Skocz do zawartości
nightfaraon

Staroć S478 + Modernizacja [ 350zł ]

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie posiadam sprzęt:

Procesor: Intel Celeron D 330 2.66GHz

Płyta główna: ASRock P4VT8

Karta graficzna: GF Gigabyte 6600 Turbo Force Edition

Pamięć RAM: 3x 512 DDR Geil PC 400 CL 2.5

Dysk: Samsung SP0802N

Zasilacz: nonname :C

OC tego złomu nie wchodzi w gre, przy 20x150 jest stabilnie, przy 20x155 nie wchodzi juz do Windowsa. Na modernizacje ( pod kątem gier, mam namyśli CS:Source ) mam 350zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz - jakiś fortron z allegro ~ 70 zł

Sprzedać mobo i proca za ~ 180 zł

Sprzedać grafe ~ 180 zł

Kupić proca s754 (jakiś używany z dobrym OC)/mobo na PCIE (używane chodzą teraz za grosze) - ok. 250 zł

GPU - 7300GT Galaxy Zalman DDR3 ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób tak jak ci radzą koledzy wyżej, czyli wymień mobo na 754/939, albo zrób jeszcze prościej. Kup P4 3.06 HT, napewno lepiej ci gry będą chodzić niż na tej celinie. Ram się marnuje przy tym procu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowanie p4ht niejest dobrym wyjsciem, zdecydowanie lepiej jest polowac na dual sate + venice za ok 500zl, lepszej pozycji z agp niema, lub puscic jeszcze grafe, kupic fortona na allegro za ok 40zl, do tego venice, jakies mobo na nf4 lub rs482 i kupic galaxy 7330gt 1.4 128/128 proca i mobo powienienes sprzedac za okolo 220-250 a allegro, ja ostatnio sprzedalem na allegro asusa p4pe2x i celka 1.7 za 260zl grafe powinienes tez za taka cene sprzedac chyba ze trafisz na jakiegos losia to moze nawet za 300zl ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi