krudki Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 To była odpowiedź na moje pytanie o denaturat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Ktoś ogarniał temat DI w Łodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 (edytowane) Kura, no co jak co, kto jak kto, ale Ty N4RMER... Google: Suchy lód Łódź SUCHY LÓD ŁÓDŹ (DRY ICE) - dostępny od ręki - Punkt sprzedaży w Łodzi 5zł kg, dowóz, opakowania, wszystko co zechcesz. ;) Edytowane 12 Sierpnia 2010 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Kura, no co jak co, kto jak kto, ale Ty N4ARMER... Google: Suchy lód Łódź SUCHY LÓD ŁÓDŹ (DRY ICE) - dostępny od ręki - Punkt sprzedaży w Łodzi 5zł kg, dowóz, opakowania, wszystko co zechcesz. ;) Wiesz wydawało mi się że logicznym jest, że pytając o to nie miałem na myśli pierwszego linku z google, który sam oczywiście widziałem. Pytałem dlatego, że może ktoś ma tańsze źródło, czy może z uczelni itd, bo jakoś 6.10zł za 1kg średnio mnie urządza. btw. N4RMER, a nie N4ARMER, ewentualnie NARMER. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 61zł za 10kg to nie jest dużo. Od lat płacę 4zł/kg, bo nie ma taniej. Szczególnie biorąc pod uwagę, że 10kg starczy Ci na tyyyyle benchu, że na pewno Ci się znudzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam, gdzie można zdobyć DI albo LN w Toruniu lub w jego okolicach? Ew. jak ktoś wie ile by kosztował transport do Torunia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) 61zł za 10kg to nie jest dużo. Od lat płacę 4zł/kg, bo nie ma taniej. Szczególnie biorąc pod uwagę, że 10kg starczy Ci na tyyyyle benchu, że na pewno Ci się znudzi ;) Mógłbys napisać gdzie? JA planuje 30kg zakupić więc 4zł a 6.10 to róznica.. po co mi tyle: poprawa scorów na 2 x c2d c2d i c2q + 88gtx i 4850( też na di) dzisiaj dowiedziałem sie ze w messer 6.50 to kwota netto a nie jestem idiota żeby 300zł za lód płacić jak najszybciej bede zbierał na ss bo ta sprawa z di w polsce mnie po prostu wk**wia Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez tomekk600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 DI jest fajniejsze od SS ^^ A Konrad pewnie kupuje gdzieś na miejscu w Warszawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 DI jest fajniejsze od SS ^^ A Konrad pewnie kupuje gdzieś na miejscu w Warszawie. no raczej na odwrót. nie bede sie bawił w di kupie ss i problem z głowy. jedynie za ln2 będe sie w dalszym ciągu rozgladał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Nie mówię, że jest bardziej opłacalne i mniej problematyczne tylko, że fajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 DI jest fajniejsze od SS ^^ A Konrad pewnie kupuje gdzieś na miejscu w Warszawie. Zależy jakie SS... Jak masz mieć te -65C w loadzie na jakimś C2D na DI, a -51/50C na SS to jak dla mnie wybór jest oczywisty. Te 10C takiej różnicy nie zrobi, pomijając już fakt, że 90% procków złapie fsb walla zanim faktycznie skończą się ich możliwości. Co innego AMD (tutaj tylko LN2) oraz nowe platformy Intela, które też są ln2 friendly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Nie mówię, że jest bardziej opłacalne i mniej problematyczne tylko, że fajniejsze. Jakos nie widze nic fajniejszego w porownaniu di/ss. Ss zakladasz i dziala, a z di babrasz sie caly czas, musisz kontrolowac temp, sypac, dolewac. Dodatkowo ceny di powalaja w ostatnim czasie, bardziej juz oplaca sie dolozyc do ln2, jesli chcemy sie bawic w lepsze chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 No mi się właśnie to dosypywanie i dolewanie podoba, kwestia gustu. Do LN2 trzeba jeszcze mieć dewar i dostęp, poza tym tak jak mówilem: nie mówię o opłacalności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie mówię, że jest bardziej opłacalne i mniej problematyczne tylko, że fajniejsze. jakbym miał na chacie łuskarke do di(min 5k pln) zasilaną na prąd sąsiada to pewnie też by mi się bardziej podobało dosypywanie ;p ale jak patrze na ŚREDNIĄ cene di 7zł/kg to mi się bardziej widzi ss. jeszcze jak bym nie płacił za transport drugie tyle co za di to bym się zastanawiał Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez tomekk600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Jak by kogoś interesowały ceny z okolicy DI to wygląda to tak: Warszawa - 4zł/kg Włocławek - 5zł/kg Łódź - 6.10zł/kg Płock - 5zł/kg LN2 w Warszawie po 3.50zł/litr. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez KamilGrzbiecik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Z jakich firm to DI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...