Jordi23 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 kurcze kupilem pare dni temu w komputroniku ATI 9500 Pro za 1099zl dostalem karte pare kabli jedna plytke instalacyjna zadnego pudelka ale najlepsze jest to ze karta ma pamieci INFINEONY 3.0 ns !!!!!!!!! nie wiem dlaczego sprawdzilem wszystkie dotepne recenzje i testy na wielu stronach i nigdzie nie ma takiej wszystki maja albo samsungi 3.2ns albo hynixy 3.6ns hmmm z tego wynika ze moja karta powinna sie dobrze krecic a tak nie jest bo tylko na 320Mhz , rdzen juz dobrze bo na 350MHz CO O TYM SADZICIE -> moze radiatorki zalozyc???? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 no to powinienes sie cieszyc , odblokuj oc w biosie i zapodaj wyniki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 , odblokuj oc w biosie i zapodaj wyniki :Djuz odblokowalem sciagnalem bios specjalny do tego i chodzi jak nizej (350/620) w 3dmarku mam ok 11000 zrobie tescik i umieszcze na stronie madoniona to dam linka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 oto moj dokladny wynik wydaje mi sie ze troche slabo ale to zapewne przez ta plyte ECS wrrrrrrrr ( juz niedlugo sprawie sobie epoxa na nforcie2 :)) to wtedy zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Czyżby kompuronik miał w swojej ofercie najlepszego radeodna 9500 pro ?! Interesujące :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 320 dla memorek to 640DDR a nie 620 :!: ,a jak ci sie kostki kreca z 275 na 320 to raczej niemozna powiedziec ze kreca sie zle :P ,a to jeshcze bez zadnych modow itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 taki niski wynik to raczej nie wina ecs-a. Zobacz jakiego masz procka. Athlon 1600 mhz to troche malo jak na taka karte graficzna. Do tego powinienes miec z 2200 mhz albo i nawet 2400 mhz athlona. Wtedy bys mogl z 13-14 k w 3dmarku 2001 pyknac. Plyta oczywiscie tez moze to powodowac (zalezy jaki czipset , jakie masz pamieci itp). powiem tyle, ja na gf3 ti 200 mam prawie 10 k wiec ty powinienes miec 13k na luzaku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 patrzylem na twojego 3dmarka i szczerze mowiac myslalem ze 9500pro troche lepiej sobie radzi? ps a dopiero teraz doczytalem reszte sorry ;) no lepiej wymien na nforca bo karta ci sie marnuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 "]320 dla memorek to 640DDR a nie 620 :!: ,a jak ci sie kostki kreca z 275 na 320 to raczej niemozna powiedziec ze kreca sie zle :P ,a to jeshcze bez zadnych modow itp. ma racje jakis blad w obliczenaich ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 powinienem miec jutro herculesa 9500pro tez z pamiatkami 3.0 ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubcio Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 powinienem miec jutro herculesa 9500pro tez z pamiatkami 3.0 ns Hercules Ruuullllez ! ! ! ten koloR no i Radek 9500 PRO 128MB :D to jest dopiero moC piekielna :D jak zrobie marka to dam wyniki i temat "Kto Da JeszczE WieceJ" :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Infineon fajane pamieci mialem na R 8500 BBA typ BGa i krecily sie super :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 , odblokuj oc w biosie i zapodaj wyniki :Djuz odblokowalem sciagnalem bios specjalny do tego i chodzi jak nizej (350/620) w 3dmarku mam ok 11000 zrobie tescik i umieszcze na stronie madoniona to dam linka A mógłbyś zapodać linka do tego bios'u??? BTW Moim zdaniem wynik masz beznadziejny. Ja na AHP 2400+ mam 12400 na niepodkręconej karcie. Różnica między prockami to jakieś 600-800 pkt. ale skoro masz w sumie dość dobrze podkręconą kartę to powinieneś mieć koło 13k. Coś jest nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ten wynik wcale nie jest zly. A roznica procesorow wynosi sporo. Jak wejdziecie na jakakolwiek strone z testami Radeonow to zobaczycie ze roznica miedzy Ti4200 a R9500Pro w 3dmarku jest niewielka i obie oscyluja w granicach 11000 na sprzetach klasy Pentium 4 2.4Ghz wiec twoj wynik na AXP 2000+ jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ja jednak będę się upierał, że wynik jest za słaby. Na AXP 2400+ miałem 12400. Po podkręceniu na AXP2600+ miałem 12700 czyli tylko 300 pkt. różnicy. Tak jak mówiłem wcześniej różnica między 2400 a 2000 powinna wynosić około 800 pkt. A on ma przecież sporo podkręconą kartę!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Hmmm a może AGP x8 robi taką różnicę ??? Choć na pewno nie tak dużą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 dobry ma w sumie wynik ecs mu troche zaniza na bank proc nei za mocny a Krootki zobacz jaka ty masz płyte i ile ramu a ile on to tez swoje robi ..jak nei wiezysz to zostaw sobei 256 i zrob test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 , odblokuj oc w biosie i zapodaj wyniki :Djuz odblokowalem sciagnalem bios specjalny do tego i chodzi jak nizej (350/620) w 3dmarku mam ok 11000 zrobie tescik i umieszcze na stronie madoniona to dam linka A mógłbyś zapodać linka do tego bios'u??? BTW Moim zdaniem wynik masz beznadziejny. Ja na AHP 2400+ mam 12400 na niepodkręconej karcie. Różnica między prockami to jakieś 600-800 pkt. ale skoro masz w sumie dość dobrze podkręconą kartę to powinieneś mieć koło 13k. Coś jest nie tak. Wcale nie ma beznadziejnego wyniku, nie pisz głupot że proc daj max 800 pkt, bo on ma proca 1466 a ty 2-2,2 GHz czyli ponad 50% szybszego, po drugie on robi testy na default magistrali czyli 133 a ty tak na oko napewno ze 180 MHz a to już daje duży przyrost wydajaności, kolejna sprawa to timingi pamięci, co na tym ecs'ie można ustawić ?? nic a ty sobie pamiątki padciągniesz i znowu kilkaset marków w góre. Wszystko sietak nazbiera po trochę i poźniej jest u ciebie 3000 więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 , odblokuj oc w biosie i zapodaj wyniki :Djuz odblokowalem sciagnalem bios specjalny do tego i chodzi jak nizej (350/620) w 3dmarku mam ok 11000 zrobie tescik i umieszcze na stronie madoniona to dam linka A mógłbyś zapodać linka do tego bios'u??? BTW Moim zdaniem wynik masz beznadziejny. Ja na AHP 2400+ mam 12400 na niepodkręconej karcie. Różnica między prockami to jakieś 600-800 pkt. ale skoro masz w sumie dość dobrze podkręconą kartę to powinieneś mieć koło 13k. Coś jest nie tak. Wcale nie ma beznadziejnego wyniku, nie pisz głupot że proc daj max 800 pkt, bo on ma proca 1466 a ty 2-2,2 GHz czyli ponad 50% szybszego, po drugie on robi testy na default magistrali czyli 133 a ty tak na oko napewno ze 180 MHz a to już daje duży przyrost wydajaności, kolejna sprawa to timingi pamięci, co na tym ecs'ie można ustawić ?? nic a ty sobie pamiątki padciągniesz i znowu kilkaset marków w góre. Wszystko sietak nazbiera po trochę i poźniej jest u ciebie 3000 więcej. Ej ej ej - ja tam widzę 1672MHz a nie 1466. To "mała" różnica. Ale jak chcecie - wróce do domu, zostawie 256MB ramu, puszcze na 12,5x133 i zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Pusc ;] ,z jedna kostka na srednich timingach ;], 9500 jest dosc mocne i sie z procem skaluje w miare dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Sorki mój błąd ale ta karta naprawde lubi mocne i szybkie konfigi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 No i tak jak mówiłem. Wyciągnąłem kostkę 512MB, procka puściłem 12,5x133, pamięci Normal (czy tam Optimal) i zapodałem 3DMarka. Wynik 11100. Przypominam - na niepodkręconej karcie czyli 275/540 . Jordi23 ma 350/620 i niecałe 11k. Tak więc podtrzymuję swoje zdanie - wynik FATALNY i nie wiem dlaczego (ECS???)[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Nie wiem z jakiej karty się przesiadłeś, ale jeżeli z NV to czy robiłeś reinstal. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Nie wiem z jakiej karty się przesiadłeś, ale jeżeli z NV to czy robiłeś reinstal. Pozdr. Ale o co Ci chodzi ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Krootki z wyniku moglbys jeshcze z 500 wyciac bo on ma KT333 i to na ECSie, oraz cholera go wie jakie maja timingi memorki (byc moze najgorsze a nie ze srednie ;]).Tak czy siak ,zapewne reinstal by pomogl, byc moze nie ma VIA 4in1 najnowszych albo jakis inny feler.(brak fastwrite,sideband) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 przesiadłeś się z jakiejś Nividi?? jak tak to zrób reinstal windy. a jak nie to jush nie wiem no chyba że ECS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Heh, pewnie to przez tego ECS-a... A najlepsze jest to, że ja też kupiłem w Komputroniku, ale za 1049 i "zwykłego" Minta... Może faktycznie nie przeinstalował systemu, ale raczej prawie każdy to robi po zakupie nowej karty. Aha, czy mógłby ktoś w końcu zapodać linka do tego przerobionego BIOS-u??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Heh, pewnie to przez tego ECS-a... A najlepsze jest to, że ja też kupiłem w Komputroniku, ale za 1049 i "zwykłego" Minta... Może faktycznie nie przeinstalował systemu, ale raczej prawie każdy to robi po zakupie nowej karty. Aha, czy mógłby ktoś w końcu zapodać linka do tego przerobionego BIOS-u??? http://twojepc.pl/artykuly.php?id=radeon_9...00&strona=8 w texcie masz odnosnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 hej hej dzieki ludziska za wasze wypowiedzi : ) co do linka do BIOSU daj maiala to ci wysle 50kb zajmuje :0 bo kurcze nie pamietam skad go mialem , co do podkrecania karta kreci sie znakomicie na tych pamieciach 3.0 ns -- dzisiaj kupilem za 30zl zestawik termaltake radiatorow do grafik, musialem troche te radiatorki poprzecinac i pozakladalem na kosteczki i podkrecilem karte do 670MHz dla pamieci na 675 juz sa lekkie krzaki, co do wydajnosci to na 100 % zwalnia mi ECS widzialem juz u kogos na forum wynik ok 12000 - 13000 w 3dmarku na 9500Pro i podobnym procku ale na KT400 , jutro przesiadam sie na nforca2 wiec zrobie reinstalik calego systemu i od nowa tescik to wam powiem jak poszlo pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 hej hej dzieki ludziska za wasze wypowiedzi : ) co do linka do BIOSU daj maiala to ci wysle 50kb zajmuje :0 bo kurcze nie pamietam skad go mialem , co do podkrecania karta kreci sie znakomicie na tych pamieciach 3.0 ns -- dzisiaj kupilem za 30zl zestawik termaltake radiatorow do grafik, musialem troche te radiatorki poprzecinac i pozakladalem na kosteczki i podkrecilem karte do 670MHz dla pamieci na 675 juz sa lekkie krzaki, co do wydajnosci to na 100 % zwalnia mi ECS widzialem juz u kogos na forum wynik ok 12000 - 13000 w 3dmarku na 9500Pro i podobnym procku ale na KT400 , jutro przesiadam sie na nforca2 wiec zrobie reinstalik calego systemu i od nowa tescik to wam powiem jak poszlo pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...