BlackDragonDDR Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Nie jest jeszcze ukonczony w 100% ale mysle ze sie juz nadaje do pokazania. Daje link do obszerniejszej galerii na innej stronce: Klik :) Opis: Cała obudowa została pomalowana czarnym metalicznym lakierem metalikiem, efekt jest taki że można się przejrzeć przy mocniejszym oświetleniu (ciemna barwa lakieru). Zostały wycięte 2 otwory - jeden na okno, drugi na chłodnicę. Okno jest z plexi, otwór na chłodnice jak i przedni grill przysłonięty jest aluminiową, czarną siatką. Oryginalne diody zostały wymienione na jasne niebieskie. Został zmieniony przycisk "Power" na srebrny oraz dodałem 3 nowe przełączniki za panelem. Środek obudowy pomalowałem na srebrno i wsadziłem zestaw niebieskich katod REVOLTEC. Kable zasilacza zostały oplecione rurką karbowana pomalowaną na srebrno. Jak juz pisałem na "dzikich" To nie ma być super extra bajer tylko delikatny i elegancki mod wiec nie postrzegajcie go jakby miał zaraz poleciec w kosmos lub zaczal mitac ogniem ;) Cała reszta na fotach... miłego oglądania! Zapraszam do komentowania :) Edytowane 28 Grudnia 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Pierwsze co razi to tluste paluchy na forncie, jesli robisz zdjecia moglbys chociaz umyc bude. drugie to prezentuje sie to dosyc dobrze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Daj jakies normalne foty a nie robione telefonem. :D Na 2gim zdjeciu widac slabo obrobione krawedzie blachy, nie wiem czy to tylko zludzenie powstale na podstawie super jakosci zdjecia. ;] Ogolnie mod - okienko + swietelko, nic specjalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie jest jeszcze ukonczony w 100%Może coś jeszcze doda. Np jakiś wyświetlacz lcd, lepsze oświetlenie. Ja bym jeszcze coś domalował na tej obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) powiekszyłem troszeczke zdanie bo nie widzieliscie chyba ;) tak blacha jest poszrpana w jednym miejscu. ale w realu jest to duzo mniej widoczne tutaj jest mocne światło. Jak pisałem to nie ma być choinka z garscia fajerwerków tylko elegancki prosty mod - to jest głównym celem. Fakt faktem ma sporo odciskow palcow itp na sobie . . . Edytowane 28 Grudnia 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Teraz są święta to trzeba było podzespoły od pc zawiesić na choince też by ładnie wyglądało :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nic specjalnego - okno + katoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 hmm.. właśnie na coś wpadłem.. na pierwszym zdjęciu widać niezagospodarowaną wewnętrzną ściankę budy.. pomaluj sam szkielet. Na czarno i będzie gites. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Niestety nie mam pistoletu w domu wiec zeby od tak pomalowac to bedzie problem . . . ale jak bede miał jakis dzien wolny to moze cos podziałam, jeszcze jest sporo pracy nad budą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ogólnie duże plusy za modyfikację budy w połączeniu z WC. Całość prezentuje się przyjemnie i efektownie, miłe dla oka. Minus postawię za mocowanie górnej siateczki na śruby, nie pasuję te srebrne główki, (jeżeli główki śrub były by jeszcze gdzieś, można by pomyśleć, że taki styl obrałeś i tak mam być). Rozumiem, że inne mocowanie było by dosyć trudne do wykonania, ale możliwe. Ogólnie podoba mi się :D ps Jeżeli możesz to dodaj fotkę puszki farby będę potrzebował właśnie takiego koloru do modyfikacji, którą robię. (ile kosztuje farba) Ile dałeś za siateczkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Mnie razi ten srebrny POWER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 To ja jeszcze dodam : Po dluzszym zastanowieniu sie to co zrobiles jest bardzo OK ale bylo by bardzo bardzo OK jesli pomalowal bys srodek na czarno, zrobil zeby oswitlenie w srodku rochodzilo sie po budzie rownomiernie, poniewaz teraz najjasniej jest na dole budy. Fajnie wygladalo by tez gdybys do nuzekod spodu przykrecil po kawalku grubszej plexy i podswitlil je na kolor panujacy w budzie. No i to co mnie najbardziej razi jak juz mowilem wyczysc front bo ..... P.S. Bardzo ladny ksztalt okna Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 tak, wyczyść jak zaproponował Imex i przebłogosław tego siatexa jakimiś diodami. Na dłuższą metę to robi się jakoś mało widowiskowe. Czara buda, trochę światła z boku i finito. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 pomysł sam w sobie mało oryginalny - dobrze że w miarę staranny wykonanie na zewnątrz więcej jak poprawne wykonanie wewnątrz poprawne (środka to już pomalować nie łaska?) mnie to za serce jakoś szczególnie nie chwyta, ale masz + za robociznę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Nie będę podświetlał frontu bo światło z przodu jest denewujace (juz tak miałem) poza tym to pod tą siatką jest czarna mata tłumiąca dźwięk. narazie tylko od frontu ale z czasem obłoże wiekszosc scianek. @simic - środek jest malowany na srebrno. . . @dziuby - niestety wykorzystałem puszke i sie jej pozbyłem. Raczej nie powinno Ci sprawić problemu kupienie takiego koloru jest to czarny metalik. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) a faktycznie nie doczytałem...anyway kolor środka mi nie pasuje kompletnie, ze zdjęć za cholerę nie idzie poznać że coś było robione P.S. po co Ci te kratki? :| (zawsze tak pytam bo ja osobiście nienawidzę kratek - nawet jak nie przewiduje tam wiatraka to wolę wyciąć i wstawić choćby i renesansowy witraż albo rosyjską ikonę ^^) Edytowane 28 Grudnia 2006 przez simic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Kwestia gustu, mi sie podoba bardzo taka siateczka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 brakuje mi dymionej pleksy na boku ;] -5 ;] i widzę że naruchałeś sobie taki sam guziczek jak mój. tylko że na żadnej z fotek się nie świeci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 nafin speszyl... jak na mój wypaczony umysł... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 mowisz, ze srodek jest pomalowany.. na srebrno :] ja tam nie jestem jakims szpecem od kolorow, ale wydaje mi sie, ze to jest raczej defaultowy kolor szkieletów obudów.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Srebrny mat jutro moze pokaze roznice, ale na zdjeciu bedzie mało widoczna. jest jedno miejsce niedomalowane. i tak ten kolor to nieporozumienie inaczej wygladał na wystawie czy jak to sie tam nazywa . . . ehhh szkoda gadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 A mi się podoba okno ;] Ciekawie wycięte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Bardzo dobra praca, 2+ :> No dobra, to nie było śmieszne. Ale ośmielę się stwierdzić, że zestaw czarna puszka + niebieskie świecidełko jest jak Lenin - wiecznie żywy. Zresztą co się będę przypieprzał - sam mam czarną puszkę. Zacnym umileniem jest zwodowanie zawartości - nie ma nic nudniejszego niż czarna puszka + niebieskie świecidełko + bebechy z marketu :> Niechaj ewoluuje, stan larwalny wygląda nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Nietoorzy to chyba nie przeczytali opisu i nie wiedzą co chciałem osiągnać badź . . . ? Powiedz jaki kolor musze wybrac aby mi sie podobał i przy tym był elegancki? Prosze sie wstrzymac od takich wypowiedzi poniewaz mi sie bardzo podba takie zestawenie kolorystyczne i pasuje do reszty pokoju/ sprzetu a ze komus sie to nudzi to sorry. Prosze o oceny i sugestie doczycące tego co moogłbym zmienic dla lepszego efektu lecz bez fajerwerków. Powtarzam raz jeszcze ze to nie ma być jakaś choinka z milonem kolorów, 5 spoilerami, obnizonym zaweszeniem i miotaczem ognia wbudowanym w blok wodny karty graficznej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 uwielbiam pytania w stylu co tu jeszcze dołożyć.. a potem wychodzi mod - wizja 14 osób... Jeśli ktoś nie ma odgórnie ustalonego planu co chce właściwie osiągnąć to sory.. ale nic zapierającego dech w piersi z tego nie wyjdzie... Nudzą nam się takie obudowy bo już takich widzieliśmy setki liczone w tysiącach :) więc nie dziw się że niektórzy przynajmniej nie biją Ci brawo... bo i dobrze, jeśli chcesz zasłużone brawa to trzeba wykazać się czymś więcej niż powieleniem schematu... Tobie może sie to podobać, ale to nie znaczy, że wykonałeś pracę rewelacyjną.. po prostu zwykły że się tak wyrażę szary mod :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 a ja bym wywalił plexi z boku, dał siatkę i podświetlił środek równomiernie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Moze jeszcze ja dorzuce cos od serca. Bardzo to fajne, ze samodzielnie wyciales okno (bo niektorych nawet na to nie stac,tylko na namalowanie konika morskiego na panelu...), bardzo fajnie, ze jest w tym oknie plexi (bo niektorzy co to nawet zdobyli sie na wyciecie okna, odpuszczaja sobie szybe..). Tylko ze sie tak zapytam - moze nalezaloby sie zastanowic, czy czarna buda z niebieskawym swiecidelkiem nie jest przypadkiem krokiem wstecz? Przeciez zamiast meczyc Chiefa, wystraczylo udac sie do najblizszego sklepu z chinszczyzna (czyt. komputerowego), i abyc za odpowiednia ilosc PLN jakiegos Tracera czarnego z oknem i katoda w srodku i na to samo by wyszlo... I jeszcze ta galeria....Pokazujesz w niej cos, co zostalo wykonane przez kogos innego...Co mnie interesuje, jaka masz pompe i blok na CPU w dziale "modding"? Albo ze masz zasilacz anteca? Czy moze ze masz audigy? Nic to nie wnosi panie kolego - co najwyzej pewna dawke smiechu na sali... A pracy wlasnej i pomyslunku idealne minimum... I jeszcze smiesz to nazywac MPower? Wolne zarty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 @Pelzak - jest plan, wiekszosc juz osiagnalem. Pytam co sie podoba a co nie, czy sa jakies pomysły na lekkie usprawnienia itp. @ Carlos - j/w i . . . Tracer? CZŁOWIEKU O CZYM TY MOWISZ?! a reszta fotek np antec to tylko dla sportu zeby obejzecz całość dość szczegółowo nic wiecej. Sam zrobiłem wszystko - wycinanie, malowanie układanie kabli, WC, montowanie itp. - minimum? co do mPower to bez komentarza bo to jest poprostu smieszne. Ja naprawde rozumiem ze nie jest to złożony mod, bo miał być prosty. Nie licze takze na brawa :/ wiec o co wam chodzi ze np: "nie zapiera dechu w piersi" ? Oo @msn - równoniernie tzn ? moze nie widać specjalnie ale katody są z boku i z dołu jakiś koncept na ukrycie katody zeby oświetlała i jednocześnie nie raziła? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ja naprawde rozumiem ze nie jest to złożony mod, bo miał być prosty. Nie licze takze na brawa :/ wiec o co wam chodzi ze np: "nie zapiera dechu w piersi" ? Oo to czemu w sigu masz wytłuszczone na czarno FULLY MODDED? ok ok wiem przypieprzam się a teraz do meritum wezmę Ciebie (nie twojego moda) w obronę chociaż robię to rzadko - czuj się zaszczycony ^_^ Otóż nasza święta trójca PelzaK, Carl0s i msn (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi) bynajmniej nie chcą Ci dowalić (no może troszkę, ale to już ich natura :] ), lecz umotywować do wzmożonego wysiłku i pracy. Ot tak trochę się przypieprzą, popiszą przed resztą uczestników swoją ElOkwencją(już czuję te baty na plecach...), a w gruncie rzeczy chcą wycisnąć twojego moda jak cytrynę, celem jak najlepszej poprawy jego jakości. Bo prawda taka że widzieliśmy już naprawdę sporo i kolejne OK + WC to już nawet nie powoduje u nas chęci przeczytania opisu, mimo tego że bądź co bądź na pewno swoje nad modem odsiedziałeś, a my i tak tego nie docenimy bo jesteśmy wredni ^^ Nawet jakbyś wyrył gotykiem że mod jest hmm...klasyczny i taki ma być to i tak zostaniesz zlinczowany - chcesz tego czy nie ;] Mógłbym dalej ciągnąć temat, ale może na razie fin. Mam tylko nadzieję, że nie zostanę publicznie zesmażony na stosie przez w.w., albowiem w sposób perfidny i bezczelny wypowiedziałem się w ich imieniu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 @msn - równoniernie tzn ? moze nie widać specjalnie ale katody są z boku i z dołu jakiś koncept na ukrycie katody zeby oświetlała i jednocześnie nie raziła? Ja tutaj akurat nie widze problemu, bo okno nie jest wycięte do samego brzegu, więc można schować oświetlenie z u góry i z przodu przy miejscach na napędy 3,5/5,25' i nic nie będzie raziło a jakość podświetlenia znacznie się podniesie. Teraz z tego co widać to masz oświetlenie punktowe, które nie sprawdziłoby się przy wykorzystaniu mojego wcześneijszego pomysłu. to czemu w sigu masz wytłuszczone na czarno FULLY MODDED? ok ok wiem przypieprzam się a teraz do meritum wezmę Ciebie (nie twojego moda) w obronę chociaż robię to rzadko - czuj się zaszczycony ^_^ Otóż nasza święta trójca PelzaK, Carl0s i msn (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi) bynajmniej nie chcą Ci dowalić (no może troszkę, ale to już ich natura :] ), lecz umotywować do wzmożonego wysiłku i pracy. Ot tak trochę się przypieprzą, popiszą przed resztą uczestników swoją ElOkwencją(już czuję te baty na plecach...), a w gruncie rzeczy chcą wycisnąć twojego moda jak cytrynę, celem jak najlepszej poprawy jego jakości. Bo prawda taka że widzieliśmy już naprawdę sporo i kolejne OK + WC to już nawet nie powoduje u nas chęci przeczytania opisu, mimo tego że bądź co bądź na pewno swoje nad modem odsiedziałeś, a my i tak tego nie docenimy bo jesteśmy wredni ^^ Nawet jakbyś wyrył gotykiem że mod jest hmm...klasyczny i taki ma być to i tak zostaniesz zlinczowany - chcesz tego czy nie ;] Mógłbym dalej ciągnąć temat, ale może na razie fin. Mam tylko nadzieję, że nie zostanę publicznie zesmażony na stosie przez w.w., albowiem w sposób perfidny i bezczelny wypowiedziałem się w ich imieniu ;p simple Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...