Lanc Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja powiem jedno. Jak ktoś dostanie w swoje łapska SD 3700+ 0614BPMW to będzie mega szczęściarzem ;] Już dawałem linka do tego tematu, no ale ;] http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=126970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Fajny proc.... bardzo fajny :) Eh, a mój SD 3700+ E4 robi stabilne 3Ghz dopiero powyzej 1,5V... (!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 A moj SD 4000+ E4 0630 zamowiony od marek_voodoo przyjdzie w Poniedzialek obym wycisnal 3Ghz@1.35v ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 kto ma narazie najszybsze e6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kami Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) moj robi 3000 e6 na 1.4 .Dalej nie probowałem bo zasilka feel 350 chyba nie wyrabia,ale http://www.allegro.pl/item163274253_bezglo..._zapraszam.html w drodze to zobaczymy Edytowane 10 Lutego 2007 przez 4kami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 NIe kupuj tego Zasilacza Broń Boze!! On jest wypasiony ale do starych komputerow ktore nie potrzebuja mocnej lini 12v. Ten Forton ma słaba linie 12V Nowe kompy korzystaja z 12V w znacznie wiekszej mierze niz stare. Jezeli cchesz miec w miare przyszlosciowy zasilacz proponuje inny zasilacz z dobra linia 12V np. Chieftec 450W koszt 170zł Wracajac do tematu 0630 na E4 to dobra seria? ;-D Kurde Poniedzialku sie doczekac nie moge az przyjdzie SD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kami Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Niestac mnie na inny, ten ma dobre noty..a chyba 3000mhz 1,4 nie bierze duzo pradu? naweno mniej niz SanDiego Edytowane 10 Lutego 2007 przez 4kami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) OT: Ou fuck ale sie wrabales z ta zasilka, bierz cos z dwoma +12v, +5v to na socket A i do starych kompow jak mowi kolega :/ Noty to on mial dobre moze, ale ten test jest z 2003 roku !!! http://www.tomshardware.com/2003/06/09/hig...or_power_users/ Nie wierze ze nie wykrzesasz tych 5zl na http://www.allegro.pl/item164082775_zasila..._ibm_nowy_.html EOT Panowie do jakiej wartosci musi byc podkrecony x2 3800 zeby byl rowny wydajnosciowo z SD@3ghz ?? Tak pi*drzwi bo wiadomo ze w kodowaniu to lepsze 2 jaderka. Edytowane 10 Lutego 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) OT: Ou fuck ale sie wrabales z ta zasilka, bierz cos z dwoma +12v, +5v to na socket A i do starych kompow jak mowi kolega :/ EOT Panowie do jakiej wartosci musi byc podkrecony x2 3800 zeby byl rowny wydajnosciowo z SD@3ghz ?? Tak pi*drzwi bo wiadomo ze w kodowaniu to lepsze 2 jaderka. a nie musi miec tyle samo MHz zeby sie z nim zrownac ? chodzi mi tu np o probke superpi jesli sie myle to prosze mnie naprawic (: Edytowane 10 Lutego 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kami Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Jesli chodzi o 98 % gier i niektorych aplikacji, bo wiadomo ze malo jest aplikacji dwu-watkowych. to te same zegary raczej musza byc aby wydajnosc byla ta sama! Moze sytuacja sie zmieni i beda pisac gierki obslugujace 2 jaja.. ale zanim sie to upowszechni to bede siedzial juz na K15L:D 20 rdzeniowym:P Tu dowod http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1536-11 3200 i x2 3800 maja te same zegary Edytowane 10 Lutego 2007 przez 4kami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) moj robi 3000 e6 na 1.4 .Dalej nie probowałem bo zasilka feel 350 chyba nie wyrabia,ale 2504497[/snapback] a nie musi miec tyle samo MHz zeby sie z nim zrownac ? chodzi mi tu np o probke superpi Chodziło chyba o to, że jak by wprowadzić wspólną skalę oceny wydajności dla procków 2-jajcowych i tych z 1 jajem, to jaka musiałaby być przewaga w mHz 1-jajowca, żeby w standardowych zastosowaniach, wykorzystujących 2 jaja (np niektórych grach), wypadł tak samo, jak procek z 2 jajkami. To jest dość ciekawe pytanie :) EDIT: SP akurat chyba nie wykorzystuje drugiego jądra, więc musi być tyle samo mHz Edytowane 10 Lutego 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 jest jeszcze sprawa wykorzystania zasobów podczas gry, np tak athlon 3.2 ma te 2ghz i taki x2 3800 też ma 2ghz i w tym x2 można przecież ręcznie przełączyć gre na drugi rdzeń, który sie niczym nie zajmuje i będzie miał "wolne" 2ghz a taki 3.2 to musi przecież jeszcze inne [ciach!]ły "trzymać". czy tak nie jest ? ale znowu różnicy nie widać to czym się przejmować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) A moj SD 4000+ E4 0630 zamowiony od marek_voodoo przyjdzie w Poniedzialek obym wycisnal 3Ghz@1.35v ;D Mój voodoo ( 0630 MPMW ) niestety nie chciał, musiałem podbić do 1,4V Za to stabilne 3166MHz robi przy 1,47V-więc jestem zadowolony :D Teraz kombinuję jak zrobić żeby pamięci z podpisu poszły z 600MHz(3-4-4-8 2,8V)- godzinkę SP2004 przechodzą spokojnie , a jak puszczę z podkręconym prockiem nawet nie bootuje (stabilne są dopiero przy <250MHz). Edytowane 11 Lutego 2007 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Mój voodoo ( 0630 MPMW ) niestety nie chciał, musiałem podbić do 1,4V Za to stabilne 3166MHz robi przy 1,47V-więc jestem zadowolony :D jak na stan dzisiejszy zostały mi jeszcze 3 sztuki 0630MPMW i jedna sztuka 0631GPCW czyli mam rozumieć ze jest pan zadowolony z procka pomimo podbicia napięcia - cieszy mnie zadowolenie moich klientów :) jak ktoś chętny to 662567585 Postaram załatwić kolejne z serii E4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) jak na stan dzisiejszy zostały mi jeszcze 3 sztuki 0630MPMW i jedna sztuka 0631GPCW czyli mam rozumieć ze jest pan zadowolony z procka pomimo podbicia napięcia - cieszy mnie zadowolenie moich klientów :) jak ktoś chętny to 662567585 Postaram załatwić kolejne z serii E4 :) Mowa trawa- pewnie, że jestem zadowolony. Po zakupie Twojego, sprzedałem starego E6(średniak) za 320 zł na Allegro :) Tylko z tymi ofertami sprzedaży radziłbym uważać- ktoś się w końcu zdenerwuje... Może załatwisz 0614BPMW-byloby wieeellluuu chętnych :lol: Może ma ktoś pomysł co zrobić z moimi pamięciami, żeby poszły z prockiem powyżej 250Mhz ?? Przydadzą się sugestie, bo pomysłów już brak :mur: Edytowane 12 Lutego 2007 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Coś u mnie z temp jest porąbane. Własnie 10 min temu wsadziłem w końcu mojego SD 4000+ i po 10 min Sp2004 mam 43*C na standardowych taktach. IDLE= 34*C <_< Ziarenko OCZ ultra 5+ i Freezer 64Pro. O co kaman????wiem ze potrzeba chwile czasu na wygrzanie pasty ale az 10*C różnicy od oczekiwanej temp w stresie nie wróży niczego dobrego :mur: Edytowane 12 Lutego 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Ziarenko OCZ ultra 5+ i Freezer 64Pro. O co kaman???? Zmieniają Ci sie obroty wentylka jak temp. wzrasta ?? Może źle w biosie poustawiałeś... Może za małe to ziarenko, radiator równo założony?? U mnie przy zaciskaniu dźwigienki Freezer potrafił się przesunąć o dobre 3-4[mm]. Jestem przeciwnikiem ''ziarenek'', bo pasta nigdy sie idealnie nie rozprowadzi po całej powierzchni-lepiej cieńką warstewkę kartą kredytową/telefoniczną rozprowadź po całym procku i dopiero na to możesz ziarenko położyć... 34C to nie tak dużo, narazie chwile odczekaj... Edytowane 12 Lutego 2007 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Albo poprostu dioda termiczna procka zwalona ;) (mam takiego sempka ze zwaloną diodą w kompie akurat) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zmieniają Ci sie obroty wentylka jak temp. wzrasta ?? Może źle w biosie poustawiałeś... Może za małe to ziarenko, radiator równo założony?? U mnie przy zaciskaniu dźwigienki Freezer potrafił się przesunąć o dobre 3-4[mm]. Jestem przeciwnikiem ''ziarenek'', bo pasta nigdy sie idealnie nie rozprowadzi po całej powierzchni-lepiej cieńką warstewkę kartą kredytową/telefoniczną rozprowadź po całym procku i dopiero na to możesz ziarenko położyć... 34C to nie tak dużo, narazie chwile odczekaj... Albo poprostu dioda termiczna procka zwalona ;) (mam takiego sempka ze zwaloną diodą w kompie akurat) ;] ...albo po prostu 43 stopmie to normalna temperatura. Kręć na 3 ghz i wtedy zobacz co będzie pokazywać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 No doszedl mi Procek od Marka i mobo a grafika jeszcze nie ;-( 3Ghz na 1.4v to elegancko i tak. Ja az tak bardzo sie nie zna na oznaczeniach ale chyba 0631 lepsze niz 0614 nie ? Do marek_voodoo Kurde a chcialem 0631 proca to mowiles ze nie ma ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarods Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Mam od Marka 4000+ serie 0631GCPW i jak wczesniej pisalem idzie na 3ghz na ustawieniach 1,325 w biosie ...powyzej trzeba wiecej "dovoltowac " na 262x12 potrzebuje 1.400 v w biosie http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=167500 cpu-z pokazywal od 1.44 do 1.52 v ale ogólnie jestem zadowolony ...mysle ze płyta i ramy troche ograniczaja ...na codzien 3Ghz wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Zmieniają Ci sie obroty wentylka jak temp. wzrasta ?? Może źle w biosie poustawiałeś... Może za małe to ziarenko, radiator równo założony?? U mnie przy zaciskaniu dźwigienki Freezer potrafił się przesunąć o dobre 3-4[mm]. Jestem przeciwnikiem ''ziarenek'', bo pasta nigdy sie idealnie nie rozprowadzi po całej powierzchni-lepiej cieńką warstewkę kartą kredytową/telefoniczną rozprowadź po całym procku i dopiero na to możesz ziarenko położyć... 34C to nie tak dużo, narazie chwile odczekaj... Jeśli chodzi o obroty to wszystko jest jak byc powinno.Kontrola zajmuje sie speedfan.Ziarenko dałem dobre w moim subiektywnym odczuciu.A to ze Freezer tak krzywo siedzi na A64 to norma.Radiator dociska elegancko. Odczekam te przepisowe 200h i zobaczy sie co sie stanie sie :D .A jeżeli nie spadnie temp to paste walne na cały IHS i zobaczymy wtedy. Albo poprostu dioda termiczna procka zwalona ;) (mam takiego sempka ze zwaloną diodą w kompie akurat) ;] Dioda termiczna???Hmm....nie wydaje mi sie ponieważ nie szaleje z odczytami i pokazuje spadek i wzrost temp. ...albo po prostu 43 stopmie to normalna temperatura. Kręć na 3 ghz i wtedy zobacz co będzie pokazywać :) Chyba właśnie tak... P.S Sorki za błedy ale jestem chory i mieni mi sie w ślepiach :cry: Edytowane 12 Lutego 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jejox masz normalną temperature jak na chłodzenie które posiadasz a co do pasty zawsze smaruj cały IHS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Dioda termiczna???Hmm....nie wydaje mi sie ponieważ nie szaleje z odczytami i pokazuje spadek i wzrost temp.Ale ona nie musi szaleć, może źle pokazywać... ;] Np. na tym procku co mam dioda pokazuje temp mniejszą niż ma ihs w idle a w stresie na 2,4GHz@1,4V pokazuje mi 55*C (co moim zdaniem jest wartością troszke nie taką przy chlodzeniu ninja + clp, ihs ma 36*C), te dwa fakty połączone ze sobą wykluczają krzywą czapke. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Oto, co potrafi mój Sandi (KAB1E 0631 GPMW), kupiony u Marka Voodoo: 1.325V (smartguard - 1.31) - 3000mHz 1.35V (smartguard - 1.33-1.34) - 3048mHz By przekroczyć granicę 3.1gHz proc potrzebuje nieco więcej papu: 1.425V (smartguard - 1.39-1.4) - 3108mHz Podane napięcia, to napięcia ustawione w biosie (DFI rs482 Infinity); w nawiasie to odczyty w Windzie. Wyżej już nie szedłem, bo wiadomo, że stosunek takty/napięcie będzie coraz mnej korzystny, a zależy mi na ustawieniach "na codzień", a nie na biciu rekordów. Oczywiście są to wartości full-stable, zweryfikowane wielogodzinnymi testami. Zastanawiam się, czy letnie temperatury wymuszą jakieś niekorzystne zmiany w kwestii o/c... Nigdy nie zwróciłem uwagi na to, w jaki sposób temperatura otoczenia wpływa na temperaturę procka (mam nadzieję, że nie proporcjonalnie - bo w tym momencie, przy 3.1ghz mam max w stresie 52 stopnie w S&M). Zależało mi na przekroczemiu magicznej bariery 3gHz - tego oczekiwałem po tym procku i udało się z nawiązką i jestem bardzo zadowolony :) EDIT: już dodałem oznaczenie procka Mógłbyś to potwierdzić screenami(zwłaszcza te 3Ghz na 1.325) bo ja mam "identycznego" procka SD 4000+ KAB1E 0631 GPMW i u mnie jakos cholera inaczej to wygląda: Nawet przy 1.4V !!!! z biosu(Asus A8N-e nForce 4 ultra) 250x12 wywala sie po sekundzie w SP2004 :mur: :mur: :mur: Aż sie boje sprawdzic ile mu trzeba na te zakichane 3Ghz- 1.55V?? <_< » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Cos padakowaty ten voodoo procek <_< Edytowane 12 Lutego 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Nawet przy 1.4V !!!! z biosu(Asus A8N-e nForce 4 ultra) 250x12 wywala sie po sekundzie w SP2004 :mur: :mur: :mur: Aż sie boje sprawdzic ile mu trzeba na te zakichane 3Ghz- 1.55V?? <_< Cos padakowaty ten voodoo procek Mam prośbę: -ustaw 245x12 1,4V i div 166(ewentualnie SP tylko dla procka zrób) Napisz co z tego wyszło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Mam prośbę: -ustaw 245x12 1,4V i div 166(ewentualnie SP tylko dla procka zrób) Napisz co z tego wyszło... Stabilnie... A co do mojego procka to liczylem na cos wiecej za ta kase.Taki niby rarytas miał byc a kupa a nie rarytas :angry: Widze ze pierwsze lepsze z brzegu sa lepsze od mojego :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Loteria.Jak widzisz moga sie trafic dobre i zle E4 jak i E6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Loteria.Jak widzisz moga sie trafic dobre i zle E4 jak i E6. Tylko dziwi mnie dlaczego przemo3642 mając procka z identycznymi oznaczeniami robi 3Ghz na 1.325 a mojemu potrzebne 1.43V!!! :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Stabilnie... A co do mojego procka to liczylem na cos wiecej za ta kase.Taki niby rarytas miał byc a kupa a nie rarytas :angry: Widze ze pierwsze lepsze z brzegu sa lepsze od mojego :angry: Powoli... A jak dasz teraz 250x12 jest stabilny ?? (ten sam dzielnik zostaw co przy 245x12) Napisz więcej o sprzęcie: zasiłka, pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...