Shakell Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jestem totalnie zielony w tym temacie, ale muszę w najbliższym czasie skombinować w domku mała siec z dwóch kompów. I tu pojawia się moje pytanie - czy mogę użyć zamiast sieciówki leżący w domu modem 56kb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 chyba że masz 2 modemy to można zrobić null modem cable bodajże i będzie... ale nie wiem czy normalna sieć będzie na tym działać... Sieciówka kosztuje 5..15 pln... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 nom wiem że kosztuje pare złotych ale jeśli było w domu to czemu nie wykorzystać... Sieciówka może być taka??: http://www.allegro.pl/item148988683_karta_..._fv_gw_krk.html I jeszcze jedno - czy kabel który miał służyć do podłączenia modemu to to samo co skretka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Moze byc, sieciowka jak sieciowka. A skretka to calkiem co innego niz kabel modemowy. BTW zwroc uwage, ze modem ma maks 56kbps, a sieciowka 100mbps, roznica rzeklbym kolosalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Karta sieciowa okolo 20 PLN. Kabel sieciowy 100 Mbit okolo 1 PLN za metr. Mozna kupic juz gotowy kabel z wtyczkami RJ-45, albo zamowic w sklepie elektronicznym odpowiednia dlugosc z montazem wtyczek. Musisz sobie wymierzyc ile potrzebujesz i dodac do tego okolo 5 m kabla, zawsze sie przyda gdyby trzeba bylo przeniesc kompa. Jesli ma to byc bezposrednie polaczenie miedzy 2 kompami bez udzialu HUB-a to musisz sie zaopatrzyc w kabel z polaczeniem typu cross. Zajrzyj tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 http://www.allegro.pl/item149076175_3_szt_...st_fvat_gw.html Takie 3 karty mogą być?? Będe nimi łączył jeden komputer z naprzemiennie: laptopem drugim stacjonarnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 uszkodzone <_< Obojętnie jaka sieciówka, oby sprawna i na RJ45... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) pytałem - karty sprawne a to uszkodzenie to te nadłamania tych plastików :) Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Shakell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 te karty to jakieś 18 wieczne antyki.. obecne kartki sieciowe mają płytkę o wysokości 2..3cm a nie 10..15... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Jesli chodzi o karty sieciowe to mniej wiecej takie jak ta: KLIK Nie kosztuje duzo i na potrzeby domowej sieci jest idealna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 pytałem - karty sprawne a to uszkodzenie to te nadłamania tych plastików :)Tamta aukcja już nieaktualna a ja tylko dodam, bo nikt nie zauważył, że tamte karty to były na światłowód a nie na RJ45. A co za tym idzie nic byś z nimi nie zrobił. Wracając do tematu to zaopatrz się tak jak koledzy radzą w jakąś tanią ale "normalną" sieciówkę (coś na Realteku 8139 i podobnych). Rozważył bym zakup świtcha jeśli ma to być więcej kompów. Wydatek nie jest olbrzymi (już spokojnie poniżej 100pln z 5 portami, jak poszukaz to znajdziesz komplet z sieciówkami) a wygoda ogromna. Nie będziesz musiał nic przełączać, a w razie chęci pogrania po LAN to wszystko będzie gotowe:D Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Aż tak nie jest mi to potrzebne... a apropo tych kart - wejścia światłowodowe to chyba te okrągłe, a obok jest normalny RJ45 no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Kup sobie takie sieciówki - http://allegro.pl/item148665755_karta_siec...e_fv_gw_5l.html i daj sobie spokój z kombinowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jeszcze jedno - czym różni się kabel cross od zwykłej skrętki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Kabla cross używsz do połączenia 2 sieciówek ze sobą z pominięciem switcha. Zwykłego kabla używasz gdy podłączasz karty do switcha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 No tyle to ja wiem... ale czym się różni w budowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Z tego co pamiętam to różnica jest w kolejności 2 przewodów we wtyczce. Tak to są te same kable. Mają tylko różne zastosowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 trudno na goglach poszukać? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Lenistwo ponad wszystko, ale co tam. Zamieniasz 1 żyłę z 3 i 2 z 6. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...