THEJAJO Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Elo. Zakupile ostanio GPU na Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=137042977 Wizualnie wyglada swietnie, wszystko wydaje sie byc wporzadku oprocz coolerka - troche swiszczy ze wzgledu na swoj wiek. :/ Problem pojawia sie w grach. Na poczatek moze config: Abit ST6 Celeron 1000@1210 MHz Tt Volcano 12 eXtreme 2x 256 PC133 SDRAM PowerColor Radeon 8500 128/128 2x Seagate ST340810A 40GB ATA 100 Codegen 300X1 - 300W W grach NBA 2006, FIFA 2007 i NFSC pojawiaja mi sie dziwne przeblyski tak jakby artefakty. O_o Nie wiem skad by sie mogly wziac bo nie krecilem grafy. Coprawda mam podkreconego procka i ma to wplyw na szyne AGP ale odkrecilem go i nadal to samo sie dzialo. Czy moze byc w/w pojawiania sie artefaktow spowodowany niewydajnym chlodzeniem? Jesli tak to moglbym prosic o jakies propozycje na zmiane chlodzenia biorac pod uwage to ze karta ma przyklejonego coolera? Z gory dzX za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Zmniejsz taktowania rdzenia i karty o jakies 10MHz i odpal 3d2k1 na poczatek. Jak nie ma zadnych bledow to wtedy bedziemy sie zastanawiac nad zmiana chlodzenia [; I dochodzi do tego zabawa ze sterownikami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Jakie sterowniki?? Spróbuj z innym zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 IMO zasulator - tez mialem na Codegenie 300W problemy z Radeonem 8500 (proba wlazcenia 3D konczyla sie w 4 przypadkach na 5 efektowna sieczka na ekranie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Z inna zasilka bedzie problem bo nie mam. Taktowania sa standardowe wiec nie rozumiem dlaczego mam zanizac taktowanie. O_o Wina lezy prawdopodobnie po stronie chlodzenia. Musze je wmienic na jakies nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Codegen to bomba z opóźnionym zapłonem. Wymień go bez względu na to czy jest przyczyną problemu z kartą , pomierz napięcia w stresie wtedy sam przekonasz się o konieczności wymiany.:) Edytowane 30 Listopada 2006 przez 1okonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Widze ze duzo osob jest przeciwnych w/w zasilaczowi. W takim razie poprosze o jakas rade w zwiazku z kupnem nowego, taniego zasilacza ktory pociaginie w/w sprzet. Z gory dzX. P.S. Nie oznacza to oczywiscie zakonczenia dyskusji na temat R8500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Rozejżyj się na allegro za fortronem.To tani i dobry zasilacz , wejdż do działu o zasiłkach i poczytaj o nim. Za 60 zł nie dostaniesz nic lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 :| Jesli zmniejszysz taktowania to bedziesz miec pewnosc ze to wina chlodzenia... A zasilacz to inny dzial. I slusznie mowi 1okonek - fortron w zupelnosci bedzie wystarczyc. Albo jakis Modecom GTF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 ale najpierw popróbuj na róznych wersjach sterowników...troche tych starszych bo na nowych sterach karta juz nie perwszej młodości może wyswietlać własnie takie błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 P.S. Nie oznacza to oczywiscie zakonczenia dyskusji na temat R8500. Skoro nie oznacza to dodam swoje 3 grosze - jesli nadal mu nie przeszlo to powachluj troche sterownikami i biosami. Pamietam ze wgranie nowego biosu (nieudanego) w moim Herculesie spowodowala istna sieczke na ekranie... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Zakupilem ostatnio P3-S 1400/512/133 - najmocniejszy z serii P3. Jak zainstaluje puszcze go na FSB 133 przez co GPU (po ustawieniu dzielnikow) nie bedzie podkrecone. Moze wtedy bedzie lepiej. ;) Tak czy siak chlodzenie musze wymienic bo... jest za glosne. :/ edit: Jak widac w sig'u nowe CPU juz jest i wszystko puszczone na 'default' tj. FSB 133 dzielniki 4:4:1. Niestety nic sie nie zmienilo jesli chodzi o grafe. W 3DMark01SE artefakty sie pojawily choc nie caly czas (nawet mam nowe testy co mnie zaskoczylo), w NFSC co jakis czas rowniez natomiast przy FiFie07 dwa restarty bez BSOD'a (Automatyczny restart wylaczony we Wlasc. Mojego kompa) ani minidump'a. Chyba bedzie trzeba odeslac GPU na gwarancje albo jak najszybciej wymienic chlodzonko. Dodam ze temp. CPU w stresie (SuperPI - 16 MB) nie przekracza 35 *C. :) Edytowane 10 Grudnia 2006 przez THEJAJO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...