Skocz do zawartości
djsilence

Otyłość W środowsku It

Otyłość w środowsku IT  

284 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile ważysz?

• 50 - 60kg
      30
    • 61 - 70kg
      79
    • 71 - 80kg
      80
    • 81 - 90kg
      51
    • 91 - 100kg
      32
    • powyżej 100kg
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Po długiej dyskusji z moja kobietą która jest uparciuchem i sprzeciwia się temu, iż "Organizatorzy WCG złożyli u ministra sportu petycję o dodanie e-gamingu do oficjalnej listy sportów w Polsce." RE: WCG w Onecie i nie chce uznać grania za formę sportu, twierdząc, że jesteśmy wszyscy otyli - ankietka.

Czy Waszym zdaniem e-gaming w jego obecnej formie i w przyszłości, gdzie będziemy grać całym ciałem, można uznać za formę sportu, niezależnie czy ruszamy całym ciałem, czy jedynie dłońmi? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co komu wiedziec ile wazy? Nie wszyscy faceci sa tego samego wzrostu.. tak samo jes z kobietami, wiec jak juz lepiej byłoby pisac proporcje wagi do wzrostu wzgledem płci... Ja np nie wazne czy chodze jak motorek czy lenie sie przed kompem i tak mam stała wage.. bleh, nie rob takich badan :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co komu wiedziec ile wazy? Nie wszyscy faceci sa tego samego wzrostu.. tak samo jes z kobietami, wiec jak juz lepiej byłoby pisac proporcje wagi do wzrostu wzgledem płci... Ja np nie wazne czy chodze jak motorek czy lenie sie przed kompem i tak mam stała wage.. bleh, nie rob takich badan :P

albo poprostu - BMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to BMI ;) Ja choc jestem drobny.. tzn niski i szczupły to jednak nie mam nieodpowiedniej wagi, choc moj tryb zycia nie przypomina tego jaki maja sportowcy ;) Kto ma byc gruby ten bedzie.. nawet gdyby miał sie bardzo starac.. Owszem owszem, ankieta jest pe, jesli am byc z tego cos madrego to powinna byc czym predzej zmieniona :P

Wiekszosc meisci sie w tych przedziałach? Spojrz na gimnazjalistow, a o starszych juz lepiej nie mowic ;)

Edytowane przez Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Waszym zdaniem e-gaming w jego obecnej formie i w przyszłości, gdzie będziemy grać całym ciałem, można uznać za formę sportu, niezależnie czy ruszamy całym ciałem, czy jedynie dłońmi? ;)

Nie widzę różnicy między szachami a np. Quake3 1on1. Sport to współzawodnictwo, w praktycznie dowolnej formie, a taką zapewnia komputer. Czy szachy przestają być sportem jak gra się przez internet? Pozostaje kwestia widowiskowości, ale moim zdaniem taki Quake w najlepszym wydaniu jest ciekawszy niż szachy ;> A na pewno bardziej dynamiczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huh, mieszczę się w przedostatnim przedziale :] W gimnazjum jeszcze byłem jako tako aktywny sportowo (klasa sportowa), ale odkąd zaczeło się technikum i piwo posmakowało mi niezmiernie, to co nieco przybyło ;) Może zaliczmy jeszcze overclocking do e-sportów ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EE ;]

nie gram za dużo więc się nie licze,, więcej pracuje - przed kompem ale zazwyzaj przed códzym :P

~181cm, >80kg w lecie, zimą doszełem do 85 :P

edit: zanim mnie sawyer188 wyśle na kobiety - tak uzywam zycia, nie nie jestem gruby, moja pani mówi że jestem "taki klocek" ;]

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm moje 70kg i jakies 185 wzrostu, raczej nie sprawiaja, zebym sie czul otyly, wrecz przeciwnie :) Mi bardziej do wizji informatyka wlasnie pasuje taki szczuply gosc... I patrzac po kolegach studentach sie zgadza, otylych - prawie w ogole, wiekszosc z waga w normie. Nie wiem czy istnieje jakis stereotyp informatyka grubasa ?? nic o takim nie slyszalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos widzial dobrze odzywionego studenta ? :P

tym bardziej kierunku informatycznego...

dla zasady: 176 cm - 60 kg...

dopisuje sie do tych 176 wzrostu i 60 wagi ;) chodz zadko gram przed pc :) a wiecej sportu uprawiam typu jazda na rowerku ;) Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi