kamil666 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Planuje zlozyc zestaw pod C2D. Jako ze moj budzet nie powala (2800zl, bez monitora), wiec planuje cos takiego: Cpu: C2D E6300 Mobo: Asus P5ND2 SE Grafika: Asus X1950Pro Ram: 2x 1GB Goodram Dysk: Seagate Barracuda ES 250GB SATA2 Zasilacz+obudowa: Chcialbym cos taniego, ale w miare stabilnego. Modecom MC-350 ATX 350W ?? DVD: nie wiem, aczkolwiek to w tym przypadku niezbyt wazne. Monitor: Zastanawialem sie na BenQ, ale slyszalem, ze niezbyt dobre sa. Zalezy mi, zeby byl okolo 800zl i w miare dobry. Nie ma ogromnych wymagan, aczkolwiek duzo siedze przy komputerze i nie chce po 1h odchodzic z bolem oczu. Co sadzicie o firmie Actina? Sedno sprawy: absolutnie nie bede zestawu podkrecal, dlatego w opiniach prosze nie piszcie wez X, bo ma dobre oc. Zaden z podzespolow nie bedzie przetaktowywany. Zalezy mi jedynie, zeby sprzet "osiagnal to, co ma osiagnac" na nominalnych wartosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Procek ok, grafa ok, płytke to bierz gigabyte S3, ram jesli nie krecisz to wez obojetnie jaki ale te goodramy moga byc, zasilacz bym wziął ciut lepszy np Huntkey'a HK350AP (jego realna moc to 410W) koszt to 199zł w www.zenfist.pl, co do monitora to ja polece Benq 19" FP93G DVI sam go posiadam i jestem zadowolony w grach nie ma żadnego smurzenia, fajny obraz oczy od niego nie bola przynajmniej mnie no i fajnie wyglada, ogolnie wypas, dałem za niego ok 850zł i jak za takie pieniadze to monitor warty kupna no i 19" :) Edytowane 6 Grudnia 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil666 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A jak z DX'em 10. Zastanawiam sie, czy jest sens czekac do wiosny na karty NV sredniej klasy (w cenach mniej wiecej jak proponowany wyzej Radeon), skoro nie wiadomo, kiedy tak naprawde te karty beda wymagane do dzialania gier... Mam teraz duzy problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jak bez OC, to nie E6300, tylko E6400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil666 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jak bez OC, to nie E6300, tylko E6400. Co do procesora to i tak nie jest pewne, czy wezme C2D, bo poczatkowo mial byc A64 3800+, ale jednak wymyslilem tego E6300. Lepszy nie wchodzi w gre ze wzgledu na cene. Ten zestaw to gorna granica moich funduszy, wiec o znacznych zmianach w cenie nie moge marzyc... Klopot z DX10, ale mysle, ze jesli planowane sa premiery kart ze sredniej polki obslugujacych DX'a 10 dopiero w marcu-kwietniu, to na wysyp gier wymagajacych go jeszcze poczekamy. Poki co - powinienem zadowolic sie tym X1950Pro. (Myslalem nad zmiana na Galaxy 7900GS, ale jeszcze na 100% nie wiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 X1950pro jest lepszy od 7900gs. Tak po za tym, że zasilacz słaby to wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jak bez OC, to nie E6300, tylko E6400.A moim zdaniem e6300 wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A moim zdaniem e6300 wystarczy. A moim zdaniem wystarczy p3 800 @kamil Rozwaz taka plyte: http://www.asrock.com/product/ConRoeXFire-eSATA2.htm - tania, dobrze wyposazona, zbiera dobre recenzje. Za ta cene, a nawet dozej nizczego lepszego nie odstaniesz. Jedyna wada - nie nadaje sie specjalnie do o/c, czyli nie jest to wada w tym przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil666 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) A ta plyta ASRock jest lepsza od proponowanej przeze mnie Asus'a? Co sadzicie o tym monitorze: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30278 ? Cena atrakcyjna i parametry wydaja sie dobre. Zastanawiam sie jeszcze nad karta... Nie wiem, czy nie lepiej teraz wziac np. jakiegos 7600GS albo 7300GT, a w przyszlym roku zamienic na cos z DX10. Trudny wybor. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez kamil666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...