Gość Bari Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Witam powoli zbliża sie czas wymiany mojego komputerka i mam prośbe co mozecie mi doradzic polecić 1.PROCEK- Intel Core 2 duo e6400 ( czy moze cos innego) 2.MOBO -niemam zielonego pojecia :] jakas niebardzo droga ale dobra i zeby kiedys dalo sie O/c 3.RAM niemam pojecia:] 4.Zasilacz -niemam pojęcia mam teraz fortrona 400w hheh 5.Grafika niemam pojecia mam teraz gigabyte 6600gt \ Z gory dzieki za pomoc niemusza to byc najlepsze czesci tak w granicach rozsadku podawajcie linki do podzespolow + cene Pozdro i dzieki Komputer ma służyc do grania sciagania sluchania muzy do obrabiania filmow ogolnie do wszystkiego ma chodz 24h/24h/7/356 dni !! po podaniu zestawu prosze podliczcie kwote koncowa! :] Edytowane 5 Listopada 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Cos takiego : *Procesor Intel Core2 Duo E6300 1.86 GHz BOX (LGA775, 64bit) 763.00 zł *Płyta główna Gigabyte GA-945P-S3 (Intel 945P Express) [DDR2, PCI-E] 374 zł *Pamięć RAM GOODRAM DDR2 1 GB PC667 430zl *Dysk HDD SAMSUNG 160GB HD160JJ 7200 SATAII 8MB CACHE 200zl *Karta grafiki ASUS EAX1950Pro ATI Radeon X1950Pro 256DDR3 256bit PCI-E TV/2xDVI 759zl *Zasilacz Chieftec 450W GPS-450AA-101A ATX PFC 190zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 @MeoPL dobry zestaw :) tylko moze dysk 250gb? moze jakas barracuda? i moze zasilacz inny <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) moze sie ktos iny wypowie?? MEOpl skad wzioles ceny masz moze linki do tych czesci?? Edytowane 5 Listopada 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 *Płyta główna Gigabyte GA-945P-S3 (Intel 945P Express) [DDR2, PCI-E] 374 zł Ju widze, jak na chipsecie 945P chlopak podkreca procesor... Chyba o symboliczne 300Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 @komisarz masz lepsza plytke w miare tania to mu zapodaj ja dalem taki zestaw nie kazdemu musi sie chyba podobac . @Bari co do cen to wzialem je z www.sirius.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 aha ok dzieki a co do mobo to na procku i mobo niechce oszczedzac wiec moze byc troche drozsza . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Jeśli miałbym polecać płytę pod E6300 to tylko Asus P5B 460-500zł stabilna jak cholera, szkoda tylko że napięcia pamięciom z biosu nie można zapodać wyższego niż 2,1V, dzięki czemu na ekstremalne oc nie ma co liczyć, za to normalne jest całkiem ok ;) Gigabyte GA-965P-DS3 550-600zł lepsza do oc, choć ponoć zdarzają się problemy z kompatybilnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 a na e6400?:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 nie oplaca sie kupowac e6400 bo po co jak e6300 spokojnie wykrecisz ta e6400 a ta kase co zaoszczedzisz na e6300 doloz do grafy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 a jak narazie niechce krecic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 to i tak e6300 spokojnie Ci wystarczy niektorzy maja amd jednojadrowe i tez stykaja a co dopiero dwujadrowka i to jeszcze core2duo:) wiec mysle ze e6300 spokojnie wystarczy poco przeplacac:) lepiej dolozyc do grafy albo isc na pozadna imprezke z kumplami:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 grafike moge zmieniac procka chce miec na duzej wiec zalozmy ze to ma byc e6400:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 rob co chcesz twoja kasa:) mnie bylo by szkoda tyle kasy na e6400 skoro 6300 bez problemu skrecisz bez zadnego ryzyka kasa w portfelu ale twoja sprawa:) moje zdanie znasz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Jak wyzej, ten e6400 to prawie to samo co e6300. Różnice w taktach można bez problemu nadrobić niewielkim OC. Edytowane 5 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) @komisarz masz lepsza plytke w miare tania to mu zapodaj ja dalem taki zestaw nie kazdemu musi sie chyba podobac . Co z tego ze tania, jezeli nie nadaje sie do o/c, o ktore pytal kupujacy. ASUS pb5 albo gigabyte ds3 - nizej nic sensownego do podkrecania nie ma. Tym bardziej, ze kupujacy zaznaczyl, ze nie musi byc najtaniej. E6300 i E6400 podkreca sie do tych samych wartosci, o ile plyta pozwoli (pamieci tez sa wazne, ale mniej). Zakladajac, ze docelowo chemy uzyskac 3Ghz, plyta musi wytrzymac fsb ok. 430Mhz w przypadku E6300 i 375 w przypadku E6400 - obydwie wartosci sa do osiagniecia. Jednak jezeli przez jakis czas nie bedziesz podkrecal, mozesz pawaznie rozwazyc e6400 - roznica wydajnosci to 15-20%, najlepiej sam poszukaj wynikow tesow w sieci i sprawdz, czy chcesz doplacac ok 130zl za okresloną roznice w wydajnosci (imho ma to sens, jezeli chesz tylko lekko podkrecac, przy duzym o/c roznic brak). Edytowane 5 Listopada 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 skad wiesz ze to calkiem taka lipa ta plyta miales? testowales dla mnie suche fakty nic nie znacza jak ma wiecej kasy wiadomo ze sa 2 alternatywy albo asus pb5 albo gigabyte ds3 . W poscie nie ejst wyzej napisane czy oc ma byc duze czy tez nie a rozsadna cena to moze wiele oznaczac bo dla mnie to przedzial 250-350zl dla innego moze to byc 400-700zl . Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 skad wiesz ze to calkiem taka lipa ta plyta miales? Czyli trzeba posiadac plyte, zeby wyglaszac o niej opinie? W takim razie czemu sie odzywasz, skoro jej nie masz. Ja swoja opinie bazuje na znajomosci chipsetu na jakim jest zbudowana, co zreszta napisalem wyzej. W poscie nie ejst wyzej napisane czy oc ma byc duze czy tez nie a rozsadna cena to moze wiele oznaczac bo dla mnie to przedzial 250-350zl dla innego moze to byc 400-700zl . Pozdro Nie wiem gdzie przeczytales kawalek o rozsadnej cenie, ale na pewno nie w poscie kupujacego. Napisal on "jakas niebardzo droga ale dobra i zeby kiedys dalo sie O/c". poza tym wydawac 400zl na plyte ze slabym o/c to wg. mnie nie jest rozsadna propozycja. Za cene to za 300zl mozna kupic znacznie lepiej wyposazona i tansza plyte asrocka na tym samym chipsecie i podobnie slabym o/c. Tyle ze mnie, mysle, ze nie powinienes sie czuc personalnie dotkniety faktem, ze podwazylem podana plyte jako niespalniajaca warunkow podanych rpzez kupujacego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 nie czuje sie dotkniety tym ze tobie sie plyta nie podoba (ogolnie mnie to tito) ale mowiac jaka ona ejst nie majac jej i nie przedstawiajac konkretnych argumentow to tezy wyssane z palca i tyle a o asusie pb5 i gigabyte ds3 pisze tyle rzeczy ze glowa boli wiec wiadomo ze to najlepszy wybor pod conroe .Pozdro " my masta" ja ejstem fanboyem AMD na marginesie mzoe dlatego w tym temacie wiem mniej haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ciszaaaaaaaaaaaa :) Więc tak wiem tyle :) Procesor- Intel Core 2 duo e6400 !! Grafika-ASUS EAX1950Pro ATI Radeon X1950Pro 256DDR3 256bit PCI-E TV/2xDVI 759zl Zasilacz Chieftec 450 w czy niebedzie on slaby i czy jest on cichy ?? RAm jaki ? Mobo jakie cena 300-500zl mysle ze bedzie rozsadna niejestem zapalonym O/c kiedys moze podkrece troszke nic specialnego CHLODZENIE ?? jakie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ciszaaaaaaaaaaaa :) Więc tak wiem tyle :) Procesor- Intel Core 2 duo e6400 !! Grafika-ASUS EAX1950Pro ATI Radeon X1950Pro 256DDR3 256bit PCI-E TV/2xDVI 759zl Zasilacz Chieftec 450 w czy niebedzie on slaby i czy jest on cichy ?? RAm jaki ? Mobo jakie cena 300-500zl mysle ze bedzie rozsadna niejestem zapalonym O/c kiedys moze podkrece troszke nic specialnego CHLODZENIE ?? jakie ASUS P5B DELUX albo BIOSTAR jakis byl dobry ale za chiny nei przypomne sobie teraz nazwy .... :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 TForce P965pt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Procesor Intel Core 2 duo E6400 Mobo -ASUS P5B DELUXE P965 // ASUS P5B --> czym one się różnia oplaca sie zaplacic 200zl wiecej za delux??Chyba ze cos innego w podobnej cenie? RAM - Jaki ?? jaka predkosc ??i zapewne ddr 2?? Grafika-ASUS EAX1950Pro ATI Radeon X1950Pro 256DDR3 256bit PCI-E TV/2xDVI 759zl czy inna w podobnej cenie Zasilacz -Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm ten czy inny za ta cene? Chłodzenie jakie CICHE :) Pytanie dodatkowe: Za ile moge sprzedac okolo AMD athlon 64 3000s754+ Ac freezer 64 pro newcastle Gigabyte K8ne rev,1 || 1gb ddr pc3200ddr 400 goodram w jednej kosci Fortron 400w Gigabyte geforce 6600gt ??Maxtor 80gb 7200rpm 8mb ???? Edytowane 5 Listopada 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Pytanie dodatkowe:Za ile moge sprzedac okolo AMD athlon 64 3000s754+ Ac freezer 64 pro newcastle Gigabyte K8ne rev,1 || 1gb ddr pc3200ddr 400 goodram w jednej kosci Fortron 400w Gigabyte geforce 6600gt ??Maxtor 80gb 7200rpm 8mb ???? sprawdz ceny na allegro, a tak poza tematem to po co zmieniasz sprzet jak ten co masz jest w miare dobry, a ceny nowego sprzętu są teraz kosmiczne... nie lepiej troche poczekac aż spadną ? Edytowane 6 Listopada 2006 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Wg. mnie lepiej "przezimuj" z tym sprzętem i poczekaj na spadek cen na początku przyszłego roku. (Ja tak robię, wolę być cierpliwym, choć mam jeszcze słabszy sprzęt np. od Ciebie :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 czyli lepiej poczekac np do lutego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 TAK! Kupując PC w tym momencie to głupota. Będzie taniej i zaoszczędzisz trochę kasy, bądź kupisz coś lepszego ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Bari przepraszam, ale uwielbiam Twoje posty. Chcialbym to, ale moze tamto, a w ogole to czytalem ze. A na koniec "to jednak zaczekam". Calkiem fajnego masz kompa wiec zaczekaj spokojnie do lutego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Moim zdaniem takie gadanie jest bez sensu :) mozna czekac w nieskonczonosc.. w lutym poczekaj do wakacji bo bedzie taniej... itp itd :D pytanie tylko bari czy potrzebujesz mocniejszego sprzetu w ogole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 To popatrz sobie np na ceny ramu teraz. Pod koniec stycznia ceny spadną masakrycznie i będą dużo tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...