MacOSek Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) jak w temacie - co warto kupić do tych 100zł ? na jakim chipsecie i jaki producent ? z Allegro oczywiście... sprzęt pod tą płytę to: Athlon XP 2500+ (Barton) 1x 512MB Radeon 9700 Edytowane 2 Września 2006 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Sadze ze dobrym wyborem bedzie Epox 8RDA+, sadze ze jest to jedna z lepszych plyt pod socket A, ale poczekaj jeszcze co powiedza inni userzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 http://allegro.pl/item123922163__abit_nf7_od_zlotowki_.html http://allegro.pl/item124641700_nforce_2_s...l_75frn2_l.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 @serwal4 ten abit na pewno bedzie kosztowal grubo ponad 100zl ;] ten soltek wyglada ciekawie... tez zastanawiam sie nad zmiana plyty dla mojego 2 kompa (AXP 1700+) czy ten soltek bedzie ok? :] aha i czy ma zasilanie z 12v czy z 5v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Tego asusa troszke wiecej niz 100 http://allegro.pl/item124824319_asus_a7n8x...tuki_nowe_.html Sam mialem ASUS A7N8X tego bez grafy ale biosik ten sam,oc podobne,a integre mozna wylaczyc. W tej cenie to NF7 i tego epoxa ,solteka tez sie niewyrwie. Edytowane 2 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 epox 8rda+ -druga po abicie pod względem jakości plytka do SA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 a co powiecie o tym solteku? :) http://allegro.pl/item124641700_nforce_2_s...l_75frn2_l.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Tego asusa troszke wiecej niz 100 http://allegro.pl/item124824319_asus_a7n8x...tuki_nowe_.html 100zł to raczej górna granica... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 To lisytuj aukcje moze cos ci sie uda wyrwac cos na NF2 .do SA tzlko NF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 a co powiecie o tym solteku? :) http://allegro.pl/item124641700_nforce_2_s...l_75frn2_l.html Jak patrze na opcje o/c to całkiem przyzwoicie BIOS * 2Mbit (256KB) Flash ROM * Award Flash BIOS with PnP, APM, DMI, and ACPI support * Multi-boot on LS120, ZIP, ATAPI CD-ROM, SCSI, IDE #1, #2, #3, #4 # FSB Settings (MHz): 100 to 233MHz (In 1MHz steps), 236, 240, 242, 244, 245, 250MHz # AGP Frequency (MHz): 50, 66 to 87MHz (In 1MHz steps), 90, 93, 95, 97, 100MHz # CPU Voltage Settings: 1.10 to 1.85V (in 0.025V steps) # DDR Voltage Settings: 2.5V, 2.6V, 2.7V, 2.8V # AGP Voltage Settings: 1.5V, 1.6V, 1.7V, 1.8V # Chipset Voltage Settings: 1.6V, 1.7V, 1.8V # Memory to FSB Ratio: 50, 60, 66, 75, 80, 83, 100, 120, 125, 133, 150, 166, 200% # Multiplier Selection: Yes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 aha. a do ilu oplaca sie licytowac? :] i czy wydajnosc bedzie lepsza niz na asrock k7vt4a+ ? no bo mam tam zaaplikowana 9550 i wynik jest malutki - mowia ze to przez to, ze asrock ja blokuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Szukaj jakiegos Shuttla AN35 genialna plyta u nas stosunkowo malo znana wiec mozna ja wyrwac tanio jak gdzies jest do kupienia. Epoxy na nf2 ultra tez byly niezle. Edytowane 2 Września 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Tego asusa troszke wiecej niz 100 http://allegro.pl/item124824319_asus_a7n8x...tuki_nowe_.html Sam mialem ASUS A7N8X tego bez grafy ale biosik ten sam,oc podobne,a integre mozna wylaczyc. W tej cenie to NF7 i tego epoxa ,solteka tez sie niewyrwie. Tej plytki bym nie bral - jest to okrojony A7N8X, ktory ma dosc znaczne ograniczenia w OC - np. brak regulacji Vcore. Jesli juz to Epoxa, pelne A7N8X, NF7 lub Solteka - swietne plyty do OC. Przede wszystkim szukaj plyt bez zintegrowaej grafiki - byly to zwykle najbardzie obciete wersje. Nie radze tez A7N8X-XE - beznadziejna plyta, duzo bylo z nia problemow ze stabilnoscia. Edytowane 2 Września 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Epox 8RDA+ lub Epox 8RDA3+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Jesli juz to Epoxa, pelne A7N8X, NF7 lub Soltekawątpie żeby udało mi się wylicytować je do 100zł... a może coś na chipsecie VIA ? to dla mojego znajomego - raczej w jakies poważniejsze O/C nie będzie się bawił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Jak bawić się nie będzie (czyt. wsadzi do budy, podepnie, standardowe ustawienia w biosie) to mogę polecić Epox'a na VIA KT600. Kolega od ok 3 lat ma taką u siebie w kompie, wszystko działa bez problemów. (możliwości o/c nie wiem jakie to ma, u mnie wśród znajomych idziemy na stockowych ustawieniach sprzętu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 a ja jeszcze sie spytam o tego Solteka. jak myslicie? dobre to jest? czy pozwoli uzyskac fsb 220? (nie patrze na to co na aukcji gosc pisze , bo to moze nie byc prawda ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Mam SOLTEKA 75FRN2-RL i musze powiedzieć że ta płytka jest zajebista, mój duron chodzi bez najmniejszych problemów na 2100 MHz (max na moich pamięciach to 2400 MHz). Poza tym to świetnie wyglada (złota PCB) więc jak najbardziej polecam, a co do biosu to nawet nie wykożystuje połowy jego możliwości - jest dość rozbudowany jeśli chodzi o OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 ma blokade pci/agp? czyli ze moglbym nap ustawic 180 fsb i bylo by olrajt? :] bo mam w 1700+ pamieci 333 i napewno nie wyciagna 400 ;) wiec moze jakies 360 :) //aha i czy plyta jest zasilana z 12 czy z 5v? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Co do blokady niejestem pewien ale chyba ma jak każdy nForce2, fsb 200 ustawione mam teraz na duronie i chodzi, a co do zasilania to niemam pojecia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 a mozesz sprawdzic? :) powiedz czy do zasilacza podlacza sie tylko jeden splot kabelkow 20-pinowy, czy jeden splot kabelkow 20-pinowy + drugi splot kabelkow 4-pinowy? :) 'aha i ile max oplacva sie zaplacic za ta mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) jest główna linia z 20-pinową wtyczką i odatkowa 4-pinowa W sumie to ja za swoją chciałbym jakies 180zł (BOX) Edytowane 2 Września 2006 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) aha. a wiec musial bym od razu wymienic zasilke.. mysle ze fortron 350 by styknal nawet dla pozniejszego - lepszego konfigu :) czytalem niestety ze w soltekach psuja sie kondziolki. czy to prawda? bo ta z allegro ma juz 2 lata i sie troche boje :( aha i czy ta plyta co podaje ( http://allegro.pl/item124641700_nforce_2_s...l_75frn2_l.html ) ma sata2? :| bo juz zaspany jestem i nie widze na tym zdjeciu :( Edytowane 2 Września 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Niema Sata , a z tego co widze to ma chyba kondensatory popuchniete;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Dobre plyta pod socket A z SATA2.W lepszych wypasionych wersjach mozna bylo spotkac sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 no to juz nie wiem. jedna osoba pisze ze nie ma sata2 a inna ze jest :| ale chyba nie kupie i tak tej plyty bo boje sie o kondziolki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) gdzie bo jakos niewidze. Edytowane 2 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Niema Sata , a z tego co widze to ma chyba kondensatory popuchniete;/. Dobre plyta pod socket A z SATA2.W lepszych wypasionych wersjach mozna bylo spotkac sata. dobra zdecydowalem. nie kupie tej plyty bo podobno w soltekach po 1-2 latach kondzioly siadaja. 'to by wyjasnialo dlaczego ten gosciu ja sprzedaje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 no to juz nie wiem. jedna osoba pisze ze nie ma sata2 a inna ze jest :| ale chyba nie kupie i tak tej plyty bo boje sie o kondziolki.. Cos sie kolesiowi chyba pokrecilo na sA nie spotaklem sie z mobo ktora by oferowala sata2 przeciez to jest nowy standard a mobo na ten socket nie produkuje juz sie od roku mniej wiecej wiem w sklepach mozna czasami dostac ale juz rzadko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 ej a czy dyski na sata2 beda chodzily na sata? :] bo zamierzam kupic dysk 160gb seagate 7200.9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...