hauti Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 to temat o 86gts/gt na 76gt cod2 mi śmigało bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 to temat o 86gts/gtWiem, dlatego pytam czy jest lepsza wydajność przy nowych sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Jutro Najpewniej bede mial Tego 8600 wiec dokladnie zbadam i przedstawie jak to sie sprawa ma ;-) btw. z tego co mi sie udalo ustalic to Wer sonic+ ma napiecie na memki 2,0v Na Gpu 1,25 o_O Edytowane 26 Lipca 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 jak 76gt jest tańsze od 86gt więc czeski błąd popełniłeś ja mam bety 162.18 i wydajność jest b.zadowalająca ;] strongmen czekamy z niecierpliwością ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 jak 76gt jest tańsze od 86gt więc czeski błąd popełniłeś dzięki , poprawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Hehe jak na gpu takie niskie napiecie to po vmodzie powinnien troche wyzej pojsc :) @strongmen Gdzie zamowiles karte? Edytowane 26 Lipca 2007 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 tu chodzi o uziemienie zawsze czarny do czarnej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Dzis prawdopodobnie podzielę się wrażeniami z użytkowania Galaxy 8600GE 650/2000 512MB CM. Na OC wielkie nie licze bo wystarczy rdzeń palnąć na 700-725 i styknie :> Przy tak niskim OC chyba żadne kombinacje z taktami shaderów nie będa potrzebne? Bo cos ten temat sie przeijał od jakiegoś czasu ale nigdy sie tym nie interesowałem ... do dziś :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Bo na razie w Faq nikt nie pokazał, który rezystorek jest do zamalowania, by zwiększyć napięcie dla mem w wersji od galaxy mysle, ze to bedzie tak. poniewaz uklady zasilania sa takie same zatem regulacja napiecia na pamieciach bedzie podobna jak regulacja napiecia dla rdzenia. po przeanalizowaniu polaczen (od 4 nozki ic do masy) doszedlem do wniosku, ze za regulacje napiecia na pamieciach w galaxy odpowiada rezystor R423 na awersie karty. jego domyslna wartosc to 747ohm co daje napiecie na pamieciach domyslne 2.05V (tak jest u mnie, ktos inny moze to tez sprawdzic i lepiej, zeby ktos to sprawdzil). napiecie mierzymy natomiast na rewersie w znanym wszystkim miejscu. zmieniajac wartosc tego rezystora zmienialo mi sie napiecie. a tak btw ktos wie ile mozna zapodac voltage na te pamieci? bo jak co to zakladam radiatory i jade z pamieciami :D Edytowane 26 Lipca 2007 przez ultor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Czyli wg. mnie sytuacja tak wygląda: pierwsze Pality normalne dobrze się kręciły jeżeli chodzi o rdzenie Następnie Sonici ze złotym chłodzeniem także Niestety trefna jest partia Soniców z czarnym chłodzeniem Najlepsza jest wersja Sonic+ Ktoś może mnie poprawi jeżeli jestem w błędzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 ma napiecie na memki 2,0v Na Gpu 1,25 W 2d to może ma 1.25v , ale w 3d 1.35v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Czyli wg. mnie sytuacja tak wygląda: pierwsze Pality normalne dobrze się kręciły jeżeli chodzi o rdzenie Następnie Sonici ze złotym chłodzeniem także Niestety trefna jest partia Soniców z czarnym chłodzeniem Najlepsza jest wersja Sonic+ Ktoś może mnie poprawi jeżeli jestem w błędzie oczywiście należy pamiętać że na to nie ma reguły / oc jest jak loteria albo trafisz dobry egz albo słaby (choć oczywiście pewne założenia można poczynić ;]) :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zdjalem ten maly wiatraczek z chlodzenia i przykrecilem 90mm arctic coolinga, ktory obejmuje caly radiator i pamieci, temp. sie nie zmienila, wtf ? :blink: Czy na prawde ten pseudo kawalek szajsmetalu tak kiepsko odbiera cieplo, bo juz nie wiem ocb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Zdjalem ten maly wiatraczek z chlodzenia i przykrecilem 90mm arctic coolinga, ktory obejmuje caly radiator i pamieci, temp. sie nie zmienila, wtf ? :blink: Czy na prawde ten pseudo kawalek szajsmetalu tak kiepsko odbiera cieplo, bo juz nie wiem ocb. to znaczy nie zmienia sie bo jest taka sama jak z tym kurduplowatym wiatraczkiem,jesli tak to i tak dobrze bo jest przynajmniej ciszej.Masz czarny radiator czy ten pomaranczowy.Ja 0.5 cm pod radiatorem zawieszony mam wiatrak 120(1000obrotów) tylko nie moge sprawdzic czy to bedzie dobrze dzialac bo mój Abit AB9 jest już prawie miesiac w serwisie :blink: PS Nie kupujcie plyt Abita- serwis to komediodramat :lol2: Edytowane 26 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Sam wiatraczek coolera nie czyni :D Jesli radiator nie jest w stanie w miare szybko odprowadzic ciepla to zonczek. A tak btw, to ten czarny cooler z palita wyglada naprawde badziewnie (nie obrazajac posiadaczy :D) Ten zloty to moze i cos tam daje rade, ale nie wiem jak tam z jego glosnoscia. Ja jednak na miejscu kogos kto chce miec cicho i krecic kupilbym Accelero S1 albo S2 i na to wentyl 120 i po sprawie. Wiem ze niektorzy powiedza ze nie ma co kasy wydawac, no ale chce sie miec cisze to trzeba o to zadbac. Osobiscie tkaktuje Pality jako dobre karty "bez coolera" (cos dla maniakow OC) do ktorych trzeba sobie kupic swoje chlodzonko. Edytowane 26 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Ten zloty to moze i cos tam daje rade, ale nie wiem jak tam z jego glosnoscia.A jak radiator moze byc głośny :lol:.Bo złoty to jest tylko radiator Edytowane 26 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Czytaj ze zrozumieniem proszę Cię bardzo :P Cooler i radiator to jednak jest drobna różnica :D post skasuje. Edytowane 26 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Czytaj ze zrozumieniem proszę Cię bardzo :P Cooler i radiator to jednak jest drobna różnica :D tak a powiedz mi gdzie ty widzisz zloty Cooler na palicie,złoty to jest tylko radiator :D wiec pisz ze zrozumieniem :D Edytowane 26 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) dobra, niektorzy mysla wolniej... trudno. :wacko: :dontfeedtrolls: end. poscik skasuje. A galaxy nie sa niebieskie, niebieski jest przeciez tylko laminat. Do tego pewnie nawet nie laminat co farba na laminacie... no ale pozdrawiam rodzine. Edytowane 26 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 dobra, niektorzy mysla wolniej... trudno. :wacko: :dontfeedtrolls: end. poscik skasuje. z tym trollem to troche pszesadzasz :wink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 koniec z ot proszę was oto moje spostrzeżenie ! gdy procek śmiga na 2600mhz to na grafie mogę puścić np. 717/890 jak dałem procka na 2760mhz to przy takim taktowaniu grafy łapie arty na całym ekranie i freeza po 2-5 sekundach od zmiany taktowań w rivie ... kto mi powie gdzie leży trol pogrzebany ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 koniec z ot proszę was oto moje spostrzeżenie ! gdy procek śmiga na 2600mhz to na grafie mogę puścić np. 717/890 jak dałem procka na 2760mhz to przy takim taktowaniu grafy łapie arty na całym ekranie i freeza po 2-5 sekundach od zmiany taktowań w rivie ... kto mi powie gdzie leży trol pogrzebany ? :D Zasilacz wymieka ? :] Co do tego co zostalo napisane wyzej - tak mam palita z badziewnym, cienkim radiatorem, chlodzenie lekkie jakby zrobione ze stopu smieci, bez wentylatorka wyglada zalosnie, jak powyginana blaszka... :] W sumie grafy z fabrycznym chlodzeniem pasywnym maja temp. 80-90-100*c w stresie, wiec te moje 70*c to pikus. :] Moja grafa jest w ogole jakas wyczesana, idealnie chodzi na taktach 700/1700 a zwiekszenie gpu albo mem o kilka mhz powoduje juz arty i niestabilnosc, czy to przypadek, ze chodzi na tak roznych zegarach, czy jakies zabezpieczenia. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Pewnie na 2760 masz wyżej taktowane pamięci , pewnie jak zmniejszysz taktowanie to problem zniknie. Edytowane 26 Lipca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Pewnie na 2760 masz wyżej taktowane pamięci , pewnie jak zmniejszysz taktowanie to problem zniknie. jest to logiczne ale w takim układzie dlaczego nie dzieje się tak samo jak zjadę z taktami karty, skoro winę miałby ponosić ram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 jest to logiczne ale w takim układzie dlaczego nie dzieje się tak samo jak zjadę z taktami karty, skoro winę miałby ponosić ram ? No to przetestuj zasilacz, moze to on odwala maniane, najlepiej miernikiem podczas obciazenia. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) to nie zasilacz już sprawdzałem go wcześniej ;) choć jeszcze na 76gt które miało gniazdko zaraz sprawdze ;] Edytowane 26 Lipca 2007 przez hauti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam! Którego 8600GT wybrać do 430 zł? Słyszałem o Sonic+ który na standardzie idzie 600/2000! Ale oficjalnie go nie widzę nigdzie. Ludzie mówią, że zamawiają zwykłe Sonic i im czasem taki przyjdzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 jest to logiczne ale w takim układzie dlaczego nie dzieje się tak samo jak zjadę z taktami karty, skoro winę miałby ponosić ram ?To samo było na podkreconych palitach 7900gs i na tym mobo co masz , po prostu freezy. Sprawdz , może u ciebie też tak. Daj 2760 , ale taktuj ramu niżej , ale nie na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 No ja mam takie cus :D. Zamowilem w agito.pl normalnego sonica a przyszedl z plusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) A galaxy nie sa niebieskie, niebieski jest przeciez tylko laminat. Do tego pewnie nawet nie laminat co farba na laminacie... no ale pozdrawiam rodzine. Po pierwsze daruj sobie te ironiczne pozdrowienia w kierunku mojej rodziny bo to załosne.Po drugie widze że nie mozna tobie wzrocic uwagi bo odrazu wyzywasz od trolli . A galaxy nie sa niebieskie, niebieski jest przeciez tylko laminat. Do tego pewnie nawet nie laminat co farba na laminacie... no i czemu ma to sluzyc :? Przepraszam za OFF TOPA Co do tego co zostalo napisane wyzej - tak mam palita z badziewnym, cienkim radiatorem, masz ten czarny czy pomaranczowy radiator W sumie grafy z fabrycznym chlodzeniem pasywnym maja temp. 80-90-100*c w stresie, wiec te moje 70*c to pikus. :] 70 stopni w stresie czy w idle, z tym wiatrczkiem 90mm Edytowane 26 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...