Skocz do zawartości
Above

Czy Gf 7300gt Galaxy Bedzie Lepszy Od X800pro@xt Ktory Ma 540mhz Na Rdzeniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż mam 350zł na karte graficzną i mogę kupić np. Gf 7300GT Galaxy 256MB z o/c 600/1600 ale mam również propozycje za 300zł Radeona x800 firmy HIS z std 16 potokami ale na rdzeniu r430 i jego o/c to max 430/1100 :-|

Z tego co wiem ten x800 robi jakos 13k w 03 marku po o/c ...

Co bedzie lda mnei lepszym wyborem jesli gram duzo w szczelanki i scigałki ? Chciałbym w miare komfortowo zagrac w nowego NFS carbon...

Edytowane przez Dickson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczelam, że dla ciebie lepszym wyborem bedzie gf

ale nie będzie to karta szybsza od tego radka

edit: popraw to szczelanki bo mnie coś strzeli :mur:

Edytowane przez lukaxz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczelam, że dla ciebie lepszym wyborem bedzie gf

ale nie będzie to karta szybsza od tego radka

nie jestem fanboyem żadnej z firm tylko chce kupić jak najlepsza grafe za tą kase.

Jak już podajecie ktora grafa to prosiłbym o jakas argumentacje... Gf posiada nwosze technologie a radek zas 256bitowa szyne...

Ps. Zapomniałęm dodac ze lubie grac w rozdziałkach 1280 bo mam 19* LCD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

73GT

a do 1280 to radek i gf slaby (w wiekszosci przypadkow)

szczerze mowiac miałem wczesniej x800gt i dawał rade do moich wymagan tylko był bez gwary ... Nie gram w gry typu gtohic 3 czy oblivion tylko bardziej cos pokroju , NFS, fifa , call of duty 2 , battlefied 2 , gta sa itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jesli chodzi o pobór energi to która karta jest bardziej prądożerna ? Przypuszczam ze x800 ale chciałbym mieć pewność. Nie stac mnie na wysokie rachunki za prad co miesiac :-P

bardziej prądożerny będzie zdecydowanie X800 (skoro 16 potoków to chyba jest to wersja XL), ale różnicy nawet nie zauważysz w rachunkach :lol: :lol:

do wysokich rozdziałek lepszy będzie X800, biorąc pod uwagę także to, ze jest tańszy to nie zastanawiałbym sie długo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jedynym minusem radka w tej chwili jest brak obsługi PS3.0, a tak to kopie tyłek geforce'wi, na korzyść GF przemawia nowsza technologia, wysokie taktowania i PS3.0, decyzja należy do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jedynym minusem radka w tej chwili jest brak obsługi PS3.0, a tak to kopie tyłek geforce'wi, na korzyść GF przemawia nowsza technologia, wysokie taktowania i PS3.0, decyzja należy do ciebie.

hmm zas radek ma 16potokow , 256bitow ... Bede musiał sie powaznie zastanowic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego tak wszyscy jadą GF,GF,GF skoro wydajnościowo radek jest lepszy, jedynym minusem jest brak obsługo PS 3.0, zastanów sie dobrze bo wybór trudny, galaxy to fajniutka karta (nie boi sie żadnych carbonów itp.) ale Radek w tym wypadku będzie chyba jednak lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie jednak Radek tutaj wypada lepiej.

W Carbonie najnowsze grafy ATI wypadają lepiej od produktów NVidii (http://www.elitebastards.com/hanners/carbon/charts/carbon-1280.png),

a na x800 nie będzie wszystkich efektów, więc ilość fps'ów dodatkowo podskoczy.

Choć najlepiej by było sprawdzić obie grafy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 300zl masz grafe z 16 potokami i szyna 256bit. Ja bym sie nie zastanawial. Sraj na te PS3.0.

EDIT:

A jak nie wezmiesz, to daj mi na PW namiar, bo ja chetnie przytule ;)

ok jak nie kupie to dam ci namiary :) Na razie czekam na kase az mi poczta przeleje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie jednak Radek tutaj wypada lepiej.

W Carbonie najnowsze grafy ATI wypadają lepiej od produktów NVidii (http://www.elitebastards.com/hanners/carbon/charts/carbon-1280.png),

a na x800 nie będzie wszystkich efektów, więc ilość fps'ów dodatkowo podskoczy.

Choć najlepiej by było sprawdzić obie grafy :).

A jest jakiś problem wymusić sm2.0 w rivie. Radek jest wyrażnie wydajnieszy , ale ma wade brak sm3.0 , czyli nie uruchomisz np takiej gry jak splinter cell double agent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobra grafa, ale juz akurat w porownaniu do niej, to bardziej bym sie sklanial ku Galaxy 7300GT Zalman.

a jakby była zmodowana na 16p i miała takty 470/480 (960ddr) ? Edytowane przez Dickson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze niestety nie kupiłem grafy bo poczta dopiero wczoraj przelała mi pieniadze za stara grafe ( trwało to tylko 3 tygodnie :-| ).

Teraz do wyboru mam nastepujace karty : GF 7300GT zalman 128MB VS Radeon X800pro @XT o/c ok. 540/1000

Niestety mam tylko 512MB ramu i wiem ze sterowniki ATI pobieraja wiecej pamieci ram od nv ale zas x800pro ma 256MB pamieci własnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi