xacti Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 no eh jeszcze niw eim ;) a jakie gry wspolpracuja ze sprzeglem? :] a poza tym na tej stronie pisze, ze jest to pod ps2 .. a mi chodzi o kompy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 no eh jeszcze niw eim ;) a jakie gry wspolpracuja ze sprzeglem? :] a poza tym na tej stronie pisze, ze jest to pod ps2 .. a mi chodzi o kompy ;) ta tez podlaczysz do pieca. a gry: gtr, gtr2, gtl, lfs i pewnie jeszcze pare innych tytulow, ktore udaja symulator jak chociazby toca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 aaha :) a krota z tych gier jest najbardziej realistyczna? ;) btw mam toce 2 ... zadziala? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Czy to jest na pewno temat na dyskusje o kierownicy? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Nie wiem czy była już mowa o grze MAFIA, gdzie model jazdy jest całkiem realistyczny, a mamy normalny ruch uliczny łącznie z policją przechodniami itp. Gra doskonale współpracuje z kierownicami z ff, jest też możliwość ustawienia analogowego sprzęgła. Wbrew pozorom autka z lat trzydziestych nie odbiegają znacznie osiągami od współczesnego parku maszynowego, szczególnie polskich ulic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 no bez jaj, Mafia? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) No nie bez jaj @Kucyk bo właśnie jak mnie naszło z symulatorem (chodzi o ruch uliczny, drogi za miastem i samo miasto) to pierwsze co pomyślałem to była właśnie Mafia. Ładna grafika, piękne i rozległe tereny za miastem, pełno samochodów, jazda autem dość powolna i przy tym realistyczna. Jeśli chodzi o symulację jazdy to na wysokim poziomie jak na takie gierki no i co najważniejsze REWELACYJNIE SIĘ JEŹDZI NA MOMO - co w innych grach typu NFS czy TOCA szkoda gadać. Więc Mafia jak najbardziej tak! Edytowane 30 Września 2006 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) no bez jaj, Mafia? :? Mafia swojego czasu była tak realistyczna jak symulatory z tamtej epoki :wink: Mateusz a co do tych samochodów to mocno przesadziłeś tamte samochody by polonez objeżdżał jak chciał :wink: Dla przykłądu http://www.autocluster.com/id47.htm Nie wspominając o osiągach takich jak przyśpieszenie, prowadzenie i hamowanie ;] Edytowane 30 Września 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Mafia swojego czasu była tak realistyczna jak symulatory z tamtej epoki :wink: Mateusz a co do tych samochodów to mocno przesadziłeś tamte samochody by polonez objeżdżał jak chciał :wink: Dla przykłądu http://www.autocluster.com/id47.htm Nie wspominając o osiągach takich jak przyśpieszenie, prowadzenie i hamowanie ;] Z drugiej strony taki kaszlak już by miał problemy z wszystkim w grze oprócz forda model T i A(z trudem) oraz ciężarówek :lol: No i zapomniałeś o bonusowych hotrodach, a te już mają osiągi całkiem przyzwoite :twisted2: Zresztą można dorwać moda do mafii podmieniającego samochody na współczesne, jak znajdę linka to zapodam. Edytowane 30 Września 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Takich modów do Mafi jest full. Samochody, jakie chcesz... BMW M5, Merola, Porschaki i inne. Edytowane 30 Września 2006 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Z drugiej strony taki kaszlak już by miał problemy z wszystkim w grze oprócz forda model T i A(z trudem) oraz ciężarówek :lol: No i zapomniałeś o bonusowych hotrodach, a te już mają osiągi całkiem przyzwoite :twisted2: Zresztą można dorwać moda do mafii podmieniającego samochody na współczesne, jak znajdę linka to zapodam. Ale z BMW to już raczej ich nie porównasz zwłaszcza jeśli chodzi o przyśpieszenie i prowadzenie się. Nawet co mocniejszy TD by sobie poradził z sportowymi samochodami z tamtej epoki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 no eh jeszcze niw eim ;) a jakie gry wspolpracuja ze sprzeglem? :] a poza tym na tej stronie pisze, ze jest to pod ps2 .. a mi chodzi o kompy ;) DFP np też jest do PS2 a dziala jeszcze lepiej z PC jak by ta kiera kosztował mniej niż 600zł to musiala by być u mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 a ja sie4 spytam gdzie mozna kupic cos takiego jak kieorwnica + pedaly + skrzynia biegow? :) zwykle sa tylko gaz i hamulec, a mi chodzi jeszcze o sprzeglo ;) no i czy gry by reagowaly na to, zeby rozsprzeglic samochod? :) Jak mozna rozsprzeglic samochod ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) DFP np też jest do PS2 a dziala jeszcze lepiej z PC jak by ta kiera kosztował mniej niż 600zł to musiala by być u mnie :D Gdzie Ty te ceny DFP widziałeś? Zobacz to: http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=2361 Chłopaki koniec z OFF TOPEM... nie do tego temat zakładałem. Edytowane 1 Października 2006 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Gdzie Ty te ceny DFP widziałeś? Zobacz to: http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=2361 Chłopaki koniec z OFF TOPEM... nie do tego temat zakładałem. chodził mi o G25 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRady Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 http://komplett.ie/k/ki.asp?sku=324740 oczywiście, że gry będą reagowały na sprzęgło np. rFactor, bo chyba nie myślisz o NFS Carbon :lol: lub np Richard Burns Rally (moim zdaniem najlepszy symulator zreszta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) A pozwoliłem sobie odgrzać temacik bo mam nockę zarwaną z TDU :) Tak tak... gra mnie wsiorbała na maxa. Zapuściłem sobie klimatyczną muzę (swoją) w sam raz do kułka w rękach i robiłem obchód w około Oahu. Z modelu jazdy, grałem na kierce MOMO, grafiki i mojej duuuużej wyobraźni wnioskuję, że TDU można uznać za gierkę która w tej, a na pewno już w następnej odsłonie zbliży się do mojego wymarzonego symulatoru jazdy samochodem, po świecie (po Polsce?) np. do Babci po konfitury :) Prosty odcinek drogi szybkiego ruchu, wiatr we włosach, po prawej piękne, tonące w promieniach słońca żyto i opalające się krowy, muzyczka dająca kopa jak... i paczka osiemdziesiąt na zegarze. A w dłoni to co wyżej... Aaaa już to czuje Next TD :) Edytowane 30 Stycznia 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Prosty odcinek drogi szybkiego ruchu, wiatr we włosach, po prawej piękne, tonące w promieniach słońca żyto i opalające się krowy, muzyczka dająca kopa jak... i paczka osiemdziesiąt na zegarze.A do kompletu: stado tirow na jednopasmowce, debile wyprzedzajacy na trzeciego, od czasu do czasu jakis PKS (patrz: stado tirow) albo dziadek w malczanie/poldolocie/fiacie 125p, dla ktorego 100km/h jest rekordem zyciowym przyprawiajacym o szybsze bicie serca :P Jako bonus: remont kluczowego odcinka/skrzyzowania - kilka kilometrow w tempie piechura. A tak BTW: kółka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 jakiś uniwerek japoński http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2005/0831/kyokai0714.mov Honda http://world.honda.com/motorcycle-technology/sim/ ==== symulator czołgu Steel Beasts Pro http://www.steelbeasts.com/ Price : $125 US ======= symulator 4x4 ? była taka gra jakieś 3 lata temu w CD Action nie pamiętam nazwy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Dobry temat :) Czy kiedyś powstaną takie symulatry? Hmm... sadzę że już powstają - ot choćby wspomniany TDU. A za 10 lat? Pozatym uważam,że każda "samochodówka" no prawie każda ;) uczy nieco techniki jazdy. Nawet NFS Carbon oferuje sporą dozę realizmu. Oczywiście przy wykorzystaniu kierownicy :D To że dodali obsługę sprzęgła pozytywnie mnie zaskoczyło. Do tej pory nie zetknąłem się z grą obsługująca sprzęgło. W gtr nie grałem ;) A na colinach i podobnych nauczyłem się "na żywo" np. zakręcać na ręcznym :D Edytowane 30 Stycznia 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 http://world.honda.com/MotorcycleAirbag/in...on/image/01.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 A pozwoliłem sobie odgrzać temacik bo mam nockę zarwaną z TDU :) Tak tak... [...]Aaaa już to czuje Next TD :) Ja też sobie jadąc powoli według przepisów po wysepce pomyślałem "Cholera czuje się jakbym jechał na prawdę" jednak brakuję mi jeszcze do pełni szczęścia lepszego przestrzegania zasad przez AI jak i gdzie są wycieraczki i migacze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dobry temat :) Czy kiedyś powstaną takie symulatry? Hmm... sadzę że już powstają - ot choćby wspomniany TDU. A za 10 lat? Nawet NFS Carbon oferuje sporą dozę realizmu. Oczywiście przy wykorzystaniu kierownicy :D To że dodali obsługę sprzęgła pozytywnie mnie zaskoczyło. Do tej pory nie zetknąłem się z grą obsługująca sprzęgło. W gtr nie grałem ;) A na colinach i podobnych nauczyłem się "na żywo" np. zakręcać na ręcznym :D Nie wiem jak TDU (ale się domyślam), ale wszystkie wymienione przez ciebie gierki są symulatorem co najwyżej ... autka zabawki w rękach 5-latka. Realizmu jest tam tyle że obiekt na ekranie wygląda zgrubsza jak samochód i na tym koniec! Z kierownicą czy bez jest to czyste arcade, a z tym carbonem to już kompletnie mnie rozwaliłeś, gra ma najmniej realistyczną fizykę w historii serii NFS, nawet undergroundy biją go na głowę, co prawda podobny model jazdy, ale przynajmniej bez dodatkowych helpów :mur: Za coś zbliżonego do symulatora można uznać NFS Porsche, lub TRD3 w trybie "symujacyjnym", no i wspomnianą MAFIĘ, która w tym zestawieniu wypada najlepiej. Natomiast za pełno krwiste symulatory można uznać: LFS, RBR, GTR/2, Race, GTL itp. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 leze :| karbon jako sim i to na kierze :mur: ta gra nie radzi sobe sama ze soba a co dopiero mowic o wspolpracy z kierownica. bardzo realne jest wchodzenie w zakret 90* przy 200kph albo ruszanie lambo z gazem w podlodze bez problemow. sprzeglo bylo juz w lfs, gtr, gtl, w gpl pewnie tez. do tego rfactor, race. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Zgadzam się,że NFS Carbon ma resztki realizmu, niemniej jednak ma :) Oczywiście - nie można go porównać do colinów np. Co do ruszania lambo - nowe po pierwsze mają napęd 4x4. A po drugie system przeciwpoślizgowy ASR. Można go właczyć lub wyłączyć. Ale jak jest włączony to koła nie buksują przy ruszaniu. A co do współpracy z kierownicą - to u mnie świetnie współpracuje z moim logitechem wingman force GP. Też duzo zależy od kierownicy. Jak jest g.... z wibracjami np. manta ;) to trudno o współpracę. Niektórzy to chyba cudów oczekują ;) Takie rzeczy to tylko w erze :D Edytowane 31 Stycznia 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgadzam się,że NFS Carbon ma resztki realizmu, niemniej jednak ma :) Oczywiście - nie można go porównać do colinów np. no colin tez jest symulatorem :| jedyne co je laczy z sumulatorami to to, ze sa w nich samochody Co do ruszania lambo - nowe po pierwsze mają napęd 4x4. A po drugie system przeciwpoślizgowy ASR. Można go właczyć lub wyłączyć. Ale jak jest włączony to koła nie buksują przy ruszaniu. a nfsie poza asr masz jeszcze glued tires mode i magnes przytrzymujacy samochod do ziemi. skoro masz kierownice to zassaj demko rfactora, gtr'a lub gtl'a wylacz helpy i zobacz co znaczy symulator. A co do współpracy z kierownicą - to u mnie świetnie współpracuje z moim logitechem wingman force GP. Też duzo zależy od kierownicy. Jak jest g.... z wibracjami np. manta ;) to trudno o współpracę. no faktycznie moje momo force jest do bani i w ogole be i fe czyba zmienie ja na cos lepszego ;) swietna wspolpraca ogranicza sie do tego, ze ja wykrywa i daje ustawic przyciski i pedaly?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Honda ma symulatory we własnych ośrodkach szkolenia kierowców w różnych krajach http://www.ssdcl.com.sg/simulator/honda_motorcar.asp http://www.ssdcl.com.sg/simulator/honda_motorcycle.asp Na tym zdjęciu widać symulator airbagu - używany w ośrodkach szkolenia kierowców w Singapurze http://www.bbdc.sg/bbdc/xl/XL200_lite/midd...ild_montage.jpg jak widzicie wszystko jest możliwe... a po zderzeniu będzie restart ? :) Tutaj macie symulator z Tajlandii w ośrodku szkolenia Hondy === tu macie kombinowany monitor oczywiście to nie jest na prawdziwo... http://colhumor-0.vo.llnwd.net/d1/ch6/9/9/...5d9a1fa4f53.jpg =============== luty 2007 To co tym razem znalazłem przeszło moje oczekiwania. http://www.fcs-cs.com/racing I tutaj film z jazdy tym cackiem (7,4): http://www.appelsiini.net/~tuupola/misc/si...tor_700kbps.wmv Edytowane 8 Lutego 2007 przez kurdefelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) No kopatka mi wypadła na te powyższe cacko :) No i jak tam Panowie TDU podchodzi pod ten nasz symek przyszłości ? Edytowane 4 Marca 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Coś takiego jak powyżej pokazali kiedyś w CDA. Kosztuje dobrych pare tysięcy ale zabawka niezła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat333 Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Witam! Wiem ze nie do konca w temacie ale jesli jestes zainteresowany symulatorami to polecam nowy klub w krakowie przy ulicy skawińskiej 13.( PlayPlace ) Są tam dynamiczne i statyczne symulatory jazdy. Poki co na dynamiczych jest wlasnie rFactor - ale daje moc wrazen naprawde. reaguje na 90% ruchów samochodu w 3 osiach.. mają dograć jakies nowe symulatory ale poki co i tak polecam to co jest na ta chwile. naprawde niezla jazda:) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...