Gemmy Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Wszystko zaczęło się dwa tygodnie temu .Ryba przesyła wiadomość; zapraszam na mały bench na kaskadce.W tym momencie zakasałem rękawy i zatarłem ręce....oj będzie się działo.Pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy to zmodować mobasa który nie był przygotowany na extreme benching.Biorąc pod uwagę mój tragiczny wzrok i zdolności manualne postanowiłem zwrócić się o pomoc do jakiejś obcykanej osoby w tym temacie.Pierwsze kroki skierowałem do serwisu elektronicznego. Jak wskazałem im miejsca lutów Vcore i Vdoopa to chłopcy zrezygnowali i tłumaczyli że nie posiadają tak wyrafinowanego sprzętu aby podjąć się takiej pracy.Po paru dniach skumałem się z Entem i Rzeźnikiem(pozdro) którzy postawili wszystkie Vmody (Vcore,Vdoop,Vddr,VMch) w parę chwil profesjonalną lutowniczką za 30pln.W tym momencie wszystko było już przygotowane i gotowe do OC. W przed dzień wyjazdu Ryba wskazał nam drogę dojazdu do siebie ,ba nawet zaznaczył miejscowości przez które mamy jechać ,aby szybko i bezpiecznie dojechać;Trzciel->Lutol Suchy->Bukowiec->Skoki->Międzyrzecz.Do Ryby Poznań->Międzyrzecz dzieliła nas odległość 100km, nam zajęło to jakieś 2,5h i 260km,ale o tym w dalszej części relacji. Dzień wyjazdu.Ja i Ent wyjechaliśmy ok 8.20 kierując się od razu na ( jak się później okazało nie te)Skoki.W międzyczasie spytaliśmy o drogę gostka który prowadził poboczem rower.Dobrze jedziemy na Skoki?TAK CHŁOPAKI GAZU I PROSTO o ,mało co nie wpadł nam do auta przez okno wraz z bicyklem.Było naprawdę wesoło :lol2: .Po chwili dzwoni Ryba...''gdzie jesteście?...'' właśnie minęliśmy Skoki odpowiada z uśmiechem Ent....''to fajnie za jakieś 5 min powinniście być u mnie''...ok to narka.Jedziemy jedziemy hm...nagle Wągrowiec i stacja benzynowa, no to cyk na stacje kupić płyn do spryskiwacza i kontrolnie spytać ile mam zostało do Ryby.Dzień dobry, ile jeszcze do Międzyrzecza ?....'' jak pojedziecie skrótem to jakies 170km odpowiedział korpulentny pan :blink: .Nie to nieeee mooożliwe odpowiadamy ,zrobiliśmy już jakieś 80km więc chyba nie o tym Międzyrzeczu mówimy.Jak rozwinęli przed nami mapę i pokazali gdzie jesteśmy to juz nie było nam tak wesoło , a kiedy spytali skąd jedziemy i dopowiedzieliśmy że z Poznania to na stacji wszyscy wybuchnęli śmiechem włącznie z nami.W takim przypadku nie pozostało nam nic jak zakupienie mapy i skierowanie się w odpowiednim kierunku.Po ok 1,5h przywitał nas z uśmiechem od ucha do ucha Ryba...'' o już jesteście lolki..''. Wypakowaliśmy sprzęcik i przytargaliśmy to monstrum zwane kaskadą(cudne bydle ok 70kg) Mój osobisty sprzęcik użyty do bicia rekordu Polski w 16M Spi ASUS P5B DELUXE WIFI all Vmod by Ent PATRIOT 2*1024 DDR2 800LLK TAGAN 530W U15 Easycon Serie ATI X800XL 256MB SAMSUNG 80GB SATAII WINXP GEMMY EDITION KASKADA by Ryba WC: Alphacool SNB-A ,Eheim1000+Skraplacz 1,2KW Wszystko zaizolowane i gotowe do extreme benching No to czas na pierwsze OC czyli to co kochamy najbardziej Po ok.2 godzinkach jadąc z wysokiego strapa osiągnęliśmy w miarę rozsądny czas i niezłe OC Vcore 1.7 - 1.9V VMch 1.7 - 2.0V Vddr 2.5 - 2.8V DDR 4-4-4-4-12 Ta bestia przy 4773Mhz i 1.9V utrzymywała cały czas temperaturę w okolicach -103C w stresie Jak się później okazało to był max mobo,lub też niewystarczające chłodzenie mostka temp.ok 30C w stresie Nie pozostało nam nic innego jak spróbować niezastąpionym ClockGenem No to BOOT na 400fsb i w górę Clockiem Pierwsze podejście do kaskadki i rekord pobity,niestety po paru wcześniejszych zwisach Cpu-z,oraz MemSet nie odczytywał timingów memek Jak się później okazało wystarczyło ręcznie wpisać timingi do MemSeta i zrestartować kompa. Następnie zabawa timami,i zadowalający wynik końcowy I to by było na tyle.Dziekuję za uwagę i zapraszam do rywalizacji Podziękowania dla Enta i Ryby Germmy prawie jak redaktor. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 B-) B-) :banana: Gratki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Nice nice, szkoda tylko że nie udało się jeszcze poniżej 5m zejść o byłoby full pr0 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Gratki, ladnie :) btw. Ja lubie jak jest duzo fotek to jak cos tam macie to mozezcie jakies "bonusowe" powrzucac :P :unsure: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Wynik super, gratulacje chłopaki :) Największego kopa w tym konfigu to chyba windows dał :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Szkoda ze taki brzydki wynik, no ale nie wszytko na raz :D gratki, nastepnym razem 4.xx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 I tak wymiatacie. Nic tylko pogratulować. Odwaliliście kawał dobrej roboty jak to się mówi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 gratulsy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) O relacja sie pojawila :D Akcja z Wagrawcem i tak byla najlepsza :D Spookie z tego co wiem to niestety wiecej fotek nikt nie pstryknal. A nastepnym razem to bijemy WR :lol: :lol: Moja full pro i wypas lutownica kosztowala 15 ziko :P Edytowane 20 Listopada 2006 przez ent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Gratki :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 gratki, ale po przeczytaniu tematu bez pierwszego posta liczyłem na 4.xxx ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 gratki, ale po przeczytaniu tematu bez pierwszego posta liczyłem na 4.xxx ;] na specjalne zamowienie Gemmego zamowilem material na nowe zabawki, poczekajcie do grudnia :] p.s w lepszych wynikach blokowalo nas tylko fsb, na gownianym strapie tylko 530 :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Wynik super, relacja tez, a akcja z samochodem przebija chlopakow z serwisu. Ogolnie milo sie czytalo o 3.36 w nocy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Gratki dla całej Trójki za poprawienie rekordu Polski :) Kaskada,oprócz tego,ze trzymała niskie temperetury,robiła za blat,dobry pomysł. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Gratulacje szybkiej akcji :) Następne spotkanie pewnie skończy się wynikiem poniżej 5min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Gratulacje! Szkoda ze nie ma fotki uczestnikow tej imprezki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Hm..nikt mnie nie zjechał to znaczy że się podobało :wink: Dziękuje wszystkim za przeczytanie,i obiecuję poprawę na 4.xxx :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Gratulacje! Szkoda ze nie ma fotki uczestnikow tej imprezki ;)Oj nie wiem czy tak bardzo bys tego chcial gdybys widzial nas juz wczesniej w realu :D Obiecujemy nastepnym razem znacznie wiecej fotek. Edytowane 21 Listopada 2006 przez ent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Monitor trzeba było włączyć :lol: (ent wie o co chodzi ;] ) Brzydki wynik, gratulacje ;] Edytowane 21 Listopada 2006 przez Grzechu_1990 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Fajna relacja ;) Tylko tej czwóreczki sprzodu brakuje ;) Gratki panowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jak dla mnie to powinniście tam siedzieć aż do złamania 5.00m :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Wierz mi ze dlugo siedzielismy :D 3 sekundy ostatnie to jakies 2h puszczania benchow :D Grzechu_1990 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Jak dla mnie to powinniście tam siedzieć aż do złamania 5.00m :P Naprawdę chcieliśmy zobaczyć tę 4 z przodu ,ale ok 3 z Entem już mieliśmy dosyć,no i piwko sie skończyło :wink: Później już tylko ryba męczył celinke chyba do 4 Edytowane 22 Listopada 2006 przez Gemmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Szał was ostatnio chyba złapał. :D Gratki :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Gratulsy ! ;] Naprawde pro. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 no to sie nazywa extreme kaskada i wyniki miazdza ale i tak najbardziej pro jest lutownica moznaby jej fotk wrzucic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Gemmy gratki wielkie, bardzo fajny opis :) Wynik na bardzo dobrym poziomie !! A Rybie gratuluje kaskady :D Entowi też gratuluje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Wszyscy zawsze twierdzili ze laski nie poleca na moja kaskade :] :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 aż się jej gorąco pewnie zrobiło ;D Pragnę tutaj zauważyć iż lecą one na kaskade.. nie na Ciebie rybciu :E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 :lol: Gratulajce! Bardzo miłe i ładne Panie.... ... lece budować kaskade :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...