Sid Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam! Tyle tutaj postów o tanich drukarkach. I mnie czeka taki zakup. Drukarka będzie mi potrzebna głównie do szkoły, czyli tekst będzie przeważał. Na starym Canonie S200x drukowałem kilka lat, w tym 11 książek... I coś już głowica pada... A głowica kosztowałaby tyle co nowa drukarka więc czeka mnie wybór. Jednak waham się co do wyboru. Drukarki takie jak hp mają głowicę zintegrowaną. Po n-tym napełnieniu i wydrukowaniu k tysiecy kartek pada... Wtedy kupuje tusz i nie ma problemu.... Dotąd byłem przeciwnikiem(koszt eksploatacji wyższy gdy kupujemy nowe tusze). Ale z kolei jak zajade głowicę, która jest osobno to drukarka na śmietnik raczej, bo nie opłaca się kupować nowej głowicy... Po przeglądnięciu forum znalazłem kandydata - Canona PIXMĘ... Ale w atramentówkach zasychają głowice... Więc jest jeszcze alternatywa - drukarka laserowa. Do 300zł kupiłbym chyba jakąś cz-b. laserówke... A jak tam jest z kosztami eksploatacji? Bo jak już używam drukarki to ostro i na całego ;] Czy też może brać tą PIXMĘ bo najlepszym wyborem jest i nie ma co sobie [gluteusa maksimusa] zawracać innymi? Chyba że polecicie inne firmy - jestem otwarty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Jeśli drukujesz (bardzo) dużo czarnego to laserówka będzie najlepszym wyborem, atramentówki natomiast drukują wolniej, ale ładniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Atramentówki ładniej drukują??? Chyba coś ci się pomerdało :lol: Wydruki z mojego epsona c1100 są o niebo lepsze od wydruków z wszystkich atramentówek jakie widziałem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Jezeli druk tylko tekstu to jakas laserowka - bradoz tania w utrzymaniu i ma najlepsza jakosc druku. Jezeli kolor, to bezkonkurencyjne sa atramentowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Podczepie się pod temat, gdyż moj problem jest właściwie identyczny jak Sida;] . Otóż - głowica w moim S200 zaschła (co prawda nie uzywałem drukarki z 4 miechy, ale i tak uwazam, ze to shit:>) i w serwisie powiedzieli, ze mogą ją wymienić za 200 zł :lol: . Wyśmiałem ich i zacząłem rozgladać sie za nową drukareczką - liczę, że pomożecie mi w wyborze ;) . Oto najważniejsze kryteria, jakie drukarka musi spełniac: 1) Cena do 300 zł (nie bede drukował duzo, wiec nie potrzebuje jakiegos super sprzetu, poza tym w domu mam jeszcze dwa kompy oprocz mojego i przy kazdym jest drukarka:> - dlatego nie piszcie postów w stylu: "dorzuć jeszcze stowe i kup to"). 2) Niezawodność - po prostu nienawidzie, jak sprzet sie psuje (zazwyczaj dzieje sie to w najmniej odpowiednim momencie). 3) Niezawodność x 2 ;) - w związku z tym (patrz. moje doswiadczenia z Canonem) w gre wchodzą raczej tylko głowice zintegrowane z tuszem. 4) Szybkość wydruku - będe drukował głownie tekst i inne czarno-biale materiały, ale strony w kolorze równiez powinny byc wypluwane mozliwie szybko. 5) Jakość wydruku - nie chodzi mi tutaj o jakosc foto, tylko zeby kolorowe wykresy i takie tam ładnie wychodziły ;) 6) Koszty eksploatacji - im mniejsze, tym lepsze ;) 7) Wymiary - musi sie zmiescic na parapecie, ktory od zawsze pełni u mnie funkcje półki na drukarke ;) - głębia ok. 25 cm (oczywiście podajnik papieru moze wystawac) - Canon S200 mieścił sie idalnie;] Jakie marki polecacie? Z gory dzieki za rady :) Edytowane 18 Października 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...