w Polsce na jakiś używany, poserwisowy shit niewiadomego pochodzenia... Po tej awarii został mi niesmak i straszliwa niechęć do firmy gigabyte. To tyle ode mnie na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 mam grafike od gigabyte, musialem zaklejac klejem kondensatory bo piszczaly - skutecznie zniechecilo mnie to do tej firmy... :wink: P.S sory za ot ale nie moglem sie powstrzymac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 plyte odeslalem, i na tym sie konczy moja przygoda z gigabytem. (oprocz grafiki ktora chodzi ok) kupuje asusa k8n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) plyte odeslalem, i na tym sie konczy moja przygoda z gigabytem. (oprocz grafiki ktora chodzi ok) kupuje asusa k8n Ja chyba jak dostane nową płytkę to pójdę na wymiane na inny model za dopłatą skoro to taki shit. Co będzie dopiero jak mi sie skonczy gwarancja to strach pomyśleć. Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Kowalek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...