Skocz do zawartości
ZipQ

R 9550 Czy Gf 6200a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Aktualnie posiadam karte powercolor Radeon 9550 128 mb/128 bit. Myslalem ostatnio nad zmiana na GF 6200A. Potrzebna mi jest tylko dlatego, ze posiada pixel shader 3.0, co jest mi potrzebne do PCSX 2. I mam pytanie, czy to ma jakis sens ? Nie wiem ktora karta jest lepsza: moj radek, czy 6200A 128 mb/64 bit ( wersja 128 bit odpada, brakuje mi na nia $ ). A takze jaka jest najtansza ( poza GF 6200A ) karta graficzna z obsluga pixel shader 3.0 ?

ps niewiedzialem gdzie to napisac ( jesli zly dzial, prosze moderatora o przeniesienie )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi mi o plynna emulacje ( jak narazie takowa jest mozliwa tylko w kilku grach ), ale bardziej do dodatkowych kilku klatek w pozostalych, w mniejszym stopniu emulowanych gier

@adamlop, dzieki za linka. Lepiej zakupie w grudniu GF 6600 ( moze to cos da ).

Thx za rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz emulowac plejstacje na 6200 64bit? Oo

To prowokacja jakaś jest? :lol:

Takim to właśnie polecam kupno PS2 :wink: Zresztą takie zmiany na 6200 nie mają sensu lepiej pozbieraj na 7300GT lub chociaż 6600 :wink: Dodatkowe kilka klatek jak dla mnie robienie z 4 FPSów 6ciu nie ma sensu :]

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej tak jakby PS 3.0 oznaczało tylko nowe efekty. Czy naprawdę nikt nie wie o tym, ze dzięki PS 3.0 wiele gier po prostu działa szybciej?

Oczywiście wymiana w tym przypadku jest zupełnie bez sensu test - ale wszyscy jak jeden mąż twierdzą, żę PS 3.0 w najniższych kartach nie jest do niczego potrzebny - akurat dzięki niemu taki painkiller może chodzić całkiem sensownie w 800 x 600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi