Madness Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Miałem podobnie. Save w biosie i wszystko stoi. Reset i komp się podnosił a zmiany w biosie były zapisane. Do czasu jak po którymś razie nie wstał :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) mam jeszcze pytanko lepiej krecic max fsb czy lepiej troche miej na fsb a wiecej na pamieciach ? chodzi mi o wydajnosc przy podobnym zegarku procka edit komp wstaje n takich ustawieniach: fsb 510 x6 =3060 pamieci(1020) 300 x 9 = 2700 ( 1200) ale na takich juz nie chce dzialac : 480 x6 = 2880 (1200) Moze ktos powiedziec dlaczego tak jest ? Edytowane 19 Lutego 2007 przez Halfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 FSB termination voltage podbiłeś?Tya. Cos sie moze grzeje? nic bede walczyl pozniej po rozmontowaniu wszystkiego i zmianach radiatorow,a przykleje cos na mosfety bo nic tam nie wieje ciekawe co to da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Czy ktoś z użytkowników tej mobo lata 24/7 na fsb500 i więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 mam problem... Mianowicie na standardowych ustawieniach CPU-Z i inne programy pokazuje mi jak proc skacze pomiędzy 1866MHz a 1600MHz... Co jest grane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) witam ponawiam pytanie, czy zwiechy przy zapisywaniu ustawien biosu sa spowodowane moimi zbyt wysokimi ustawieniami czy mam sie martwic ? komus zawieszal sie tak bios ?? podczas zapisu ?? mam najnowszy bios z strony asus'a. EDIT zauwazylem ze dzieje sie to gry pamieci pracuja w 2:1 lub 4:5 same ramki wytrzymuja takie taktowani , proc puszczony na nical 3ghz spokojnie wytrzymuje nb,ich,fsb na standardowym napieciu , auto lub lekko podbitym nic nie pomaga w czym moze byc jeszcze problem ?? ja miałem takie zawiechy , ale czym sa spowodowane to nie wiem, czasami są czasami nie ma, ale wszystko smiga normalnie i się raczej tym nie przejmuje. B-) @wargavoc - teraz tez tak mam , ale to mnożnik sie zmienia jak nic nie robisz na kompie to jest x6 a jak potrzeba to x7 to w biosie chyba można wyłączyć. Edytowane 19 Lutego 2007 przez samael88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 mam problem... Mianowicie na standardowych ustawieniach CPU-Z i inne programy pokazuje mi jak proc skacze pomiędzy 1866MHz a 1600MHz... Co jest grane? Wylacz w biosie funkcje CPU TM function powinno byc ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Asus P5B Deluxe ...ma to port LPT ???????????? Jaki cooler na to podejdzie najlepszy????? I cz z Intel Core2 Duo E6300 1.86 GHz...będzie OK??????????? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 nie ma lpt :mur:, pomysl na 4300, coolerow od koolou do wyboru, najlepiej cos od scythe - infinity, ninja ale mozna taniej, freezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Muszę mieć LPT...bo mam takie urządzonko.....czy idzie to rozwiązać?? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Wylacz w biosie funkcje CPU TM function powinno byc ok Niestety nadal nie jest... Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 mam jeszcze pytanko lepiej krecic max fsb czy lepiej troche miej na fsb a wiecej na pamieciach ? chodzi mi o wydajnosc przy podobnym zegarku procka edit komp wstaje n takich ustawieniach: fsb 510 x6 =3060 pamieci(1020) 300 x 9 = 2700 ( 1200) ale na takich juz nie chce dzialac : 480 x6 = 2880 (1200) Moze ktos powiedziec dlaczego tak jest ? Na każdy dzielniku memki inaczej latają.Najniższe takty osiągalne są na 4:3 ale za to najlepsza wydajność. Niestety nadal nie jest... Jakieś inne pomysły?Chyba speedstep(nie pamiętam jak sie to pisze :D ),a najlepiej daj wszystko na disable w zakładce CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Chyba speedstep(nie pamiętam jak sie to pisze :D ),a najlepiej daj wszystko na disable w zakładce CPU C1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadzio Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Muszę mieć LPT...bo mam takie urządzonko.....czy idzie to rozwiązać?? R. cze! Dokup kontroller LPT i bedziesz mogl nadal cieszyc sie urzadzeniem z LPT B-) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Na każdy dzielniku memki inaczej latają.Najniższe takty osiągalne są na 4:3 ale za to najlepsza wydajność. mhh chyba nie rozumiem tego, nie chodzilo przypadkiem o (3;4) ? moze ktos łopatologicznie napisac, co daje lepsze efekty w kreceniu max fsb, pamieci ? 1;1 ? czy jak najwiecej mhz na memki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 cze! Dokup kontroller LPT i bedziesz mogl nadal cieszyc sie urzadzeniem z LPT B-) pozdro ...czyli możnaq spokojnie dokupić na śledziu i w płytę wpiąć???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) Tak, w port PCI (karta ;)). Sa jeszcze porty LPT podlaczane do usb (adaptery), ale sa dosc drogawe i nie wiem, czy z kazdym urzadzeniem dzialaja. Edytowane 20 Lutego 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Intel P965...czy problem niestabilności w tej płycie - nie tylko- jest rozwiązany...już...jaki nr. tego biosu????? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Jakiej niestabilności ? Bios v.1004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Za dużo widzę problemów z tą płytą i to mnie odstrasza.... :cry: R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Też miałem wątpliwości odnośnie zakupu tej płyty, ale jak widać mam ją a w dodatku sobie chwale. Co prawda o/c dopiero przedemną bo tymczasowo jade na boxowych coolerkach :-| ale jak tylko złoże wc to zabawa sie zacznie. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 problemow jest bardzo malo... ja bym powiedzialJEST JEDEN - plyta jest bardzo awaryjna :) no ale to w koncu asus, wiec nie spodziewajmy sie po nich zbyt wiele :P szkoda tylko ze niewiele jest firm ktore potrafia na intela cos dobrego wyprodukowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Czy z założeniem infinity nie ma problemu? Bo chce dzisiaj zamówić ale mam obawy czy się zmieści pomiędzy tych chłodziwem od mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 podaj co za sprzet masz, bude tez ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) podaj co za sprzet masz, bude tez ;)C2D E6300 + Freezer pro (mam 55C w stresie przy 430*7 :blink: i napięciu 1,25V) Asus P5B dlx Patriot LLK Chieftec LBX B-) Edytowane 21 Lutego 2007 przez wargavoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Myśle ze temp jest w normie jesli chodzi o te ustawienie ja tez taka temp mam na moim konfigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam Panowie jak ustawić napiecie w biosie mojej płytce bo na auto mam 1.5 przy fsb 490 i sprzęcik hula ale jak mu dam 500 to zwiecha na poczatku Prime w biosie np daje 1.5 a komp pokazuje 1.42 wiec nie wiem jak do tego podchodzic ile mu w biosie trzeba dac zeby bylo wiecej niz na auto Niechce przesadzac bo nie wiem ile procek wytrzyma pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam Panowie jak ustawić napiecie w biosie mojej płytce bo na auto mam 1.5 przy fsb 490 i sprzęcik hula ale jak mu dam 500 to zwiecha na poczatku Prime w biosie np daje 1.5 a komp pokazuje 1.42 wiec nie wiem jak do tego podchodzic ile mu w biosie trzeba dac zeby bylo wiecej niz na auto Niechce przesadzac bo nie wiem ile procek wytrzyma pozdro a może proc juz ma dość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 W sumie tez to podejrzewam (marzyło mi sie 3.5GHz) tylko czemu napiecie tak dziwnie pokazuje? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 tylko czemu napiecie tak dziwnie pokazuje? pozdro A słyszał kiedyś o Vdroop'ie? Daj na procka 1.55v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...