Tom.O Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zakupiłem enermaxa liberty 400W, właśnie dzisiaj dostałem paczkę i jestem bardzo zadowolony :) Jak na moje ucho to zasiłka jest bardzo cicha (zresztą to nie był priorytet). Jak troszkę u mnie się zadomowi to zdam relację z użytkowania. Czy ktos ma ta zasilke obciazona jakos mocniej - najlepiej 2 rdzeniowy procek plus mocna grafika, bo pod malym obciazeniem to wiem ze jest cicha... /?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Przed chwila dotarl do mnie sliczny Enermax Liberty 400W. Jak tylko skoncze prace to podepne go i zdam relacje jak zachowuja sie napiecia pod obciazeniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 no to czekamy na szczegolowa opinie (glosnosc/stabilnosc itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Zasilacz jest b.cichy - wentylator kreci sie w trybie iddle z predkoscia 922obr/min, a pod obciazeniem ok 940obr. Napięcia w trybie IDLE 12V : 12.10 5V = 5,11 ; LOAD 12V = 12,03 5V = 5,15. Jutro pobawie sie wiecej to ewentualnie cos dopisze. Jak narazie jestem bardzo zadowolony, napiecia idealne i cisza :) (W zenfiscie polecaja inne zasilacze i "nadaja" na enermaxa bo maja na nim b. mala marze. Wiec wszystkie plotki o padaniu jak muchy wsadzcie pomiedzy bajki !!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 troche martwi mnie spadek na 12v- jak ktoś ma solidny sprzet to mozę już mieć sporo ponizej 12v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SieraQ::.. Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 A co powiecie na TOPOWER 400W http://www.allegro.pl/item129688036_zasila...5_u12_400w.html ? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 A co powiesz na: "Szukajka nie gryzie, a myślenie nie boli." :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SieraQ::.. Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 A co powiesz na: "Szukajka nie gryzie, a myślenie nie boli." :PBardzo smieszne ... Jak byś chciałzauważyc to jestem tu nowy ... Dzięki za pomoc i zrozumienie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Nie ma sprawy, zamiast mnie powinien zrobić to jakiś moderator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Bardzo smieszne ... Jak byś chciałzauważyc to jestem tu nowy ... Dzięki za pomoc i zrozumienie :unsure:ot jestes nowy więc masz świeżo w pamięci regulamin, który wczoraj czytałeś i się na niego zgadzałeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 A co powiesz na: "Szukajka nie gryzie, a myślenie nie boli." :P Nie ma sprawy, zamiast mnie powinien zrobić to jakiś moderator. Nie badz taki madry, Benito: Niedozwolone jest umieszczanie postów o treści "Było!", "Szukaj!" bez podania pytającemu dokładniejszych wskazówek (np. linka do tematu, w którym dane zagadnienie było omawiane, lub haseł pomocnych przy korzystaniu z wyszukiwarki forum/internetowej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Zasilacz jest b.cichy - wentylator kreci sie w trybie iddle z predkoscia 922obr/min, a pod obciazeniem ok 940obr. Napięcia w trybie IDLE 12V : 12.10 5V = 5,11 ; LOAD 12V = 12,03 5V = 5,15. Jutro pobawie sie wiecej to ewentualnie cos dopisze. Jak narazie jestem bardzo zadowolony, napiecia idealne i cisza :) (W zenfiscie polecaja inne zasilacze i "nadaja" na enermaxa bo maja na nim b. mala marze. Wiec wszystkie plotki o padaniu jak muchy wsadzcie pomiedzy bajki !!) Bardzo cieszę się, że masz dostęp do naszego programu sprzedaży i wiesz na czym mamy b. mala marze a naczym mala. Jednak proszę cię o jedno. Nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia. Jeżeli w ciągu miesiąca pada nam kilkanaście zasilaczy to włącza mi się taka czerwona lampka i zabraniam handlowcom polecania tego modelu do czasu wyjaśnienia z producentem DLACZEGO tak się stało. Rozumiem, że ty nie zastanowiłbyś się w takiej sytuacji i nadal sprzedawał taki produkt w pełnej radości? tak? Nieważne. Sprawa jest wyjaśniona... jak zawsze do polski poszły "tańsze", poserwisówki i końcówki bez RoHS (podobnie jak z serią EG FM i FMA - Benito zna sprawę). Były też źle zabezpieczone podczas transportu. Po krótkim o[ciach!]lu, przyszła nowa partia. Jeżeli będą ok, liberty dostanie zielone światło. Niebawem teścik nawych liberty, huntkey, seasoniców, amacroxów, bequiet i tacensa. Edytowane 6 Października 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Bardzo cieszę się, że masz dostęp do naszego programu sprzedaży i wiesz na czym mamy b. mala marze a naczym mala. Jednak proszę cię o jedno. Nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia. Jeżeli w ciągu miesiąca pada nam kilkanaście zasilaczy to włącza mi się taka czerwona lampka i zabraniam handlowcom polecania tego modelu do czasu wyjaśnienia z producentem DLACZEGO tak się stało. Rozumiem, że ty nie zastanowiłbyś się w takiej sytuacji i nadal sprzedawał taki produkt w pełnej radości? tak? Nieważne. Sprawa jest wyjaśniona... jak zawsze do polski poszły "tańsze", poserwisówki i końcówki bez RoHS (podobnie jak z serią EG FM i FMA - Benito zna sprawę). Były też źle zabezpieczone podczas transportu. Po krótkim o[ciach!]lu, przyszła nowa partia. Jeżeli będą ok, liberty dostanie zielone światło. Niebawem teścik nawych liberty, huntkey, seasoniców, amacroxów, bequiet i tacensa. Informacja o malej marzy pochodzi od jednego z handlowcow. Wniosek o tym, ze korzystniejsze jest dla Was polecanie modelu rownie dobrego jakosciowo, ale dajacego wieksza marze wyciagnalem sam. (o padajacych Enermaxach nikt wczesniej nie slyszal dlatego wydalo mi sie to podejrzane). ps. Jak poznac zasilacze z spelniajace norme ROHS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Informacja o malej marzy pochodzi od jednego z handlowcow. Wniosek o tym, ze korzystniejsze jest dla Was polecanie modelu rownie dobrego jakosciowo, ale dajacego wieksza marze wyciagnalem sam. (o padajacych Enermaxach nikt wczesniej nie slyszal dlatego wydalo mi sie to podejrzane). ps. Jak poznac zasilacze z spelniajace norme ROHS ?? Do niedawna Enermaxy były ok. Wiadomo, że nie ma zbyt wiele zasilaczy z odczepianymi przewodami w tej cenie (ewentualnie TG430-U15). Enermax był tutaj naprawdę świetnym wyborem, co też zamieściłem w opisie na stronie. Mam nadzieję, że nowa paria będzie ok :-) Co do RoHS to mówi o tym napis RoHS na pudełku :-) Edytowane 6 Października 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Ja boleję tylko nad tym, że najtańszy dualengine Tagana nie ma odpinanych kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Ja boleję tylko nad tym, że najtańszy dualengine Tagana nie ma odpinanych kabli. Polityka Tagana :/ nie sprzedawałby się im wtedy U35 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Ciekawe czy istnieje w Polsce platforma testowa, która dobrze obciąży dualengine :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Do niedawna Enermaxy były ok. Wiadomo, że nie ma zbyt wiele zasilaczy z odczepianymi przewodami w tej cenie (ewentualnie TG430-U15). Enermax był tutaj naprawdę świetnym wyborem, co też zamieściłem w opisie na stronie. Mam nadzieję, że nowa paria będzie ok :-) Co do RoHS to mówi o tym napis RoHS na pudełku :-) :blink: ostanio kupilem u Was ten zasilacz - to co juz mam go pakowac i odsylac ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Wątpię żeby przestał działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Ciekawe czy istnieje w Polsce platforma testowa, która dobrze obciąży dualengine :D istnieje :-) zapraszam do nas... 2400W :blink: ostanio kupilem u Was ten zasilacz - to co juz mam go pakowac i odsylac ? :rolleyes: Jeżeli nie był martwy od początku to znaczy że będzie działał nadal. W tamej partii więszość była martwa przy podłączeniu. Edytowane 6 Października 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Może niedługo będzie mój i wiem jedno, platforma testowa Angeli, pomimo tego, że może sporo, jest dla niego niczym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 mysle ze nie tylko ty bedziesz go chcial kupic na tej aukcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Ciekawe czy istnieje w Polsce platforma testowa, która dobrze obciąży dualengine :Dpodobno pkp kupilo nowe lokomotywy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Jeżeli nie był martwy od początku to znaczy że będzie działał nadal. W tamej partii więszość była martwa przy podłączeniu.Ja też u was go kupiłem i jestem bardzo zadowolony chodzi od początku bezproblemowo myśle że mu tak zostanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 "poserwisówki i końcówki bez RoHS" to były tylko Enermax Liberty 400W czy też Enermax Liberty 500W ??? czy były lub są jakieś problemy z Enermax Liberty 500W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...