Skocz do zawartości
Al_Azif

Socket A Chłodzonko

Rekomendowane odpowiedzi

Co było by najlepszym wyborek jezeli chodzi o chłodzenie tej platformy?? Nie posiadam dziurek naokoło procka wiec jakies takie wieksze konstrukcje odpadaja.... chciał bym najlpeiej cos miedzianego, najlepiej sam radiator i zeby potem mozan bylo dokupic wentyl.... co radzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jeszcze napisz jaka kwota wchodzi w gre ?

Jeżeli chłodzenie będzie tego warte to może być nawet ponad 100zł;P Ale jeżel iróznica w wydajności chłodzenia za 70 zł bedzie niewiele mniejsza od chłodzenia za np. 140 zł to oczywsicie brał bym to tansze......

Myślałem na pentagramem QVC 100Cu ale niestety musaił bym sie nieźle nasiłować aby go wcisnac do budy, albo nad thermaltake golfem.....

Edytowane przez Al_Azif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chłodzenie będzie tego warte to może być nawet ponad 100zł;P Ale jeżel iróznica w wydajności chłodzenia za 70 zł bedzie niewiele mniejsza od chłodzenia za np. 140 zł to oczywsicie brał bym to tansze......

Myślałem na pentagramem QVC 100Cu ale niestety musaił bym sie nieźle nasiłować aby go wcisnac do budy, albo nad thermaltake golfem.....

Ico??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aerocool HT-102, miedziany, heatpipe, wentyl 92mm, montaż bez otworów - ok 150 zł. Sam kiedyś byłem na niego napalony, ale jednak wziąłem TT Sonic Tower i nie narzekam :) Tylko, że do Sonic tower potrzebne są otwory w płycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zamkną temat to chciałbym się dołączyć!

Problem podobny do Kolegi. Miejsca jak na lekarstwo, a temperatury wysokie. Na tym chłodziwie co na zdjęciu temp dochodzi do 53st. O wiele za dużo jak dla mnie. Kiedyś jak temp nie przekraczały 50st procek chodził tak jak w podpisie, teraz musiałem obniżyć do 2,2ghz i 1,6v bo miał zwiechy. Na oku mam Thermaltake SilentTower z np. tej aukcji: http://allegro.pl/item124698329_thermaltak...er_4_in_1_.html

Dołączona grafika

Jak widać na zdjęciu obecnie siedzi tam pseudo chłodziwo cooler mastera, wymiary 82*82mm i miejsca wokół coś około 90~93mm. Czy coś jeszcze dobrze chłodzącego da się tam zmieścić? Acha i cena jeszcze, max 100zł, używka jak najbardziej. I żeby nie wyło jak odkurzacz:)

EDIT2: A może by tak wymienić obudowę, na jakąś wyższą? Macie może jakiś pomysł, cena jak najniższa i wygląd jak najbardziej zwykły. Byle by ten zasilacz "poszedł" sobie do góry.

dzięki za pomoc i pozdrawiam

Edytowane przez Tolokan_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

katana i spokoj

Witam,

Czy ta katana->http://allegro.pl/item125702923__scythe_katana_wysylka_gratis_gw_fv_.html

A co z tym odchyleniem? Akurat ono jest do góry, czyli w stronę zasilacza. Czy napewno się zmieści?. Nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć Katany lub Silent Tower na NF7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katana CU robi. :) Tak mi sie wydaje. Sprawdz sobie wymiary.

Jesli chodzi o obudowe to polecam Chiefteca jakiegos - maja sporo miejsca. Chyba ze stac Cie na cos lepszego. ;) Wtedy Sonic Tower bylby robiacy bo wejdzie napewno. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi