tripsta Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 nie znalazlem tematu wiec zalozylem nowy , w porownaniu do coh ta gra jest o wiele bardziej realistyczna i jest juz dostepna screeny - http://facesofwargame.uk.ubi.com/screenshots.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 http://games.tiscali.cz/search/index.asp?s...co=faces+of+war Można pooglądać inne obrazki albo pociągnąć demo sp lub mp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Dobra zagrałem. Miałem wszystko przygotowane, napisałem esej ale mi go wcięło :mur:. Więc napiszę krótko: realistyczna, z niezłą fizyką otoczenia, niskie (nawet bardzo) wymagania przy całkiem ładnej grafie, całkiem wciągająca, niezłe choć nie idealne AI (kompani mogliby się lepiej zachowywać), mało czytelny system zadań, momentami chaos. Polecam oblookać każdemu. Tylko 335MB za demko SP to naprawdę mało a otrzymujemy naprawdę sporo. Nara. Edytowane 12 Września 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 same RTSy na tego blaszaka, co za dno :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Nie wiem jak w tą grę można grać normalnie. Nie sposób nad wszystkim zapanować. Do tego to dziwne AI kumpli...Chyba lama ze mnie ale nawet pierwszej misji w demie nie mogę przejść. Tzn. Niby jest napis że "completed" ale do drugiej przejść nie można (a podobno w demie są dwie misje). Można się łatwo pogubić, za łatwo. Trzeba mieć na uwadze, że każdy żołnierz ma swój "plecak" z bronią i amunicją. I właśnie tu jest problem. Jak się skończy ammo to można po poległych zabierać sprzęt ale wtedy trzeba podejść konkretnym "chłopkiem" do trupa i sobie poprzekładać jego rzeczy czy amunicję...tylko że to się robi pod ostrzałem wroga!! Wiem że na wojnie łatwo nie było ale żebym sam każdemu po kolei musiał amunicję wymieniać? Nie wiem czy AI samo sięga do kieszeni umarłych jak się kończy ammo bo w walce to nie można się połapać gdzie kto jest i co się dzieje. Interfejs nie pomaga. Początkowo myślałem że to będzie niezła gierka ale jakoś nie przekonała mnie (irytuje momentami a nie sprawia "radochę"). Np. po ustalenie sobie grupy (standard: Ctrl + "liczba") po jakiejś "mini scence" w grze muszę to ustaiwiać od nowa :mur:. Ale może ktoś znajdzie w tym frajdę. Gra nie dla mnie niestety. Pozdro. EDIT: Mała poprawka. Ammo zebrane przez jednego z kolesi jest zaliczane dla wszystkich. Można więc jednym tylko kolesiem zbierać rzeczy a one i tak przechodzą na wszystkich (jak kto ma miejsce w "plecaku"). Jeżeli chcemy natomiast komuś dać konkretną broń no to tu już nie ma zmiłuj, trzaba konkretnym kolesiem to robić. Ogólnie może i ta gra nie jest zła (budynki ładnie się rozsypują) ale przynajmniej demko ma kilka uciążliwych bugów. Nadal nie mogę przejść do kolejnej misji pomimo że na końcu pierwszej mam napis completed. Klikam na continue i potem na completed i wracam do tej samej misji <_<. Zresztą w samej grze trudno się połapać o czym pisałem wcześniej. Albo np. inżynier który startuje z nami po pewnym momencie (po wysadzeniu radaru) nie moze być już "dokoptowany" do naszego oddziału. Innymi słowy, nie mogę zaznaczyć wszystkich bo inżynier się nie zaznacza (ale jemu samemu mogę wydawać rozkazy...bezsens). Napradę dziwne kwiatki się tu dzieją.... Edytowane 13 Września 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 czy ktoś grał już w pełną wersję? może kilka słów podsumowania? czy warto kupić? W końcu tylko 29 zł :) jak w starciu z Company of Heroes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) czy ktoś grał już w pełną wersję? może kilka słów podsumowania? czy warto kupić? W końcu tylko 29 zł :) jak w starciu z Company of Heroes? Nie grałem w Fulla ale jeżeli pewne nedoróbki które nękały demko zostały naprawione w Fullu to nawet gra może być ciekawa i może się podobać. W końcu to taki kolejny Soldiers: Ludzie Honoru (co zobowiązuje). Nie grałem w CoH ale FoW chodzi lepiej (przynajmniej tak wywnioskowałem czytając topic o CoH i grając w demko FoW u siebie, aż byłem zaskoczony jak to śmiga - ale trzeba zaznaczyć że grafika jest bez jakiejś rewelacji ale sprawdza się). Jak ktoś grał w Soldiers i mu się podobało to ja nie widzę powodu dla którego FoW miałoby mu się nie podobać. Cena też zachęcająca. Mnie mimo wszystko nie przekonała (po damku doszedłem do wniosku że moje 30 zeta wykorzystam inaczej ;) ). Edytowane 30 Września 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Czy ktoś wie gdzie znajdę najnowszego patcha 1.04.1 do wersji PL. Z tego co widzę to Cenega chyba zlała temat, bo w necie już od pewnego czasu są patche do wszystkich wersji językowych oprócz naszej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...