MaciekCi Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 :angry: Witam Mam problem -> ciągle resetuje mi się komp :/ Szlag mnie już trafia. Oczywiście zasilacz sprawdzony , Audio i (obecnie) modem wyjmowany , cd romy odpinane , ramy podmieniane no i [ciach] z tego. :/ Ciągle się resetuje ... Nie podmieniałem tylko -Grafiki (6800GT) -Mobo (Abit IC7-G) -Proca (P4 Northwood 3.0) Bo szczerze nie mam części zamiennych. Obleciałęm już wszystkie serwisy w Ostrowi (Chieftec +WC = 17kg więc lekko nie było) i niestety nikt nie wie oco chodzi :/ ehh te polskie serwisy... Oczywiście podmieniałem sterowniki ... Nic. Muszę dodać że już tak mi się robiło wcześniej jednak myślałem że to kwestia padającego dysku , więc wymieniłem dysk - wiadomo nowy system i... dalej to samo :| . Ba, nawet większe jaja - ostatnio myślę " kurde zrobię jeszcze raz reinstal" i wiecie co ? Podczas instalacji Windy restartował mi się. :/ Ogólnie platformę mam od Sierpnia 2004 a restarty zaczeły się pojawiać gdzieś w Kwietniu-Maju 2006. Tak nagle z siebie. Wiem, że ten Abicik ma skłonności do padania a więc stawiam na niego... Więc albo zmienię płytę albo całego kompa ... i już nawet robię przymiarki bo poprostu nie mam siły już do tego kompa... Aha , no i dodam że myślałem , że to przez @ więc od dłuższego czasu pracuje na standardzie i ... też restarty :/ Jakieś pomysły ? Reszta konfigu : P4 Northwood 3.0 (był @ 3.8) WC Gainward 6800GT (400/1100 a był @ 450/1300) WC Abit IC7-G z radiatorami na mosfetach i Thermalrightu na chipsecie 2x512 Hynix D43 Antec TruePower 480W Seagate 200GB SB Audigy 2 Ehh :/ szlag mnie trafia jak komp restartuje się co ~ 3 minuty, chociaż czasem bije rekordy i potrafi wytrzymać nawet 40 minut <rotfl>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 MaciekCi a nie latwiej bylo przetestowac na innej mobo skoro byles w tylu serwisach. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 1. Odkręć wszystko. 2. Sprawdź temperatury. 3. Przeczyść wszystko z kurzu. 4. Reset ustawień bios. 5. Pooglądaj płytę - na 90% to jej wina. Jeśli nie znajdziesz winnego, podepnij wszystko do innej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 1. Odkręć wszystko. 2. Sprawdź temperatury. 3. Przeczyść wszystko z kurzu. 4. Reset ustawień bios. 5. Pooglądaj płytę - na 90% to jej wina. Jeśli nie znajdziesz winnego, podepnij wszystko do innej płyty. wszystkie 5 kroków dawno zrobiłem i to nie raz czy dwa razy ale po kilka :) A co do podmiany płyty w serwisie ... największe jaja że oni takich płyt na stanie nie mają ... żałosne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Tzn. nie mają tego modelu, czy w ogóle nie mają płyt na Northwood? Tylko zmiana płyty/procka da Ci pewność. Chociaż grafika też nie jest wykluczona z podejrzeń. Może to taka drobna sugestia "sił wyższych", aby przejść na platformę AMD...? :mrgreen: BTW: Próbowałeś ściągnąć WC i działać na wiatrakach+radiatorach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 sprawdziłeś czy kondensatorki na płycie nie mają wybrzuszeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Eeeee... Z grafiką aż taki problem jest? Pożyczyć/zamienić się od jakiegoś kumpla na wieczór i pomęczyć 3dmarkiem... Ew. kupić szrota za kilka zeta na allegro. Zawsze się przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 1. Nie mają płyty na ten Socket a sprowadzać im się nie opłaca :( 2. Kondensatory oczywiście, że sprawdzone :) 3. Jutro podepnę 4Ti kumpla i się zobaczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 a ja bym obstawial ramy, juz sam mialem podobne problemy ze starym kompem sprawdz moze ramce od kumpla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 a ja bym obstawial ramy, juz sam mialem podobne problemy ze starym kompem sprawdz moze ramce od kumpla. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. ;) :angry: Witam Mam problem -> ciągle resetuje mi się komp :/ Szlag mnie już trafia. Oczywiście zasilacz sprawdzony , Audio i (obecnie) modem wyjmowany , cd romy odpinane , ramy podmieniane no i [ciach] z tego. :/ Ciągle się resetuje ... Nie podmieniałem tylko [...] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Miałem to samo. Komputer resetował się kiedy chciał (też na PGA 478). Nie ważne było czy obciążony graniem czy tylko otwierałem jakiś folder. Winna była płyta. Twierdze tak na podstawie tego, że inne elementy sprzedałem i działają u nowych właścicieli bezproblemowo. Edytowane 25 Września 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 U mnie tez ostatnio jakies restarty sa :(. Obstawiem jednak u siebie na zasilator aczkolwiek pewnosci nie mam , po zmianie procesora tak mi sie zaczelo robic . Moze juz takiego oc nie wytrzymuje cholera wie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Yep , płyta. :] Jednak nie będę szukać pod 478 ... Nowa bajka : Core 2 Duo 2.13Ghz Asus P5N32-SLi Deluxe nForce4 Gainward 7900GTX x2 (SLi) :) 2x1GB Corsair DDR 2 któreś ;P :] No to by było na tyle w tym temacie. Dzięki wszystkim za odzew. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...