Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

konio68 napisał(a):

No co ty on widać ma długośc GTXa tylko chłodzenie leci też na tył na układy zasilania i jest wyższe pewno i głosniejsze....

pewnie v GPU podnieśli i memeki selekty zmodyfikowany biosik i jest ultra........a wydajnośc myśle będzie max 10% lepsza od GTxa puszczonego delikatnie bez modów na 650/100.....więc szkoda kasy ...no chyba że mają asa w rękawie i zamiast 128 jednostek będzie miał 160 ,jak podawali z targów Cebita przeciek o G80 ze 160 jednostkami... wtedy byłby to smok 30% jak w morde strzelił.... zresztą cena 999 $ to przesada lepiej 2 GTXy kupić i w SLI postawić.

imho troche brednie piszesz. na pewno nie wezma 999$ za ta karte. co do chlodzenia tez nie wydaje mi sie by bylo glosniejsze od gtx'a... a wydajnosc, zobaczymy wtedy gdy ktos polozy na niej lapki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

na pewno nie wezma 999$ za ta karte

A czemu nie. To jest ok 3000 zł. W Polsce bedzie kosztowała przypuśćmy 3200.

Pewnie szybko cena spadnie do 2600-2800 ale 3000 na poczatek jest realne.

Obecne GTX-y z chłodzeniem wodnym kosztuja po 3000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-mess- napisał(a):

imho troche brednie piszesz. na pewno nie wezma 999$ za ta karte. co do chlodzenia tez nie wydaje mi sie by bylo glosniejsze od gtx'a... a wydajnosc, zobaczymy wtedy gdy ktos polozy na niej lapki.

Tą cene podaje wiele serwisów.... ale przypuszczam że w zalezności od producenta i chlodzeia cena będzie od 900 - 1100$....

po drugie GTX nie ma konkurencji praktycznie do września conajmniej więc nic ich z ceną nie ciśnie a co dopiero Ultra........

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MasterAdi napisał(a):

Dzisiaj sprawdzalem na VISTA demka technologiczne NV : FROGGY,CASCADE itp.

Dzialaja tragicznie a najgorzej to FROGGY nie wiem co jest grane wy tez tak macie?? Jak taka mam byc wydajnosc dx10 to ja dziekuje:-) Dodam ze stery mam 158.18.

Hmm u mni smigaja super....apropo tylko Cascade jest w DX10.

Jak chcesz demka technologiczne DX10 to ściągnij to:

http://developer.download.nvidia.com/SDK/1...3d/samples.html

tam pokazuje FPS itd...odpalają się z AA16Q i włączoną synch pionową .... i działają super ....w 1280

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@konio68

No u ciebie to te demka musza smigac bo masz wypasioną karcioszkę GTX-a :-] a u mnie FROGGY to doslownie skacze jak wytresowana zaba na oko 10 fsp !! ;-) poprostu tragedia a demka z SDK to tez sprawdzalem ale tam sa proste efekty i jakos to chodzi ....

Edytowane przez MasterAdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączylem Cascades i dziala ok na full ustawieniach 1680@1050.

PS. A jak sprawdzic ilosc klatek na Cascades?

PS 2:

Pierwsze testy Ultry

http://www.tweakpc.de/hardware/infos/grafi...preview/s01.php

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lysyn napisał(a):

Włączylem Cascades i dziala ok na full ustawieniach 1680@1050.

PS. A jak sprawdzic ilosc klatek na Cascades?

PS 2:

Pierwsze testy Ultry

http://www.tweakpc.de/hardware/infos/grafi...preview/s01.php

Sprawdz jeszcze FROGGY ;-) aha a jaka masz katre GTS czy GTX?

Jak na razie nie da sprawdzic fpsow w cascade bo to dx 10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Sprawdz jeszcze FROGGY aha a jaka masz katre GTS czy GTX?

Jak na razie nie da sprawdzic fpsow w cascade bo to dx 10

Mam GTX, Procek 6600@3200. Vista 64.

FROGGY - hmm zainstalowalem Fraps (nie wiem czy dobrze sie tym posluguje) ale pokazuje mi ok 10 klatek i nie ma znaczenia na jakiej rodzielczosci. Choc jak przełączylem na 800@600 to kilka ktatek jest wiecej :)

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec ogolnie demka z mozliwosciami DX10 sa zrobione tylko pod GTX bo na GTS to dzilaja tragicznie poprosu nie ma plynnosci a za rewelacyjne to one nie sa i maja takie wymagania. To co dopiero bedzie w grach :-)......??

Chyba NV wyda nastepna seriee kart z serii 9 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qqrydza ja jadę na xp, ale z tym SDK to za dużo zachodu jak dla mnie :wink: Próbowałem Cascade, ale bez rezultatu :sad:

BTW. Oczywista sprawa, że dzisiejsze karty będą za słabe, aby pokazać efekty DX10 z akceptowalnym frame rate :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chemiczny_ali napisał(a):

@qqrydza ja jadę na xp, ale z tym SDK to za dużo zachodu jak dla mnie :wink: Próbowałem Cascade, ale bez rezultatu :sad:

BTW. Oczywista sprawa, że dzisiejsze karty będą za słabe, aby pokazać efekty DX10 z akceptowalnym frame rate :wink:

Te demka pod vistą przy 1280x1024 ,po odpaleniu pokazują w rogu fps. i jak są ustawione.

na odpaleniu domyślnym demek pod 1280 , ustawiają się na synchronizację pionową włączoną i AAx16Q .I średnio chodzą na 75fps ,niektóre więcej , DX10FeatureDemo - najmniej ma ok 35fps ile się nie myle albo 55.więc chyba nie jest żle skoro z vsyc włączoną i na max AA tyle ciągną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajność w tych "demkach" można sobie darować :wink: Ale ok uważasz, że karta poradzi sobie z nadchodzącymi grami (dx10) to dobrze, ja uważam, że będzie trochę inaczej :)

Myślę że sobie poradzi , jak nie to pójdzie do wymiany na inną :)............zresztą zobaczymy jestem dobrej myśli co do g80 , ale 8600 będzie raczej kwiczeć.Po drugie nic szybszego obecnie nie ma , wiec wyboru brak , a karte zakupiłem nie do DX10 specjalnie tylko po to aby grać komfortowo obecnie...bo znając życie na gierki mozemy liczyć pod koniec roku , choć niby od lata ma cos wyjść...

apropo :

158.18 + ntune i można kręcić pod vistą.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za fatygę.

Człowiek wciąż nad tym pracuje i może coś się z tego wykluje. Jak będzie działać to na bank głośno o tym będzie.

A z tymi za słabymi kartami to rozumiem, że masz na myśli efekty dx10 w ikspeku czy ogólnie ich wydajność w nowym dairekcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchomilem 3 demka z SDK jednoczesnie ;-) w 3 okienkach. 1 Feature Demo, 2 Metaballs ,3 GPU BLendshapes i odziwo wszytkie 3 dzialaja normalnie bez wiekszych spadkow a nawet jak jedno przykryje 2 pozostale to fps jest normalny. Wszystko liczy karta bo mam tez wlaczonego menadzera zadan i jest 0 % cpu. Orientuje sie ktos czy np uruchmienie kilku SDK na XP z DX 9 i gf 8 jest podobnie?? Sprobojcie taka ciekawostka :-))....

Edytowane przez MasterAdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś łaskawy mógłby mi powiedzieć czy wyniki:

3DM2006 - 10200pkt

3DM2005 - 16500pkt

Przy zegarach karty 620/980, Viście 64-bit, driverach 158.18 whql, C2D 3.2Ghz są w normie?

Bo mi coś się wydaje, że ciut niskie :?

Pozdr. i z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MasterAdi napisał(a):

Wiec ogolnie demka z mozliwosciami DX10 sa zrobione tylko pod GTX bo na GTS to dzilaja tragicznie poprosu nie ma plynnosci a za rewelacyjne to one nie sa i maja takie wymagania. To co dopiero bedzie w grach :-)......??

Chyba NV wyda nastepna seriee kart z serii 9 :-)

cascada smiga raczej plynnie, reszta tych demek, odpalalem kilka tylko, ale w kazdym mialem przy najwiekszym kryzysie 30fps

co do gier, to wiadomo, ze przynajmniej jedna bedzie smigac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam prośbe.

Pomóżcie z tymi driverami.

Zainstalowałem winde na nowo i dalej to samo.

Jak w sterach zmieniam rozdzielczość na 1440X900 to nie ma zadnego efektu.

Monitor dalej twierdzi że rozdzielczość jest 1280x1024.

Co robic?

Yeahhhh.....

W końcu znalazłem rozwiązanie problemu.

Jeśli ktoś bedzie miał podobny rozwiązanie jest TUTAJ

Edytowane przez Kobrowisko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem napisał(a):

Bierz zwykłego Gainwarda, kręcą się identycznie, więc po co przepłacać za wersję GS. Mój leci, jak w sigu 24/7. A max to 660/1035, wszystko na standardowym coolerku.

A tak z ciekawości, jak Ci się to objawia, że więcej nie pójdzie niż 660/1035 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qqrydza z efektami to mam na myśli ogólną wydajność w grach pisanych pod nowe biblioteki. Wiem, że może jest to duże uproszczenie, ale wystarczy popatrzeć na wydajność r300 (imo g80 to podobny skok technologiczny) w grach dx9 i imo można oszacować czego można się spodziewać :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info @dem :)

A mam jeszcze takie pytanko, z ciekawości zainstalowałem Ati Toola, non-stop jadę na RT, podkręciłem trochę na 610/920 GTSa i w TDU podskoczyło do 20 FPS więcej - proc bez oc 1,8 Ghz i widzę, że spokojnie pójdzie o wiele więcej, ale do sedna. Chciałbym to sprawdzić tą funkcją co jest w Ati Tool co sama sprawdza na jakich taktach rdzenia i memek pójdzie karta. Czy ten test jest bezpieczny? Nie spali mi karty, pytam bo mam już niemiłe doświadczenia z automatycznymi [ciach!]łami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem napisał(a):

A u mnie nie można kręcić. Nie wiem dlaczego, skoro u was można. Mam najnowsze nTune i najnowsze stery i nie ma żadnych suwaków do przestawiania MHz. Vista Home Premium x64.

musi być , odpalasz Ntune , potem wchodzisz w wydajność - regulacja procesora graficznego i masz.

musisz wejśc poprzez ntune....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi