Zajdzik Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Witam Pisze tu bo wydaje mi się że problem tkwi w windzie a nie zasilaczu. A więc dzisiaj po formacie zainnstalowałem na nowo XP potem wgrałem najnowszego AutoPatcher'a no i było wszystko pięknie aż postanowiłem wyłączyć kompa. No i zamknołem system, wyszedłem z pokoju, wracam po 2 h a tu patrze komp działa i pisze: "Można bezpiecznie wyłączyć komputer". Kurcze coś takiego było w tych starych kompach gdzie trzeba było ręcznie je wyłączać. teraz powinien się sam wyłączyć! Co trzeba zrobić by komp sam się wyłączał po tym jak zamkne system?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3si3 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 modem thompson ? działo się tak wcześniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 no właśnie to jest pierwszy raz jak coś takiego mi się stało. zrobiłem restarta i potem jeszcze raz wyłączyłem kompa (myślałem że może jakiś błąd) ale znowu to samo. Jest dokładnie tak jak na starych kompach gdzie trzeba było zasilanie ręcznie wyłączyć. I kurcze nie mam pojęcia jak się tego pozbyć a co gorsze nie wiem wogule co jest tego przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 http://support.microsoft.com/kb/810903/pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 no problem zlokalizowany. THX teraz tylko czy uda mi się go naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3si3 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 @Zajdzik czy do tego komputera jest podłączony modem thompson ( od jakiejś neostrady ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 @Zajdzik czy do tego komputera jest podłączony modem thompson ( od jakiejś neostrady ) ? nie. ja mam chello i modem arris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Problem Thompsonów jest trochę inny. Są modele, z którymi komputer sie nie chce włączyć, tzn. ładuje sie do pewnego momentu a potem następuje freez. Należy wyjąć modem z usb i komp dalej rusza. Nie słyszałem jeszcze o przypadku, żeby sie system przez modem nie chciał wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Nie słyszałem jeszcze o przypadku, żeby sie system przez modem nie chciał wyłączyć.znaczy się system się wyłącza ale komp się nie wyłącza, ale to nie jest wina modemu. wina janprawdopodobniej leży po stronie usługi : "Włącz obsługę Zaawansowanego zarządzania energią". ale czy tak jest okaże się jak kompa będe chciał wyłączyć. miałem tą usługe wyłączoną a z tego co teraz wiem ma być włączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Dokładnie tak. Pierwsza sprawa to ustawienia bios - ACPI i APM, druga to właśnie zaznaczenie "Włącz zaawansowane zarządzenie energią". Dziwne jednak, że masz to pod XP - takie motywy najczęściej były w 2000. XP domyślnie ma wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Dokładnie tak. Pierwsza sprawa to ustawienia bios - ACPI i APM, druga to właśnie zaznaczenie "Włącz zaawansowane zarządzenie energią". Dziwne jednak, że masz to pod XP - takie motywy najczęściej były w 2000. XP domyślnie ma wszystko ok.do tej pory tak miałem ale pewnikiem coś przy instalacji windowsa musiało się zwalić i dlatego miałem to wyłączone. najważniejsze że już wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...