Bartolomius Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Takie "bajeranckie" słońce było już w Serious Sam: The Second Encounter, wydanej chyba sześć lat temu... co to zmienia, FC2 to kupa. Na szczęście odsprzedałem bez większej straty :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 czy aby przejsc do drugiego epizodu nalezy wykonywac tylko zadanka od szefow 2 gangow czy wszystkie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 najlepiej tylko glowne, te z miasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Pozostaje ruszyć d^&* i zrobić nowe mapy - po co jest edytor? A tak na serio: środowisko moderskie zapewne już pracuje nad stworzeniem ciekawych modów. Trzeba tylko poczekać i wypatrywać niusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 http://img357.imageshack.us/my.php?image=farrr2zf4.jpg <-- dostałem od kumpla screen'a.....tak ma wyglądać grafika w FC2!!?? Mówi że wszystko na ultrę ustawił, ale albo coś kręci, albo już sam nie wiem.....toż pierwsza część ma ładniejszą grafikę niż to co tu na screen'ie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Cofnij się parę stron do tyłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Tak to ta gra wygląda u mnie. Medium/low 1024x768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) szybka piłka czy u Was na Viscie 64bit , obojętnie na jakich sterach (Nvidia) gra zacina się i szarpie ?? na XP i 8800GTS zaiwania jak ta lala Edytowane 28 Października 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Żadnych problemów nie stwierdzono - 8800gts, stery najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Kilka szybkich testów: XP64-V.HIGH,1440/900,AAx2,HDR+BLOOM ->38fps w benchu VISTA64 - Te same ustwienia, Dx9 -> 43fps, Dx10 48fps. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 szybka piłka czy u Was na Viscie 64bit , obojętnie na jakich sterach (Nvidia) gra zacina się i szarpie ?? na XP i 8800GTS zaiwania jak ta lala Na najnowszych sterach wszystko jest w jak najlepszym porządku, mam viste 64 bit, ale mam 8800 GT. W pracy mam XP i 8600 GTS i bez nowych sterów była tragedia, z nowymi całkiem przyjemnie to chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Zrobiłem tak na szybko mapę. Niestety nie mogę ustawić tak aby gra się rozpoczynała od początku mapy tylko od środka dlatego należy się tam przenieść ręcznie w edytorze. Gra rozpoczyna się na ścieżce na skraju mapy koło torów kolejowych. Trzeba iść ścieżką i podziwiać widoki :) Plik ten ściągamy i odpalamy w edytrorze: http://www.sendspace.com/file/mt31cr Edytowane 28 Października 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Doszedlktos do momentu gdzie bierzemy teczke z diamentami a pozniej koles nas butuje i ladujemy w celi?niby trzeba z niej uciec ale nic nie moge zrobic tzn. ani podkosczyc/uzyc czegokolwiek.trzeba czekac az ktos przyjdzie czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 adrian1024 Słyszałeś może o Spoilerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Tabletek nigdy nie braknie a ataki nie zdarzają się w gorących momentach.Ale bzdura. Tak to jest jak człowiek jedzie po grze dobrze jej nie znając [; krytyk od siedmiu boleści [; http://img357.imageshack.us/my.php?image=farrr2zf4.jpg <-- dostałem od kumpla screen'a.....tak ma wyglądać grafika w FC2!!?? Mówi że wszystko na ultrę ustawił, ale albo coś kręci, albo już sam nie wiem.....toż pierwsza część ma ładniejszą grafikę niż to co tu na screen'ie :D mhm, z pewnością: Chyba czas sobie odswiezyć pewne tytuły zamiast pleść ;) Edytowane 29 Października 2008 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 apo5 dokladnie jak piszesz ;) Przyczepianie sie do grafy w fc2 to imo przegiecie. Gra to kupa ale pod wzgledem grafiki jest bardzo dobra. No ale w przekonaniu niektorych jak cos graficznie nie przebije crysisa to jest niczym z poprzedniej epoki, przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 chyba ludziom przeszkadza to, ze jest jednolita tonacja kolorow. brak zieleni i kontrastow. jednak to mozna zwalic na rejon w jakim toczy sie gra. aczkolwiek w meijscach o duzej wilgotnosci nadal jest blado :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Mi przeszkadzaja (a wlasciwie przeszkadzaly, bo juz nie gram) zbyt jasne noce i plastikowy poranek. Oswietlenie nad ranem jest kompletnie do bani, sztuczne i plastikowe, slonce w calosci widoczne nad horyzontem a wszystko wyglada jakbysmy patrzyli przez zaciemniona szybke do spawania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) @KaszaWspraju Tabletek nigdy nie braknie a ataki nie zdarzają się w gorących momentach. @apo5 Ale bzdura. Tak to jest jak człowiek jedzie po grze dobrze jej nie znając [; krytyk od siedmiu boleści [; Tabletek nie braknie. Jest jeden przypadek gdzie bierzesz ostatnia. Występuje on tylko po zaakceptowaniu questa od podziemia. Nawet wtedy jak odpuścisz sobie dokończenia tego zadania zapewne dotrwasz do następnego aktu gry na ostatniej dawce. W pozostałych przypadkach biegasz po mapie , robisz zadania i łykasz pigułki. Nawet po wyczerpaniu misji możesz sobie chodzić tydzień, czasu gry, a lekarstwa masz pod dostatkiem. Jeśli uda Ci się zejść w tej grze z powodu marali(braku tabletek) daj znać. Edit Zrobiłem mały eksperyment i nie wziąłem medykamentu, atak ustał i mogłem swobodnie (ok 5 min. dłużej nie sprawdzałem) grac dalej z aktywną ikonką fiolki. Edytowane 29 Października 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 1024x768 medium/low odpowiednio : grafika/Fizyka A po zmianie Procka ( z sempa 2.0GHZ na Athlona X2 2.7GHZ ) 1024x768 Medium/High, odpowiednio grafika/Fizyka Gra mi się tak szybko nie znudzi, na razie zamiast zadań, zwiedzam teren i zbieram diamenciki :D 1.) Jaka jest waszym zdaniem najlepsza broń podstawowa ? ( karabin itp, nie pistolet ) ? 2.) Czy tutaj bronie się jakoś konserwuje ? Naprawia ? Bo kupiłem snajperkę i podczas strzelania się zacięła i wybuchła ... szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 jak kupiles bron i sie rozleciala. to ten sam model masz w budynku obok handlarza bronia. broni sie nie konserwuje ani nie naprawia. a szkoda. najlepiej miec snajperke i jako bron scpecjalna cos ciezkiego jak RPK :) za kalacha strzela sie **ujowo. i z wiekszosci broni jaka posiadaja bambusy. silent mp5 jest fajniutka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Dzięki, rzeczywiście jest :D. Fajna sprawa z tym zacinaniem broni ( celujesz w gościa 2 minuty ... celownik już na głowie ... wciskasz spust ... a tu pupa, zacięło się xD ) Takie coś jak rozłożenie, przeczyszczenie broni by się przydało. Znalazłem dziwną broń, chyba M4 z celownikiem laserowym, celuje się przez taką kropkę zieloną. Na razie z tego korzystam i powiem, że fajnie się strzela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Takie coś jak rozłożenie, przeczyszczenie broni by się przydało. LOL x2. Tworcy nawet nie potrafia oddac realiow mechaniki broni a ty piszesz o jej rozkaldaniu. Pewnie bylyby w niej klocki Lego. A wystarczylo zatrudnic 1 (slownie: jedna) osobe ds. broni - chociazby zolnierza, niekoniecznie eksperta. Przeciez dzisiaj produkcja gry kosztuje kilka milionow baksow. Czy konsultant jest az tak drogi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Warto instalować Viste i grać w DX10? Czy pozostać przy XPku i DX9? Dużo strace? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 nie warto. nie stracisz nic poza czasem na ta gre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Warto. Jak już pisałem wcześniej, to u mnie różnica między dx9 na xp64 a dx10 na vista64 to 10fps średnio, a ~7fps minimum, co przy spadkach do 29 na xp było czasem zauważalne. Teraz na viście tego "problemu" nie ma... ...zawsze też można się nacieszyć promyczkami, jak ktoś lubi ;) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Tworcy nawet nie potrafia oddac realiow mechaniki broni a ty piszesz o jej rozkaldaniu Pisałem, że mogłoby być, nawet takie jak te realia mechaniki broni xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Gra jest zajefajnie długa, gram juz czwarty dzien (po 3,4 godziny dziennie wieczorkiem). Jeszcze sobie na easy ustawiłem bo granie na hardcorze to było podchodzenie po pare razy do jednej misji - i mam dopiero 27% gry. Wreszcie coś w co mozna dłużej pograć, za to duży plus. Może i niektóre misje są monotematyczne ale mimo wszystko ta gra coś w sobie ma co nie pozwala odejść od niej :) Co do malarii, sprawdze czy można zejść z powodu nie brania tabletek aczkolwiek wydaje mi się, że to nie kwestia ZEJŚCIA tylko najprawdopodobniej tak jak na początku gry. Upadamy na ziemie po czym budzimy się w chatce (buddy nas ratuje). To ma być raczej przeszkadzacz w grze niż śmiertelne ryzyko, choroba naszego bohatera jest częścią scenariusza. Mój wcześniejszy post głównie tyczył się tego, że przy ostrej jadce również zdarzają się ataki co nie jest fajne (szczególnie na wysokim poziomie trudnosci gdy jesteśmy otoczeni) bo na 98% zginiemy ( na easy problem "nie przeżycia" ostrzału nie wchodzi raczej w gre :) ) O tym że ataki występują również podczas jadki można się przekonać podczas pierwszych 3 godzin gry a nie 15stu minut ;) Rzut okiem na grafikę i na allegro bo przykładowo słońce wygląda jak w Serious samie sprzed 6lat (sic!) albo trawa którą widać po horyzont kręci się razem z graczem :rolleyes: Edytowane 30 Października 2008 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 mi gra zwiesza sie z blu screenem w momencie jak tylko wezme apteczki !!! hyh mial ktos cos takiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 mi gra zwiesza sie z blu screenem w momencie jak tylko wezme apteczki !!!Może grasz na hardcore i tam nie można używać apteczek ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...