naxt Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Rzutem na tasme 7000pkt w koncu przekroczone http://service.futuremark.com/orb/resultan...mp;UID=12523425 Jak zwiekszyc pasek GPU w Riva tuner bo sie mi skonczył Edytowane 6 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djduzy Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) A to jest maks co idzie z sonica+ wycisnac. Chcialem shadery powyzej 2200mhz wrzucic ale juz kompik sie wiesza Edytowane 6 Grudnia 2007 przez djduzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 To zrób marka 2006 z tymi taktami , chwalić się taktami to każdy może :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Powiem Ci ze bedzie ciezko bo bym musial wyciagac plyte glowna a nie chce mi sie pozniej tego wszystkiego do srodka wkladac yy sory a mógłbym wiedzieć czemu miałbyś wyjmować płytę główną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djduzy Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 yy sory a mógłbym wiedzieć czemu miałbyś wyjmować płytę główną? A jak mam sie miernikniem dostac w te punkty zeby zmierzyc... To zrób marka 2006 z tymi taktami , chwalić się taktami to każdy może :wink: Mowisz I Masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 A jak mam sie miernikniem dostac w te punkty zeby zmierzyc... PKT do mierzenia są po drugiej stronie.. czy nie po tej co jest rdzeń czy memki.. :> czyli od tej z wierzchu.. nie miałem problemu by mierzyć bez wyjmowania.. czegokolwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djduzy Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) PKT do mierzenia są po drugiej stronie.. czy nie po tej co jest rdzeń czy memki.. :> czyli od tej z wierzchu.. nie miałem problemu by mierzyć bez wyjmowania.. czegokolwiek Wiem gdzie sa :) U mnie napiecie to 1.76 V Edytowane 6 Grudnia 2007 przez djduzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zadałem to pytanie w temacie o Riva Tuner ale nikt się nie odezwał. Mam RT 2.6 i GF 8600GT Sonic+. Po podkręceniu rdzenia do 675 dalsze przesuwanie suwaka nie przynosi żadnego efektu. W RT jest np 690 a po uruchomieniu aplikacji 3D pokazuje 675. Mam postawione 1 w NVAPIShaderClockControl, NVAPIUsageBehavior, DisableClockTest. Czy ta karta może mieć jakąś blokadę w BIOS-ie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) dlaczego Atitool i powerstrip uparcie twierdza ze takty GPU i Memory wynosza 0.00Mhz :? Edytowane 7 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zadałem to pytanie w temacie o Riva Tuner ale nikt się nie odezwał. Mam RT 2.6 i GF 8600GT Sonic+. Po podkręceniu rdzenia do 675 dalsze przesuwanie suwaka nie przynosi żadnego efektu. W RT jest np 690 a po uruchomieniu aplikacji 3D pokazuje 675. Mam postawione 1 w NVAPIShaderClockControl, NVAPIUsageBehavior, DisableClockTest. Czy ta karta może mieć jakąś blokadę w BIOS-ie? Witaj, Mialem podobnie ponieważ najpierw podkrecałem tylko rdzeń a shaderów nie ruszałem i również rdzeń zatrzymał mi sie w miejscu i nie mogłem go podnieść ... i dopiero podkreciłem shardery (do 1600 coś ) i rdzeń już leciał wyżej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Witaj, Mialem podobnie ponieważ najpierw podkrecałem tylko rdzeń a shaderów nie ruszałem i również rdzeń zatrzymał mi sie w miejscu i nie mogłem go podnieść ... i dopiero podkreciłem shardery (do 1600 coś ) i rdzeń już leciał wyżej ... Faktycznie pomogło. Podniosłem shadery na 1620 i poszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojsed Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 dlaczego Atitool i powerstrip uparcie twierdza ze takty GPU i Memory wynosza 0.00Mhz :? Jeżeli dobrze pamiętam to na nowych sterownikach do GF niestety program Ati tak wskazuje i sobie nim nie pokrecisz. Pozostaje Riva Tuner. ( mam tak samo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 a jak to jest z podkręcaniem pamięci na tej karcie? W Rivatunerze prosi mnie o restart. Co mam zrobić? zignorować, co wcisnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Ustaw tyle samo dla 2D i 3D, zaznacz aby zapamiętało przy starcie to riva się zamknie :] EDIT: Zdecydowałem się na zakup Accelero S2, zamówiłem do tego jeszcze 1x AC 120x120 (zwykły, antywibracyjny mam na tyle budy). Da się to sensownie przymocować? Pytam teraz bo całość jest zamówiona na poniedziałek i jeżeli zmienię zdanie to wcale nie muszę odbierać. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Spojrzcie na niebieski kwadracik na dole-ktos mnie pobije :) ? zobaczymy jak długo karcioszka pociagnie dzialajac praktycznie jak pasyw z nawiewem Rdzen 900Mhz/Shadery 1944Mhz/Pamieci 2200Mhz Edytowane 8 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 naxt to zapewne kręciłes na 86GT Sonic+ ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 naxt to zapewne kręciłes na 86GT Sonic+ ???tak poprzenia padła po podlaczeniu TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 mam pytanie .... czy http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2839462 ten blok bedzie pasował do 8600 sonic + ? bo posiadam taki blok lecz nie wiem nic na jego temat... a chcuialbym sie upewnić czy bedzie pasował ... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Jakie sterowniki najlepsze do 8600 Gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Pisałem o tym w temacie o Crysisie ale odzewu brak: Płynąc łodzią i patrząc na drzewa na wzgórzach widzę jakby arty(jakby co chwile cień się zmieniał) nie ma tego dużo i wszędzie na roślinności, wy tez tak macie?? Druga sprawa to jakby "draw distance" np. z GTAIII, idąc widzę już zarys np. krzaczka ale robiąc krok do przodu natychmiast go wyostrza, nie ma płynności w przejściach pomiędzy elementami grafiki. Karta to Evga 8600GTS nie kręcona a komp z podpisu też bez @. Sprawdzałem na sterach 169.13 Modded By Side i 169.75(najnowsze ze strony nvidi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 kazdy tak ma (przynajmniej z tym draw distance) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 pytam bo miałem wcześniej 7900GS i nie rzucało mi się tak w oczy jak teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 kurde. podkręciłem pamięć na 2000 i w benchmarku wszystko ładnie przeszło, ale w gry zaczęły wariować i wróciłem do standardowego ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) kurde. podkręciłem pamięć na 2000 i w benchmarku wszystko ładnie przeszło, ale w gry zaczęły wariować i wróciłem do standardowego ;/po V modzie na rdzeniu pamieci lataja na 2200Mhz(nie ruszajac napiecia pamieci) a roznica miedzy 700Mhz a 900Mhz na rdzeniu jest odczuwalna Edytowane 8 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 naxt to wymienili ci na Sonica + ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 naxt to wymienili ci na Sonica + ???tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 naxt to wymienili ci na Sonica + ???Nie ma już zwykłych soniców :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 trzeba zobczyć po nowym roku czy umnie tez przypadkiem grafikanie padnie ;p czasem ogladam filmy na TV-out :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 trzeba zobczyć po nowym roku czy umnie tez przypadkiem grafikanie padnie ;p czasem ogladam filmy na TV-out :Djak to niepomoze zawsze mozna poczestowac pamieci wysokim napieciem :lol: a pozniej zmazac grafit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 mam takie pytanie, troszkę z innej beczki: czy wy dostaliście jakąś książeczkę gwarancyjną? Ja jak kupowałem w sklepie internetowym to dostałem tylko fakturę na procesor i k.graficzną z datą zakupu, a w innym sklepie dostałem fakturę na pł. główna i pamięć, gdzie na fakturze była liczba miesięcy gwarancji :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...