mib Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Niestety są tacy, których taka tragedia w ogóle nie rusza. Oto wypowiedź z mojego forum, na którym założyłem identyczny topic jak jest na PPC: Ja bym takiego zbanowal na stale z wyjasnieniem co i jak. Taka znieczulica ze sie w glowie nie miesci. Po takich wypowiedziach cisnienie mi ostro do gory skacze!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Jestem wstrząśnięty, strasznie żal mi się zrobiło tej psiny :cry: . Niby już znalazł swój dom, a spotkała go śmierć w potwornych męczarniach. Współczuję dzieciom tej dziewczyny jeśli w ogóle będzie miała, ciekawe czy w taki sam sposób je potraktuje gdy jej się znudzą. Niestety są tacy, których taka tragedia w ogóle nie rusza. Oto wypowiedź z mojego forum, na którym założyłem identyczny topic jak jest na PPC: Jakiś troll ,którego nie warto dokarmiać :| Bana mu dać i tyle. Szkoda słów jak ludzie mogą być obojętni lub tak pogięci żeby zakatować psa. :blink: Który nie dość że jest ładny to jeszcze z tego co napisali przyjacielski... Ja sobie nawet nie wyobrażam. Czasem dostanie mój pies smyczą ale to jest mały klaps co go ledwie czuję ,za coś naprawdę złego. Nawet nie zapiszczy bo go to zupełnie nie boli. To po to by wiedział co złego zrobił. Nie wyobrażam sobie go walnąć mocniej bo by mi sumienie nie dało żyć. Skandal. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Jakiś troll ,którego nie warto dokarmiać :| Bana mu dać i tyle. Szkoda słów jak ludzie mogą być obojętni lub tak pogięci żeby zakatować psa. :blink: Który nie dość że jest ładny to jeszcze z tego co napisali przyjacielski... Ja sobie nawet nie wyobrażam. Czasem dostanie mój pies smyczą ale to jest mały klaps co go ledwie czuję ,za coś naprawdę złego. Nawet nie zapiszczy bo go to zupełnie nie boli. To po to by wiedział co złego zrobił. Nie wyobrażam sobie go walnąć mocniej bo by mi sumienie nie dało żyć. Skandal. Masz racje!!! Ehhhhhhhhh jakos mi sie glupio i zle zrobilio czytajac jak parszywym czlowiekiem mozna byc. Czasme wiadomo trzeba morde do porzadku doprowadzic. Teraz pop rzeczytaniu historii bede na pewne sprawy inaczej spogladal. Taka sytuacja jak ta powinna nas czegos nauczyc. Nie ma co sie d.e.b.i.l.a.m.i przejmowac oni zawsze beda na swiecie. Ehhhhhhh bidna psina tyle sie wycierpiala.................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie rozumiem po co ta gnojówa zgłosiła się i wzięła Ozzy'iego. Znała jego stan zdrowia i na pewno zdawała sobie sprawę ile trzeba mu poświęcić czasu, troski, cierpliwości. Jak można być takim nienormalnym, tym bardziej, że mieli już psa też Golda. Nie wierzę, że dziewczyna tak mogła chyba łopatą skatować, a wcześniej otruć środkami grzybójczymi niewinne zwierze, które nie pragnie niczego więcej niż miłości i opieki. Po co go w ogóle brała, czemu nie oddała go od razu :?: Po prostu [ciach!]lnięta. Ciekawe co zrobiła z poprzednim psem. Ta sprawa powinna być nagłośniona przez gazetę, ale taką jak Gazeta Wyborcza (na pewno nie Fakt). Artykuł powinien zawierać zdjęcie tej najgorszej szmaty. PS1. Z tym forumowym trolem i zadymiarzem zrobię porządek. PS2. Lepszym losem byłoby dla tej psiny gdyby przed śmiercią nie napotkała żadnych ludzi z wyjątkiem tych, które robiły wszystko by pomóc. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Ludzie n aswiecie głodują nikt tego nia nagłasnia, w nie których krajach są łamane prawa człowieka nagłasnie sie i co g****** i tak moge wymieniac .... a wy chcecie apelowac w takiej sprawie :-| .jak to jest dla osób bezposrednio zainteresowanych takie wazne to niech to załatwia osobiscie :huh: Co nie zmienia faktu że mysle podobnie jak wy.Ale należy sie w życiu kierowac mózgiem a nie serduszkiem ;) taka moja opinia Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) po czesci popieram, szkoda mi tego psa i to bardzo, nie wyborazam sobie jak mozna cos takiego zrobic, ale nie przesadzajmy, na prawde ludzie umieraja, gloduja i tez potrzebuja opieki i pomocynp. w chinach sa wyzyskiwani - takie sprawy trzeba naglasniac rowniez. Co nie zmienia faktu ze ta kobieta jest chyba jakas wariatka i nie rozumiem jak mogla tak postapic... zwlaszcza szkoda mi go, bo nacierpial sie w zyciu i prawdopodobnie zostal jeszcze zakopany zywcem - odchodzil z tego swiata jak szmata, nie istota. Zupelnie inaczej sie umiera, gdy ktos cie trzyma za reke, a zupelnie inaczej jak sie ma piach na twarzy (tak mysle). Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) w pracy siedze, nie mam co robic to sobie teraz przeczytam ten temat :-P przeczytalem i rece opadaja, co za niezrownowazona gowniara, przeciez wystarczylo powiedziec - wiecie, jednak nie dam rady, ta sprawa mnie przerasta, ale nieeee ... przeciez jak ktos jest tak zdrowo pier***lniety to nie mogl wpasc na inny pomysl niz na skatowanie psa lopata :mur: i nie chodzi tutaj o to, ze w taki lub inny sposob codziennie gina czworonogi o ludziach nie wspominajac, chodzi o to ze jak robiono agnieszke to ktos zaswiecil swiatlo :mur: jak dla mnie to dziewczyna powinna przejsc badania psychologiczne, bo na bank ma cos z glowa.... Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość veiss Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jak sobie pomyśle, że ktoś mógłby zrobić coś z moim małym Maksiem, to bym go chyba zapier***** na miejscu. Ludzie to są dopiero zwierzęta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Niezle wk.. mnie takie zestawienia: na swiecie ludzie gloduja a wy nad psem sie rozczulacie. No i? Jedz do afryki i pomagaj, albo sprzedaj swojego kompa i ufunduj wyzywienie jakiemus biednemu muzynkowi. Kazdy pomaga jak chce i jak moze. A jak dla mnie zwierze jest wiecej warte niz wiekszosc ludzi. Bo nie krzywdzi dla zabawy. Psy ktore zagryzaja ludzi robia to przez ludzi ktorzy do tego je szkola i hoduja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ludzie n aswiecie głodują nikt tego nia nagłasnia, w nie których krajach są łamane prawa człowieka nagłasnie sie i co g****** i tak moge wymieniac .... a wy chcecie apelowac w takiej sprawie :-| .jak to jest dla osób bezposrednio zainteresowanych takie wazne to niech to załatwia osobiscie :huh: Co nie zmienia faktu że mysle podobnie jak wy.Ale należy sie w życiu kierowac mózgiem a nie serduszkiem ;) taka moja opinia Sorry ziomuś ale głupotą jest to co piszesz. To że ludzie umierają, głodują to wiadomo, wielu jest takich co stara sie im pomagać, itp. Ale zauważ, że nie można koło takich spraw przechodzić obojętnie. To, że ofiarą był pies to niczego nie zmienia. Człowiek zdolny do czegoś takiego jest w stanie posunąć sie jeszcze dalej. Tego nie mozna załatwiać "osobiście". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość veiss Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Niezle wk.. mnie takie zestawienia: na swiecie ludzie gloduja a wy nad psem sie rozczulacie. No i? Jedz do afryki i pomagaj, albo sprzedaj swojego kompa i ufunduj wyzywienie jakiemus biednemu muzynkowi. Kazdy pomaga jak chce i jak moze. A jak dla mnie zwierze jest wiecej warte niz wiekszosc ludzi. Bo nie krzywdzi dla zabawy. Psy ktore zagryzaja ludzi robia to przez ludzi ktorzy do tego je szkola i hoduja. Rozczulamy? Nie rozumiesz, że pies nie kieruje swoim życiem i jest zdany na swojego pana? Jak chcesz to sam pomagaj murzynom w Afryce, nikt im nie kazał się rozmnażać w prędkością światła, w dodatku gumek zakazali, a roboty jak było tak nie ma, a tylko dług im umażają co roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 veiss: chyba nie zrozumiałes wypowiedzi ^BerZerK^'a ;) przeczytaj jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Wyjatkowy LOL. W sumie nominacja do 'niezrozumienia miesiaca' ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Rozczulamy? Nie rozumiesz, że pies nie kieruje swoim życiem i jest zdany na swojego pana? Jak chcesz to sam pomagaj murzynom w Afryce, nikt im nie kazał się rozmnażać w prędkością światła, w dodatku gumek zakazali, a roboty jak było tak nie ma, a tylko dług im umażają co roku. Moze nie stac cie na pomoc 'murzynom w Afryce' i jedyne co mozesz zaoferowac, to rozczulanie sie nad psem? :huh: Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) No to światli ludzie co zamierzacie zrobić z tym fantem :)? Skończy sie tylko na wyzywaniu tej psychopatki czy jak :) A jak dla mnie zwierze jest wiecej warte niz wiekszosc ludzi. Bo nie krzywdzi dla zabawy.Dziwnie gadasz Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość veiss Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 W takim razie ten gość nie wie co pisze, napisał "na swiecie ludzie gloduja a wy nad psem sie rozczulacie.", a potem pisze "A jak dla mnie zwierze jest wiecej warte niz wiekszosc ludzi. Bo nie krzywdzi dla zabawy. Psy ktore zagryzaja ludzi robia to przez ludzi ktorzy do tego je szkola i hoduja.". Jak to nie jest zagmatwane to gratuluje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 On to napisal, ze MY TAK PISZEMY... czy ty umiesz czytac czlowieku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 polski trudna język :lol: Co do sprawy to trzeba byc chorym żeby tak potraktować psa. Pan Fabiolek może i jest bez serca ale z jednym się zgadzam, jak mozna powiedzieć, że "zamordowano psa", tu się z chlopakiem zgadzam. Zabicie, zakatowanie jest ok, ale zamordowanie ? Przecież to brzmi komicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 On to napisal, ze MY TAK PISZEMY... czy ty umiesz czytac czlowieku?"Początkujący uczestnik" i wszystko jasne, jeszcze sie czytać nie nauczył ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 veiss :lol2: :mur: :lol2: :mur: :lol2: :mur: :lol2: :mur: Mój miszczu ucz mnie czytac i tak rozumiec tekst czytany jak Ty!!! PS. Odnosnie tematu - sam sie o tym dowiedziałem ze stronki http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/ i mna wstrzasneło. Nie wiem czy przewijał sie tutaj ten link, ale jest taka stronka: http://www.ozzy.dog.pl/ i tam jest to bardzo ładnie skondensowane (aczkolwiek i tak duzo czytania jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 No to chyba sprawa zostala odpowiednio naglosniona, nawet pojawil sie reportaz na WP http://wiadomosci.wp.pl/kat,48996,wid,8478...l?P%5Bpage%5D=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 to moze ja przytocze to co przytrafilo sie mojemu pieskowi :( bo to też wyraz tego jakim czlowiek moze byc s[ciach!]ie.lem: Wysłany: 2006-08-26, 12:57 no i padło na mojego pieska nie było go dwa dni... po poszukiwaniach znalazłem go pod drzewem niedaleko domu... żyje ale niestety go chyba sparaliżowało, nie może wstac lezy cały czas, plus jest taki, że rusza głową pije wode i coś je, dzis był u niego weterynarz dał jakies zastrzyki... jeżeli nic sie do wieczora nie poprawi to jedziemy z nim do specjalistycznej kliniki... szkoda mi go jest z nami juz 12 lat i nic nie wskazywało na to, że tak go rzuci w momencie... naszła mnie myśl, że może go cos ugryzło jakas żmija... nie wiem, załamka. Wysłany: Dzisiaj 15:43 ...dzis piesek miał pzeprowadzone wszystkie badania... usg, przeswietlenia itd. ogolnie wszytko i okazało sie, że to prawdopodobnie jakiś s[ciach!]ysyn go postrzelił bo prześwietlenie wykazało, ze gdzieś w kregosłupie szyjnym ma wbity śrut taki od wiatrówki... wiec przypuszczam, że prawdopodobnie było tak, jakis mega s[ciach!]ysyn bo tak nalezy takich ludzi nazywać postrzelił, piesek padł i go ten s[ciach!]iel podrzucił pod moj dom jak bym wiedział kto to zrobił to bym wziął mu tą wiatrowke w dupe wsadził i władował ze 100 srutów piesek ma tez słabe serduszko arrytmie prawdopodobnie przez to, że jest sparalizowany... cóż bedziemy widzieć narazie jest pod kroplowka i podawane są mu leki, zależy jak na nie zareaguje bo nie ma zbytnio czucia w łapkach, jeżeli nie bedzie poprawy i nie bedzie możliwosci wyciagniecia tego śruta bo wiaze sie to z uszkodzeniem kregosłupa to niestety bedziemy musieli go uspić..... bo się meczy, ogolnie to jestem zalamany jak **** oby sie ten **** co to zrobił smażył na stosie. _________________ przekopiowalem z innego forum by nie pisac 2 raz... :(:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Wspolczuje!!!!! Niestety (szeroka autocenzura) jest pelno wszedzie. Sam pare razy mialem taka systuacje ze wracajac do domu slyszalem szczekot swojj psicy. Wychodzac na ulice widze ze jakis kretyn straszy mi psa. Nie mialem zadnych sentymentow zawsze dawawel O.P.R. Az wole nie mysle co bym zrobim kolesiowi jakby cos mojej psicy zrobili................................jak bym dorwal to .................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 S[ciach!]ieli jest pelno na swiecie, wspolczuje [OT, taki troszke na temat] Bedac na wakacjach w malej wsi przy Litewskiej granicy znalazlem kota, ktoremu ktos ucial ogon (nozyczkami, mieso wystawalo), wzialem go ze soba do Wawki, bylem z nim u weterynarza, teraz czeka na kolezanki mojej siory, ktore chca go ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> (nie bojcie sie, znam je od paru lat, sa normalne i nigdy by czegos takiego nie zrobily ;)). Narazie to kot musi se jakos radzic z psem (pies sie go boi naszczescie). Dzis o maly wlos nie spadl z drzewa (zlapalem go w ostatniej chwili, bo by skoczyl do ryja psu z 2m) [/OT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 No brzydka sprawa, ale niestety po tym wszystkim co pokazują w TV, co dzieje się z ludźmi, nie rusza mnie specjalnie, że jakiś wariat zabił psa. Jasne, to co zrobiła jest karygodne, ale bez przesady. Jakbym założył topic że ktoś zabił dziecko łopatą to by nie było takiego odezwu współczucia jak tu, gdzie ofiarą jest pies. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 widzisz, nie wiem dalczego tak mam ale jakoś bardziej jest mi żal zwierząt niż ludzi... może to nienormalne ale cóż... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Niestety piesek przeszedł na drugą stonę tęczy :( prawdopodobnie serduszko nie wytrzymało, arytmia, osłabienie przez paraliż... 1993-2006 :( :( :( Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 widzisz, nie wiem dalczego tak mam ale jakoś bardziej jest mi żal zwierząt niż ludzi... może to nienormalne ale cóż... ja tez tak mam :? Tak czytałem te wasze posty i doszedlem do wniosku ze nie przeczytam co sie tak naprawde stalo...co do zwierzat to ja potrafie dola jak baba zlapac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ja tez tak mam :? Tak czytałem te wasze posty i doszedlem do wniosku ze nie przeczytam co sie tak naprawde stalo...co do zwierzat to ja potrafie dola jak baba zlapac :/ Nie jak baba lecz jak człowiek, w dużym stopniu miarą człowieczeństwa jest stosunek ludzi do zwierząt a wrażliwość w obecnych czasach jest juz cechą archaiczną i rzadko spotykaną. Najpierw bym wprowadził duzo większe kary dla osób tak bestialsko mordujących zwierzęta, bo te obecne wydawane przez sądy to parodia :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja powiem ze swiat jest dobry w dniu kiedy z ulic zniknie ostatni bezdomny pies, w dniu kiedy umrze ostatni czlowiek ktory pamietal takie straszne rzeczy jak w tym topicu... Niestety dla mnie nie ma rozroznienia - morderstwo czlowieka jest rownoznaczne z morderstwem takiego biednego psiaka, a nawet gorsze - pies na ogol sie nie broni, bo na ogol takich strasznych rzeczy dopuszczaja sie wlasciciele ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...