warn Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 panowie mam głupie pytanie a mianowicie czy da się uzywać dysku SATA i zwykłego jakiegoś starego dysku koło 120GB nawet nie wiem co to za HDD da się tak aby system widział obydwa dyski (EPoX 8kra2i, XP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mozesz sobie uzywac dysków PATA/SATA/USB/Sieciowych i jakich jescze chcesz. Kazdy bedzie widoczny w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 to co jest nie tak jak w biosie wszystko ładnie widać system niestety ich nie widzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Jak nie widzi SATA, to potrzebne są sterowniki od kontrolera. Nie widzi podczas instalacji Windowsa?? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) dzięki po problemie mozna zamknąć Edytowane 30 Grudnia 2006 przez warn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 To moze korzystajac z zalozonego tematu podepne sie z moim pytaniem :). Mam Seagate'a 80GB na ATA i chcialbym dolozyc jakis dysk 250GB na SATA. Rozumiem, ze te dyski nie beda sie gryzly? No i jak to wyglada, jesli stary ASUS A7N8X-E Deluxe obsluguje SATA I, a dysk bylby SATA II? Czy bedzie on dziala, ale z wylaczeniem niektorych funkcji? Jesli tak, to ktorych? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Dysk ATA z SATA nie powinien się na tej płytcie gryźć, przynajmniej na moim A7N8X-E Dlx nie było żadnych problemów. Co do podłączania dysku SATA1 do SATA2, to zwykle trzeba przełożyć zworkę trybu pracy dysku na odpowiednią pozycję. Nie będziesz mógł kożystać z NCQ, noi o połowę jest mniejszy maxymalny transfer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 W takim razie lepiej wybrac jednak dysk na ATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Nie. Lepiej na SATA bo w ATA tak czy inaczej nie bedziesz mial NCQ, a maksymalny transfer jest wartoscia wylacznie teoretyczna, na wydajnosci nie stracisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Tylko problemem jeszcze jest obsluga SATA II przez kontroler na mojej plycie glownej - ASUS A7N8X-E del. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Nie. Lepiej na SATA bo w ATA tak czy inaczej nie bedziesz mial NCQ, a maksymalny transfer jest wartoscia wylacznie teoretyczna, na wydajnosci nie stracisz :) A od kiedy NF2 ma obsługe NCQ ??? Nigdy nie miał i nie bedzie miał ... Ale warto dysk Sata bo przy zmianie bebechów to ma wiekszy sens. Ja po przesiadce z ATA 80G samsunga ATA na 80 Sata odczułem spora roznice.. Tylko problemem jeszcze jest obsluga SATA II przez kontroler na mojej plycie glownej - ASUS A7N8X-E del. Nic sie nie stanie przestaw tylko zwore na SATA I i po kłopocie ... U mnie niewazne czy Dysk ustawie tak czy tak dalej kontroler widzi SATA I ( bo II nie obsługuje ) Edytowane 7 Lutego 2007 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Dzieki za pomoc. Teraz pozostaje mi jedynie wybor cichego dysku ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Kwazor przeczytaj ze zrozumieniem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Witam, przepraszam za odkopanie tematu sprzed 8 miesięcy, lecz mam problem podobnej natury jak w temacie. Posiadam dysk Western Digital SATA II Caviar 160GB, na którym mam system (jest to mój główny HDD), jednakże w chwili, gdy podpinam jakikolwiek HDD ATA (nie wypinając mojego WD), system owszem wykrywa go (w Menedżerze Urządzeń jest widoczny), ale juz w "Moj Komputer" nie ma go. Total Commander również go nie widzi. Co mam zrobić by HDD był widoczny, i mógł na niego przekopiowywać dane? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 System miał przestawiane cos w uslugach? W zarządzaniu dyskami dodaj ręcznie litery do partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Witam, zrobilem tak jak napisales (dodalem recznie litere do partycji), i dziala. Dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...