Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

No co ty on widać ma długośc GTXa tylko chłodzenie leci też na tył na układy zasilania i jest wyższe pewno i głosniejsze....

pewnie v GPU podnieśli i memeki selekty zmodyfikowany biosik i jest ultra........a wydajnośc myśle będzie max 10% lepsza od GTxa puszczonego delikatnie bez modów na 650/100.....więc szkoda kasy ...no chyba że mają asa w rękawie i zamiast 128 jednostek będzie miał 160 ,jak podawali z targów Cebita przeciek o G80 ze 160 jednostkami... wtedy byłby to smok 30% jak w morde strzelił.... zresztą cena 999 $ to przesada lepiej 2 GTXy kupić i w SLI postawić.

imho troche brednie piszesz. na pewno nie wezma 999$ za ta karte. co do chlodzenia tez nie wydaje mi sie by bylo glosniejsze od gtx'a... a wydajnosc, zobaczymy wtedy gdy ktos polozy na niej lapki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pewno nie wezma 999$ za ta karte

A czemu nie. To jest ok 3000 zł. W Polsce bedzie kosztowała przypuśćmy 3200.

Pewnie szybko cena spadnie do 2600-2800 ale 3000 na poczatek jest realne.

Obecne GTX-y z chłodzeniem wodnym kosztuja po 3000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho troche brednie piszesz. na pewno nie wezma 999$ za ta karte. co do chlodzenia tez nie wydaje mi sie by bylo glosniejsze od gtx'a... a wydajnosc, zobaczymy wtedy gdy ktos polozy na niej lapki.

Tą cene podaje wiele serwisów.... ale przypuszczam że w zalezności od producenta i chlodzeia cena będzie od 900 - 1100$....

po drugie GTX nie ma konkurencji praktycznie do września conajmniej więc nic ich z ceną nie ciśnie a co dopiero Ultra........

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj sprawdzalem na VISTA demka technologiczne NV : FROGGY,CASCADE itp.

Dzialaja tragicznie a najgorzej to FROGGY nie wiem co jest grane wy tez tak macie?? Jak taka mam byc wydajnosc dx10 to ja dziekuje:-) Dodam ze stery mam 158.18.

Hmm u mni smigaja super....apropo tylko Cascade jest w DX10.

Jak chcesz demka technologiczne DX10 to ściągnij to:

http://developer.download.nvidia.com/SDK/1...3d/samples.html

tam pokazuje FPS itd...odpalają się z AA16Q i włączoną synch pionową .... i działają super ....w 1280

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@konio68

No u ciebie to te demka musza smigac bo masz wypasioną karcioszkę GTX-a :-] a u mnie FROGGY to doslownie skacze jak wytresowana zaba na oko 10 fsp !! ;-) poprostu tragedia a demka z SDK to tez sprawdzalem ale tam sa proste efekty i jakos to chodzi ....

Edytowane przez MasterAdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączylem Cascades i dziala ok na full ustawieniach 1680@1050.

PS. A jak sprawdzic ilosc klatek na Cascades?

PS 2:

Pierwsze testy Ultry

http://www.tweakpc.de/hardware/infos/grafi...preview/s01.php

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączylem Cascades i dziala ok na full ustawieniach 1680@1050.

PS. A jak sprawdzic ilosc klatek na Cascades?

PS 2:

Pierwsze testy Ultry

http://www.tweakpc.de/hardware/infos/grafi...preview/s01.php

Sprawdz jeszcze FROGGY ;-) aha a jaka masz katre GTS czy GTX?

Jak na razie nie da sprawdzic fpsow w cascade bo to dx 10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz jeszcze FROGGY aha a jaka masz katre GTS czy GTX?

Jak na razie nie da sprawdzic fpsow w cascade bo to dx 10

Mam GTX, Procek 6600@3200. Vista 64.

FROGGY - hmm zainstalowalem Fraps (nie wiem czy dobrze sie tym posluguje) ale pokazuje mi ok 10 klatek i nie ma znaczenia na jakiej rodzielczosci. Choc jak przełączylem na 800@600 to kilka ktatek jest wiecej :)

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec ogolnie demka z mozliwosciami DX10 sa zrobione tylko pod GTX bo na GTS to dzilaja tragicznie poprosu nie ma plynnosci a za rewelacyjne to one nie sa i maja takie wymagania. To co dopiero bedzie w grach :-)......??

Chyba NV wyda nastepna seriee kart z serii 9 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qqrydza ja jadę na xp, ale z tym SDK to za dużo zachodu jak dla mnie :wink: Próbowałem Cascade, ale bez rezultatu :sad:

BTW. Oczywista sprawa, że dzisiejsze karty będą za słabe, aby pokazać efekty DX10 z akceptowalnym frame rate :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qqrydza ja jadę na xp, ale z tym SDK to za dużo zachodu jak dla mnie :wink: Próbowałem Cascade, ale bez rezultatu :sad:

BTW. Oczywista sprawa, że dzisiejsze karty będą za słabe, aby pokazać efekty DX10 z akceptowalnym frame rate :wink:

Te demka pod vistą przy 1280x1024 ,po odpaleniu pokazują w rogu fps. i jak są ustawione.

na odpaleniu domyślnym demek pod 1280 , ustawiają się na synchronizację pionową włączoną i AAx16Q .I średnio chodzą na 75fps ,niektóre więcej , DX10FeatureDemo - najmniej ma ok 35fps ile się nie myle albo 55.więc chyba nie jest żle skoro z vsyc włączoną i na max AA tyle ciągną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajność w tych "demkach" można sobie darować :wink: Ale ok uważasz, że karta poradzi sobie z nadchodzącymi grami (dx10) to dobrze, ja uważam, że będzie trochę inaczej :)

Myślę że sobie poradzi , jak nie to pójdzie do wymiany na inną :)............zresztą zobaczymy jestem dobrej myśli co do g80 , ale 8600 będzie raczej kwiczeć.Po drugie nic szybszego obecnie nie ma , wiec wyboru brak , a karte zakupiłem nie do DX10 specjalnie tylko po to aby grać komfortowo obecnie...bo znając życie na gierki mozemy liczyć pod koniec roku , choć niby od lata ma cos wyjść...

apropo :

158.18 + ntune i można kręcić pod vistą.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za fatygę.

Człowiek wciąż nad tym pracuje i może coś się z tego wykluje. Jak będzie działać to na bank głośno o tym będzie.

A z tymi za słabymi kartami to rozumiem, że masz na myśli efekty dx10 w ikspeku czy ogólnie ich wydajność w nowym dairekcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchomilem 3 demka z SDK jednoczesnie ;-) w 3 okienkach. 1 Feature Demo, 2 Metaballs ,3 GPU BLendshapes i odziwo wszytkie 3 dzialaja normalnie bez wiekszych spadkow a nawet jak jedno przykryje 2 pozostale to fps jest normalny. Wszystko liczy karta bo mam tez wlaczonego menadzera zadan i jest 0 % cpu. Orientuje sie ktos czy np uruchmienie kilku SDK na XP z DX 9 i gf 8 jest podobnie?? Sprobojcie taka ciekawostka :-))....

Edytowane przez MasterAdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś łaskawy mógłby mi powiedzieć czy wyniki:

3DM2006 - 10200pkt

3DM2005 - 16500pkt

Przy zegarach karty 620/980, Viście 64-bit, driverach 158.18 whql, C2D 3.2Ghz są w normie?

Bo mi coś się wydaje, że ciut niskie :?

Pozdr. i z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec ogolnie demka z mozliwosciami DX10 sa zrobione tylko pod GTX bo na GTS to dzilaja tragicznie poprosu nie ma plynnosci a za rewelacyjne to one nie sa i maja takie wymagania. To co dopiero bedzie w grach :-)......??

Chyba NV wyda nastepna seriee kart z serii 9 :-)

cascada smiga raczej plynnie, reszta tych demek, odpalalem kilka tylko, ale w kazdym mialem przy najwiekszym kryzysie 30fps

co do gier, to wiadomo, ze przynajmniej jedna bedzie smigac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam prośbe.

Pomóżcie z tymi driverami.

Zainstalowałem winde na nowo i dalej to samo.

Jak w sterach zmieniam rozdzielczość na 1440X900 to nie ma zadnego efektu.

Monitor dalej twierdzi że rozdzielczość jest 1280x1024.

Co robic?

Yeahhhh.....

W końcu znalazłem rozwiązanie problemu.

Jeśli ktoś bedzie miał podobny rozwiązanie jest TUTAJ

Edytowane przez Kobrowisko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz zwykłego Gainwarda, kręcą się identycznie, więc po co przepłacać za wersję GS. Mój leci, jak w sigu 24/7. A max to 660/1035, wszystko na standardowym coolerku.

A tak z ciekawości, jak Ci się to objawia, że więcej nie pójdzie niż 660/1035 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qqrydza z efektami to mam na myśli ogólną wydajność w grach pisanych pod nowe biblioteki. Wiem, że może jest to duże uproszczenie, ale wystarczy popatrzeć na wydajność r300 (imo g80 to podobny skok technologiczny) w grach dx9 i imo można oszacować czego można się spodziewać :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info @dem :)

A mam jeszcze takie pytanko, z ciekawości zainstalowałem Ati Toola, non-stop jadę na RT, podkręciłem trochę na 610/920 GTSa i w TDU podskoczyło do 20 FPS więcej - proc bez oc 1,8 Ghz i widzę, że spokojnie pójdzie o wiele więcej, ale do sedna. Chciałbym to sprawdzić tą funkcją co jest w Ati Tool co sama sprawdza na jakich taktach rdzenia i memek pójdzie karta. Czy ten test jest bezpieczny? Nie spali mi karty, pytam bo mam już niemiłe doświadczenia z automatycznymi [ciach!]łami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie nie można kręcić. Nie wiem dlaczego, skoro u was można. Mam najnowsze nTune i najnowsze stery i nie ma żadnych suwaków do przestawiania MHz. Vista Home Premium x64.

musi być , odpalasz Ntune , potem wchodzisz w wydajność - regulacja procesora graficznego i masz.

musisz wejśc poprzez ntune....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi