AndyN Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Szybkozłączki skrecane proste: http://mcs.pc.pl/produkt40.html Szybkozłączki skręcane kątowe: http://mcs.pc.pl/produkt42.html Gdzie najtaniej kupić? Czy jest gdzieś taniej niż w x4pro? Bo większa ilość potrzebna :? ------------------------ Wąż Innovatek - PVC: http://mcs.pc.pl/produkt873.html ten wąż to wiadomo ale co to jest to?: Tygon 3x1: http://mcs.pc.pl/produkt1580.html I czym się różni od innovateka? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Ten tygon to waz o srednicy 3mm. Do chlodzenia np mosfetow, pamieci ram - bloczki z malutkimi kroccami. Edytowane 4 Października 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Jest też tutaj: http://realitynet.pl/shop/index.php?d=katalog&k_id=9 Na realitynet: czym złączki camozzi różnią się od samouszczelnających innovatek? Oprócz ceny? ;) Taniej niż RN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Tym, ze samouszczelniajace maja uszczelke (teflonowa chyba) - tylko takie kupuje. Edytowane 4 Października 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Złączki Innovateka są lepiej dopasowane do węża 8/10, w przeciwieństwie do Camozzi, dokręcisz nakretke do końca bez użycia żadnych narzędzi. Poza tym Innovatek ma "choinkę" i IMHO lepiej trzyma wąż (zdarzyło mi się raz, że mimo dokręcenia nakrętki do końca, wypadł mi waż z Camozzi :) ). ps. czy ten temat nie powinień być w "co kupić" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) "BIBUS MENOS" Sp. z o.o. Mają wszystko, od kątowych :D do prostych, wszystkie wymiary, wszystkie typy Najlepiej do nich zadzwonić LINK Edytowane 4 Października 2006 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Na realitynet: czym złączki camozzi różnią się od samouszczelnających innovatek? Oprócz ceny? ;) Innovatek ma jedna zasadnicza zalete... samouszczelnienei przy wkrecaniiu w gwint jest tak zrobione, ze nie trzeba stosowac zadnych uszczelniaczy typu klej, silikon cyz cosik... czysciej, prosciej w efekcie taniej... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Innovatek ma jedna zasadnicza zalete... samouszczelnienei przy wkrecaniiu w gwint jest tak zrobione, ze nie trzeba stosowac zadnych uszczelniaczy typu klej, silikon cyz cosik... czysciej, prosciej w efekcie taniej... pozdro Jeśli także pewniej to już się nie zastanawiam. Nie chcę potopu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Jeśli także pewniej to już się nie zastanawiam. Nie chcę potopu mam nadzieje, ze opisalem zrozumiale Edytowane 4 Października 2006 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Tak, czy owak, ja bez silikonu nie wręcił bym żadnej złączki w blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) http://realitynet.pl/public/samhain/zlaczki_andy.jpg mam nadzieje, ze opisalem zrozumiale To akurat dla mnie nie problem żeby uzyć silikonu (całą tubę bezbarwnego mam ;)). Bardziej obawiam się żeby wężyk "nie spadł" ze złączki Edytowane 4 Października 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Ja takze pomimo wszystko (oryginalnej uszczelki na gwincie) uzywam nici teflonowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Ja wkręciłem kiedyś w imadło złączkę SK z zamocowanym wężem i ciągnąłem za wężyk ile miałem pary. Nic go to nie wzruszyło. PS. Oczywiście nakrętkę zawsze dokręcam kluczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 To akurat dla mnie nie problem żeby uzyć silikonu (całą tubę bezbarwnego mam ;)). Bardziej obawiam się żeby wężyk "nie spadł" ze złączki Zawsze zostaje tasma teflonowa :D. A co do zejscia wezyka z krocca to raczje nie ma takie mozliwosci. Dostepne weze sa z reguly 8/11 a nie 8/10 wiec nakretka ladnie trzyma wezyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 To akurat dla mnie nie problem żeby uzyć silikonu (całą tubę bezbarwnego mam ;)). Bardziej obawiam się żeby wężyk "nie spadł" ze złączki nie ma mozliwosci, jesli dobrze wlozysz waz i zakrecisz = nie ma szans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 nie ma szans zeby waz spadl ze zlaczki... to tak mocno jest docisniete ze predzej nakretka odetnie waz przy przykrecaniu niz to spadnie... innovateki wchodza na camozzi w taki sposb ze jak by ktos sie z tym nie szarpal to nawet i zakretka nie jest potrzebna - choc wtedy mozna mowic o mozliwosci spadniecia z krucca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) nie ma mozliwosci, jesli dobrze wlozysz waz i zakrecisz = nie ma szansJeszcze podrążę temat: Camozzi o Innovateka różnią się uszczelką. Innovatek można wkręcić bez silikonu. Silikonu używać i tak będę więc nic w moim przypadku nie przemawia za Innovatekiem, który jest droższy Jest jeszcze jeden aspekt: pewność założenia wężyka na złączkę. Camozzi i Innovatek są porównywalne pod tym względem czy któryś jest pewniejszy? <- to zadecyduje, którą firmę wybiorę No i na którą łatwiej się zakłada wężę gdy komp jest już złożony i bloczki są założone Edytowane 5 Października 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Dla mnie bez znaczenia. Mam dwie zlaczki Innovateka (a mam je tylko dlatego, ze sprzedajac mi pompe COOLTEK sprzedawca dorzucil je gratis) i 10 Camozzi. Koncowka zlaczki Innovateka przypomina choinke ...___ ./.......\ ..|.....| ..|.....| a Camozzi ma pogrubiona koncowke od 2/3 dlugosci: ..|...| ./.....\ |.......| |.......| Kup te tansze. Polecam tez zlaczki obrotowe (takie jak Kyniek stosuje w swoich blokach teraz). Edytowane 5 Października 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Polecam tez zlaczki obrotowe (takie jak Kyniek stosuje w swoich blokach teraz).Jak one wyglądają? Jakiś link? Gdzie je można kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Wyglądają tak. Gdzie można kupić? Kliknij i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Wyglądają tak. Gdzie można kupić? Kliknij i sprawdź. Camozzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 W swoim niewielkim ukal;dzie stosuje Cammozini. Wszystkie polaczenia zrobilem przy uzyciu tasmy teflonowej (koszt 3 pln). Na samym poczatku nie mialem tej tasmy na 2 zlaczkach i one wlasnie ciekly. Teraz jest wszystko wporzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Pozwole sobie jeszcze raz wkleić to zdjęcie: Wg mnie, pewność tych oringów jest dokładnie odwrotna. Biorąc pod uwagę to, że sylikon lub taśma teflonowa to praktycznie w tej dziedzinie codzienność i mus przy wkręcaniu w bloków, to złączka z tym białym oringiem jest lepsza. Jest on wykonany z dosyć twardego materiału, który sie nie zużywa tak łatwo jak to jest w przypadku oringów z gumy (czyt. złączka po lewej). Sam sie o tym przekonałem. Czarny, gumowy oring po pewnym czasie zużył sie w takim stopniu, że podczas dokręcania złączki wyłaził na zewnątrz, był zbyt elastyczny prawie że sparciały. W przeciwieństwie do tego biały oring - ten sztywny, siedzi dzielnie i nie zmiania swojego kształtu juz od roku. A bez sylikonu w jednym jak i drugim przypadku i tak sie nie obejdzie. Edytowane 5 Października 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) ja jedynie mam zastrzezenie do camozzi w takiej postaci, ze jak na chlodnice je przykrecalem (katowe) to przy dokrecaniu kluczem uszczelka tak jak by sie roluje - od zbyt mocnego zacisku Jednak poluzowalem lekko, tak ze wszedzie pieknie dolega i jest bardzo ladnie i nic nie cieknie. Bloki od RN sa sklejane z kruccami chyba bo jest tam cos na wyglad kleju Edytowane 5 Października 2006 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Bloki od RN sa sklejane z kruccami chyba bo jest tam cos na wyglad klejuTo raczej nie możliwe. Kto by kleił króćce? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) bardzo mozliwe ze to klej ;) (edit :lol: ) Edytowane 5 Października 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Namiary na firmę mającą złączki różnego typu: http://www.bibusmenos.pl W załączniku katalog ze zdjęciami i symbolami złączek 2004_704.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 ja jedynie mam zastrzezenie do camozzi w takiej postaci, ze jak na chlodnice je przykrecalem (katowe) to przy dokrecaniu kluczem uszczelka tak jak by sie roluje - od zbyt mocnego zacisku Jednak poluzowalem lekko, tak ze wszedzie pieknie dolega i jest bardzo ladnie i nic nie cieknie. Bloki od RN sa sklejane z kruccami chyba bo jest tam cos na wyglad kleju nie jest to przypadkiem silikon, na który są wkręcane te zlaczki ? ;) U mnie przynajmniej jest to silikon;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 na to pytanie niech najlepiej SAM odpowie Mam juz najnowszego F2N rev2. w domu i one nie sa klejone ani silikonowane - poprostu wkrecone i bardzo mocno sie trzymaja, aczkolwiek nie wiem czy bede miec do tego zaufanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Takie pytanko trochę na temat. Gdzie w trójmieście dostane króćce NK12 z gwintem 3/8 .... Szukałem w sklepach , które mi polecił @kszonek i tam mają tylko pół calowe :mur: W całym Sopocie szukałem .... Nie ma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...