zgk5 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Mój SS-500HT ma ten gorszy wentyl - czyli ADDA - ale i tak jest praktycznie niesłyszalny. Może wysypie się po pewnym czasie ? Zasiłka jest spox :D Co ja mam więcej chcieć ? - niesłyszalny, napięcia wzorcowe - ani drgną, oplot i odpinane kable by sie przydały ... ale ja nie wyciągam codziennie zasiłki z budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Nie chodzi mi o podswietlenie ani segment low-end. Porownaj modele 500-600W, do antecow, bequietow, enermaxow czy cooltekow. Za cene S12 mozna dostac (moze poza cenami w polsce Anteca) porownywalne zasilacze tych firm z odpinanymi kablami. Rowniez w nizszym segmencie te firmy oferuja odpinane kable - seasonic nie. Dochodza tez glosy o niekompatybilnosci kazdej rewizji wyzszych modeli seasonica z DFI lanparty (czyli tyczy sie to wielkiej czesci tego forum) i informacje o uciazliwym cykaniu niektorych serii. Kolejna wada to gorsze wentylatory montowane w nowych rewizjach (podwojne kulkowe lozysko adda). Ma sie to nijak to pierwszych rewizji tak pochlebnie ocenianych w recenzjach za oceanem. I nie maja nwet oslonki na obudowie w miejscu gdzie wychodza kable - skarzylo sie paru userow na przetarcia przewodow w tym miejscu. Naprawde - seasonic ma wady :wink: sa lepsze zasilacze za te pieniadze (szczegolnie modele 500 wzwyz). to co łykać Tagana zamiast tego SS? Miałem kiedyś Tagana 420W i nic złego powiedzieć o nim nie mogę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Gdy ja się wypowiadam to oznacza że będę polecał tylko jeden zasilacz ;) Załatw mu Enermax'a B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 to co łykać Tagana zamiast tego SS? Miałem kiedyś Tagana 420W i nic złego powiedzieć o nim nie mogę łykaj tego Tagana TG500-U25 Dual Engine wydaje mi się, że będzie to najlepszy wybór dla ciebie :), jedno co boli to brak odpinanych kabli :( jak zależy ci na kabelkach to zastanów się nad poniższymi zasiłkami: 1. Enermax Liberty ELT500AWT 2. Antec Neo HE 500 możesz wliczy do tej listy również Coolteka CT500/600, Benito strasznie zachwalał zasilacze tej marki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Z tych zasilaczy mozna sie tez zastanowic nad slabszym Enermaxem (400) i slabszym Neo HE (380 / 430). W przypadku coolteka nie ma slabszych/tanszych, i tymbardziej tagana. Ten U25 jest swietny w parametrach, ale juz glosnosc pracy i cena odstrasza. No i kto potrzebuje takiej zasilki? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Po poszukiwaniach w moim mieście (Kędzierzyn-Koźle) zasilacza Topower 400 P5 U12, doszedłem do wniosku, że tam same debile pracują :D Po pierwsze jak sie zapytałem czy można u nich dostać taki zasilacz to nie wiedzieli o czym mowa... gały wielkie i "yyy... nie nie mamy takich zasilaczy", "to jest jakis No Name..." Jedynie w jednym sklepie wiedzieli o czym mowa, ale nie mieli na teraz i trzeba było długo czekać. Reszta to nawet zamówić nie mogła. Więc zamówiłem w Zenfist.pl zasiłke i czekam 3 dni :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topek@GC.pl Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Zasilacz do komputera z c2d 6300, ds4, gf7600gs, 1gb. Też żeby cena nie była z kosmosu.Na niemalze identyczny zestaw [roznica: ds3] wybralismy Seasonic'a S12-430W Zenfistowcy potwierdzili ze jest znacznie bardziej cichy niz porownywalny TOPOWER. Zasilka daje rade i ma spory zapas mocy, wliczalismy zmiane karty za rok na cos b. mocnego. Aaa... zamowiles, no luz :) tylko nie wiem jak to bedzie jesli bedziesz chcial zmienic grafike mimo bardzo mocnych linii 12V. Mi na sprzecie ponizej dziala bez zarzutu ;] PS. Tego TOPOWER'a bralismy pod uwage jako zasilacz ktory bedzie spelnial minimum wymagan. Edytowane 9 Września 2006 przez topek@GC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Narazie będzie ten Topower. Mysle że nic złego się z komputerem nie stanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Ja mam takie pytanie. Mój stary zasilacz Chieftec 360W ma wtyczke 20pin. Nowe płyty i pod core duo i pos athlona 64 maja gniazda pod wtyczki 24pin. Czy ten zasilacz zadziala z tymi płytami.? Gdzieś wyczytałem, ze jest to możliwe. Było by fajnie jak gdyby to była prawda. Nie trzeba by kupować nowego. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Zadziala ale mam nadzieje ze nie chcesz katowac sprzetu bo ten zasilacz na katowanie za slaby.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Nie mam zamiaru, podkręcać ani procka ani pamięci, moze ewetnualnie karte, ale małe szanse zeby mi się chciało. Nie jestem entuzjastą kręcenia. Właściwie mnie to nudzi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Podłącze się do tematu i zadam małe pytanko. Posiadam zasilacz Q-TEC 400W Dual Fan Gold Low Noise i składam następujący zestaw: ASUS P5B Deluxe+E6300+2x1GB Geil 6400 CL4+ATI x1900XT+Baracuda 320GB 7200.10. Czy mój obecny zasilacz wystarczy i spełni swoje zadanie? Czy lepiej go wymienić na coś takiego: Tagan 430-U15 EasyCon? A może lepiej wziąc coś innego? Z góry dziękuje za odpwiedź i porade. Na zasilaczach się mało znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 S4racen<< bez zająknięcia sobie poradzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 ASUS P5B Deluxe+E6300+2x1GB Geil 6400 CL4+ATI x1900XT+Baracuda 320GB 7200.10. Witam chce podobny zestaw złożyć co wyżej no tylko już ram kupiłem inny ( DDR2 2048MB 800MHz GoodRam Pro 2x1024MB, ale to już mało istotne ) i czy zasilacz Enermax Liberty ELT500AWT jest najlepszym wyborem do 400 zł tez chce aby później nie miał problemów z jedna karta graficzna (pod dx10 np.) za informacje z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) może Cooltek CT500 500W, ale to już 20zł więcej od enermaxa :? przedział cenowy miedzy 400zł, a 500zł jest niesamowity ;) można sobie przebierać do woli Zenfist drogi kolego :) jak masz trochę wolnego czasu to zrób test zasiłek, które nie przekraczają magiczną barierę 500zł, mielibyśmy jakiś rozeznanie, a tak się błąkamy po bezkresnych polach zasiłek za 400-500zł :lol2: Edytowane 18 Września 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Cooltek jest lepszy niż Enermax. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Tez się podpisuje pod testem zasilaczy w rożnych przedziałach cenowych Tagan TG530-U22 2force 429zł co o nim możecie powiedzieć hm? i Cooltek CT500 (MC500BHE12), 500W cena by byłą taka sama i już przekraczam te 400 zł (Enermax Liberty ELT500AW może być o te troszeczkę gorszy te 20 – 30 zł bo to licząc te 400zł) bo zasilacze z firmy Tagan bym miał na miejscu a Cooltek z przesyłka wiec już na jedno by wyszło wiec jaki Tagan do 430 to już na pewno max wiem ze ten Tagana TG500-U25 Dual Engine ten jest wypas ale to już za drogo nie chce przesadzać .:) możecie mi doradzić z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Cooltek jest lepszy niż Enermax. Czy moglbys uzasadnic w czym jest lepszy. Stabilniej trzyma napiecia, lepsza konstrukcja wewnetrzna, wieksza sprawnosc, cichszy... ?? Zastanawiam sie teraz nad zasilaczem i moim typem byl Enermax Liberty 400 lub 500. (Do mojego konfigu 400 wystarczylby spokojnie...). Prosze o odpowiedz. Edytowane 19 Września 2006 przez Tom.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Wydajniejszy i chichszy. Budowany na bebechach CWT, takich samych jak Antec True Power II. Wiatrak papsta, odpinane kable. Myślę że to wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Mam małą zmiane w zestawie zamiast ATI x1900XT będzie ATI x1900XTX reszta tak jak niżej: ASUS P5B Deluxe+E6300+2x1GB Geil 6400 CL4+Baracuda 320GB 7200.10. Czy ten zasilacz Q-TEC 400W Dual Fan Gold Low Noise wytrzyma (chce procek puścić na 400FSB)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Nie wystarczy - poczytaj sobie opinie o Q-tecu... http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...ighlite=%2Bqtec Tagana U15 też raczej nie opłaca się brać - to starsza i stosunkowo głośna kosntrukcja. Pomyśl raczej o Enermax Liberty 400W. I poczytaj torchę to forum... zanim zaczniesz pisać posty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Wydajniejszy i chichszy. Budowany na bebechach CWT, takich samych jak Antec True Power II. Wiatrak papsta, odpinane kable. Myślę że to wystarczy. Czy ma ten zasilacz dedykowane obwody dla kazdego napiecia ? Wydajniejszy masz na mysli wieksza moc, czy sprawnosc ? Do mojego zestawu nie jest chyba potrzebny az tak mocny zasilacz, nawet jakbym dolozyl wydajniejsza grafike. Jeszcze pytanko do wentylatora Papst - podobno cykaja w nich lozyska, jakie jest twoje doswiadczenie w tej sprawie ? (przy jakich obrotach mniej wiecej pracuje ten wentylator obciazony podobnym zestawem do mojego) Czy wnetrznosci CWT sa tak renomowane, jaka daja przewage nad Enermax'em ? (Na moim aktualnym zasilaczu (Cheftec 360W) wystepuja losowe restarty przy zmianach obciazenia komputera (mniej wiecej raz do 2 na dzien). (Napiecie 12V ma 11,98 jedynie 5V wysokie 5,25-5,30). (Chyba ze problemem restartow jest zasilanie na plycie glownej - bo cos lekko piszczy przy 2xPrime) Z góry dziekuje za odpowiedz. Edytowane 20 Września 2006 przez Tom.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Użyj szarych komórek. co do wydajnosci to chodziło mi o moc, nie o sprawność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Użyj szarych komórek. co do wydajnosci to chodziło mi o moc, nie o sprawność Czy moglbys odpowiedziec na pozostale pytania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Do twojego zestawu wystarczy zasilacz 420-430W TAK, ma niezależne obwody stabilizacji dla każdego napięcia. Tak jak seasonic S12/M12 oraz topower P6/P7 tylko że CWT w antecach robi je od ładnych paru lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Do twojego zestawu wystarczy zasilacz 420-430W TAK, ma niezależne obwody stabilizacji dla każdego napięcia. Tak jak seasonic S12/M12 oraz topower P6/P7 tylko że CWT w antecach robi je od ładnych paru lat Czy enermax rowniez ma osobne obwody dla kazdego napiecia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Z tego co wiem to nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Polecam Coolteka 500W - mam i sobie chwale a Papst wewnątrz jest praktycznie nie słyszalny. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 wkurzacie mnie, namieszaliscie tak, ze sam juz nie wiem... Seasonic, a moze Tagan, a moze Topower :? BENITO - wez cos powiedz w tej sprawie przyszlosciowa zasilka dla brata pod E6600 i X1950/7950, teraz mowiecie, ze starczy bo intel jest fajny i malo bierze, a za kilka miechow jak przyjdzie do modernizacji to sie okaze, ze malo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 za 350zl mozesz wyrwac amacroxa 650 watt to starczy ci na dlugo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...