hugos82 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 sledze wszystkie testy plyt pod c2d, a w chwili obecnej jest ich troche... chce kupic mobo pod core2 duo 6300 do 670 zł. moje dwa typy to asus p5b dlx asus p5w64 ws professional sa na dwoch roznych chipsetach 965 i 975. oczywiscie plyta musi pozwalac na dobre OC. do mobo ma wejsc równiez 2x1gb ddr2 GOODRAM PRO 800 zaden test plyty nie potrafi przyniesc mi jednosnacznej odpowiedzi ktora wybrac, dlatego zwracam sie do Was, a szczegolnie do Yotomeczka. prosze o podpowiedz, bo wybor jest ciezki :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Yotomeczek ma BadAxe i chyba dopiero na AW9D-Max się przesiadzie ja jeszcze poczekam bo szukam czegoś co zrobi 7x500-533 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 sledze wszystkie testy plyt pod c2d, a w chwili obecnej jest ich troche... chce kupic mobo pod core2 duo 6300 do 670 zł. moje dwa typy to asus p5b dlx asus p5w64 ws professional sa na dwoch roznych chipsetach 965 i 975. oczywiscie plyta musi pozwalac na dobre OC. do mobo ma wejsc równiez 2x1gb ddr2 GOODRAM PRO 800 zaden test plyty nie potrafi przyniesc mi jednosnacznej odpowiedzi ktora wybrac, dlatego zwracam sie do Was, a szczegolnie do Yotomeczka. prosze o podpowiedz, bo wybor jest ciezki :mur: OC prawdopodobnie będzie lepsze w przypadku p5b dlx, jeśli na tym najbardziej Ci zależy. Natomiast z tymi cenami p5w64 jest trochę pokrętnie, bo nie wiadomo, czy to 630zł jest tylko dla podpuchy, a w praktyce płyta niedostępna, czy jest to po prostu pomyłka w tych dwóch sklepach (o których obaj myślimy zapewne). Zwłaszcza, że w pozostałych sklepach ceny za nią oscylują raczej w okolicach 1000zł. Trzeba czekać, może się wyjaśni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 w hurtowni tez raczej kosztuje ok ~650pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos82 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 w hurtowni tez raczej kosztuje ok ~650pln. no dobra, ale zaluzmy ze mam do wyboru te dwie plyty. ktora byscie polecili i dlaczego ? chce wybrac lepsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 jutro ma przyjechac ten asus WS i moze w weekend cos sie podziala choc nie chce obiecywac. na hexusie wypadla calkiem calkiem, napisali, ze wydajnosc taka jak bad axe wiec jest dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Niemiec sprawdz jak wygląda sprawa z FSB i E6300 :D czy zrobi 500 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 ja akurat nie bede jej meczyl tylko znajomy, ale sie zobaczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 tylko koniecznie na E6300/6400 bo z innymi i obniżaniem mnożnika może nie być za ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos82 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) @ niemiec jakbys mógł porównac te dwie plyty i dac w miare jednoznaczna odpowiedz ktora kepsza, byloby super. jest jeszcze jedno mobo, w miare interesujace ASUS P5B-E cena w normie ok 620 zł ale takze nie wiem co sie po niej mozna spodziewac, testów jak na lekarstwo... :huh: NAJCHETNIEJ KUPIłBYM TEGO BIOSTARA DELUXE, ALE ICH KURCZE W POLSCE NIE MA !!!!! moze ktos wie gdzie go kupic, albo kiedy sie wreszcie pojawi Edytowane 14 Września 2006 przez hugos82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 No niestety nie ma, też na nią czekałem (jak zapewne spora grupa osób tutaj). Rozesłałem nawet kilka dni temu maile do wielu co bardziej popularnych sklepów interetowych z pytaniem o dostępność (kiedy i za ile), ale odpowiedź wszędzie ta sama - nie ma i nie będzie albo nie wiadomo kiedy będzie. EDIT U mnie decyzja zapadła => patrz sig :wink:. Kurier już jedzie, zobaczymy, co to za badziew będzie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZCZEp Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Jesli chodzi o P5W64 WS pro w trojmiescie to sprawa ma sie tak: Gral juz podniosl cene plyty do 1040zl w Esc.pl plyta jest po 649zl ale nie maja jej na stanie a liczba oczekujacych niesamowicie dluga :P Na szczescie mnie sie udalo i juz ja mam :) Bardzo ladnie sie prezentuje szczegolnie z Scythe Infinity na pokladzie. Jak sie przyzwyczaje do Intelowej platformy i troche pokrece to sie postaram pochwalic wynikami - ale to troche pozniej bo sesja in progress :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Niemiec sprawdz jak wygląda sprawa z FSB i E6300 :D czy zrobi 500 :) na XS koles zrobil bez modow zadnych i z e6300 : 472x7 jesli dobrze pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...