Skocz do zawartości
FrIkO

Agp Na Pci-e

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Bardzo powaznie ostatnio mysle by przejsc na platforme 64-bitowa + PCI-E, ale oczywiste jest, ze trzeba zainwestowac w nowa karte graficzna.

Aktualnie siedze na bardzo dobrze podkrecajacym sie Leadteku GF6600 (@550/732) i wiem, ze zejdzie on za jakies ~300zl, to tyle wlasnie chcialbym wydac na nowa karte (ew. doplacic ale nieduzo). Na PCI jest na tyle ulatwiona sprawa, ze mamy duzy wydajniejsze karty po nizszej cenie niz na AGP, ale sam nie moge sie zdecydowac co dokladnie chcialbym kupic, wiec pytam sie was.

Po wstepnym poczytaniu troche forum itd widze, ze faworytem w tym przedziale cenowym jest 7300gt od galaxy:

http://allegro.pl/item127094569_galaxy_730..._1_4ns_o_c.html

Ale mysle rowniez nad takim cudakiem (ew. nad wersja 256megowa o 80zl drozsza):

http://www.gral.pl/preview/PowerColor/Rade...DVIPCI-E_32.php

Jak myslicie, ktora z tych kart jest wydajniesza i czy sa warte swojej ceny (zalezy mi na jak najmniejszym doplaceniu). A moze jest jeszcze inna karta, ktora byscie polecili ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał Radka X1300XT, zobacz na PClab, jaki jest fajny.

Fajny to on może jest, ale chłodzenia już nie ma takiego fajnego ;) [nie wieje na pamięci, które dodatkowo są przysłonięte radiatorem...] I jak coś to X1300XT o/c edition czyli DDR3 ;]

A co do tematu to 73GT będzie wydajniejsza i jest imo lepszym rozwiązaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi