Ralfo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Jak w temacie, allegro odpada. Zrobiłem krótkie rozeznanie i wybrałem dwie potencjalne, tą: Asus K8V-X SE Via K8T800 (ew. Asus K8N nVidia nForce 250) i tą: Gigabyte GA-K8NS 2.0E nVidia nForce3-250 + SATA bulk ale nie znam się :), może w tej cenie są jakieś inne lepsze? A jak nie, to którą z tych dwóch? (do tego planuje semprona 2.8, raczej kręcić go nie bedę) [Edit] jeszcze coś takiego znalazśem: Microstar K8N Neo-V v2.0 nForce3-250, moze to? :P Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 K8NS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) z tych 2óch to k8ns, tutaj jeszcze możesz poczytać: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=158-18 jeśli nie będziesz kręcił to wystarczy Ci ASRock K8upgrade-NF3 nForce 250, a nawet jak zechcesz kręcić to i tak płytka ma całkiem niezły potencjał Edytowane 18 Grudnia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) te k8ns wyglądała na poczatku ciekawie ale z tego co czytam to dużo ludzi ma z nią problemy, wolałbym stabilna i nie problemową płyte (tak jak moja dotychczasowa xD). Ten ASRock wygląda ciekawie. To teraz sie wacham miedzy K8NS a tym ASRock'iem :-| [Edit to posta poniżej] Wiem że jest ale czytac 60 stron? :/ mogło sie tez coś zmienić od czasu wypisania tych płyt co tam są. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Bierz K8NS. Bez problemu na niej robię 2.6Ghz ;). Jest wg. mnie bardzo stabilna. A tak BTW jest już temat o płytach na 754 ;). Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Stabilna? W takim razie omijaj k8ns i wybieraj miedzy msi albo tym asrock'iem. Ludzie sobie chwalą tego asrocka wiec zły raczej nie jest ;) K8ns to nieustane cyrki z resetem ustawien biosu i wykrywaniem hdd.... Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) tutaj masz obszerny topic o asrock k8upgrade nf3 250 sam się nad nią, jeżeli zostanę z agp, albo nad k8nf4g/k8nf6g zastanawiam, oczywiście jeżeli zdecyduje się przejść na pci-e ;) Edytowane 18 Grudnia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 O k8ns tez jest temat, ponad 100 stron, na pewno rozwiejesz wszystkie swoje watpliwosci :wink: . link Mam ta plyte i nie moge narzekac. Stabilna, zadnych problemow z dyskami i niezly OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Stabilna? W takim razie omijaj k8ns i wybieraj miedzy msi albo tym asrock'iem. Ludzie sobie chwalą tego asrocka wiec zły raczej nie jest ;) K8ns to nieustane cyrki z resetem ustawien biosu i wykrywaniem hdd.... Ja nigdy nie mialem takich cyrkow, mialem kiedys rev. 1.0. Kumpel niedawno kupowal rev. 2.0 i tez 0 problemow, semp 28+ smiga 300x8 na stock v, wiec 2.0 do czegos sie tam jeszcze nadaje. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Tez mialem rev 1.0 i bylo spoko :) btw. ma ktos to do sprzedania <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 w sklepie niedaleko mnie mieli ostatnio ponad 30 sztuk za 158zl za sztuke i poszły w 3 tyg <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja nigdy nie mialem takich cyrkow, mialem kiedys rev. 1.0. Kumpel niedawno kupowal rev. 2.0 i tez 0 problemow, semp 28+ smiga 300x8 na stock v, wiec 2.0 do czegos sie tam jeszcze nadaje. ;] No tak, jak ktos uzywa kombinacji 1hdd+1naped to nie ma problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Heh ja używam takiej właśnie, już nie wiem co robić :? Kusi ten k8ns ale rozsądek jednak podpowiada tego ASRock'a ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 No tak, jak ktos uzywa kombinacji 1hdd+1naped to nie ma problemow. Pudlo. :D Wtedy mialem 1xhdd + 2xcd, kumple ma odwrotnie czyli 1xcd i 2xhdd i niet probljema. ;] Zawsze trafia sie jakies zakalcowe serie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 No tak, jak ktos uzywa kombinacji 1hdd+1naped to nie ma problemow.A to jak jest więcej to są problemy ? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 ASrock k8upgrade nf3 250 odradzam, miałem toto ze 3 tygodnie, później z niewyjaśnionego powodu wykorkowała. Jak szukasz stabilnego mobo pod s754 i nie zależy ci na oc, to raczej brałbym coś na VIA KT800/KT800PRO. Większość płyt na nF3 250 sprawia mniejsze lub większe problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Pudlo. :D Wtedy mialem 1xhdd + 2xcd, kumple ma odwrotnie czyli 1xcd i 2xhdd i niet probljema. ;] Zawsze trafia sie jakies zakalcowe serie. ;] Przy 4 napedach po resecie najczesciej komp stawał, albo resetował ustawienia. Sprawdzone na 3 moich mobo[2xk8ns i k8nsxp] i najnowszych biosach. Zeby było smieszniej k8nsxp ma wbudowany kontroler raid ktory dostaje równiez bzika....Spyliłem ten syf najszybciej jak mogłem, nawet głupi triton na nf3 nie ma takich problemow...Btw 2 kumpli nadal ma te mobo...jeden ma dwa napedy....a drugi problemy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 ASrock k8upgrade nf3 250 odradzam, miałem toto ze 3 tygodnie, później z niewyjaśnionego powodu wykorkowała. Jak szukasz stabilnego mobo pod s754 i nie zależy ci na oc, to raczej brałbym coś na VIA KT800/KT800PRO. Większość płyt na nF3 250 sprawia mniejsze lub większe problemy... No to już kompletnie skołowany, a jeszcze pare minut temu wiedziałem na 99% co brać :] Co do oc to moze tak... jeśli na boxowym chłodzeniu da sie cos wyciągnąć to grzechem było by nie kręcić, ale nie zebym jakoś specjalnie się na to nastawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja na box-ie na 2.4GHZ zrobiłem (HTT 300) a przy zwiększeniu V 2.6GHZ (HTT 325). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Bierz k8ns :) dobre mobo :) btw. mi chodzilo o rev 1,0/1.1 :) 2.0 mnie nieinteresi <_< chyba ze w elo pro cenie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 ja bym wolał epoxa 8kdai czy jakos tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zastanawiam sie jeszcze nad Microstar K8N Neo3-F (nForce4-4x), niestety troche droższa i nie wiem czy mój radek będzie pod nią działać (ale jest juz na przyszlość pci-e ^^). A jak nie to wezne tego k8ns i zobacze co się będzie dziać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Ale jak byś brał tego MSI to musiał byś od razu zmienić grafikę - ona nie ma jednocześnie złącza AGP i PCI-E. GB K8nS będzie chyba najlepszy z nich. Tan ASRock wg. mnie odpada - firma i chipset do mnie nie przemawiają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Akurat ten ASRock ma ten sam chiset co k8ns :], z tego co czytam to all płyty na tym chipsecie mają jakieś problemy. Te MSI ma złącze AGR które niby pozwala odpalić niektóre karty AGP ^^, wole nie ryzykować więc chyba jestem skazany na k8ns :) (btw: ponoć najlepiej odrazu zmienić jej radiator na nb, true?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Nie prawda. Mam juz ta plyte rok i na nb jest dalej standardowy radiatorek. Wogole sie nie grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 W roli uzupełnienia, nie dostałem nigdzie k8ns :| a że musze mieć mobo do 24 wybrałem ASRock'a K8Upgrade-NF3, zobaczymy co z tego będzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...